Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Sreda 28.05.2014.
01:31
D. Petrović - Vesti A
Pre početka prolećnog zasedanja Sabora Srpske pravoslavne crkve patrijarh srpski Irinej i sve članovi Sabora okupili su se u čast obeležavanja devet vekova od rođenja Stefana Nemanje, najpre u Studenici, gde je patrijarh služio liturgiju, a potom u porti Petrove crkve u Starom Rasu, jedne od najstarijih hrišćanskih bogomolja na Balkanu, gde su se vladike iz celog sveta činom prizivanja Svetog duha pomolile Bogu za uspešan rad Sabora i donošenje odluka najboljih za srpsku crkvu i srpski narod.
Sreda 28.05.2014.01:53
Požar u crkvi Hristovog rođenja u Vitlejemu! Samo nekoliko sati nakon što je papa Franja završio svoju trodnevnu posetu Svetoj zemlji, izbio je požar u crkvi Hristovog rođenja. Vitlejemski gradonačelnik Abdel Hamajel rekao je da je požar izazvan tako što je palo jedno kandilo i napravilo manju štetu hramu. Čuvari su uočili dim i odmah pozvali vatrogasce, a u požaru su oštećene dve ikone Bogorodice i zid crkve. Policija je saopštila da je vatra zahvatila zavese na ulazu i oštetila pločice na zidu. Papa je ckrvu posetio posle mise koju je služio na trgu Manger u nedelju. USLA SOTONA BOG TO KAZNJAVA.
Sreda 28.05.2014.05:37
Kada se nauka Isusa Hrista pogrešno tumači i poštuje to nije više Spasitelj nego uništitelj, to nije više Hrišćanstvo nego antihrišćanstvo! hoće da se ujedini gog i magog a to su manji i veći neznabošci; ujedinili su se već, samo to mnogi nisu primjetili.
Sreda 28.05.2014.02:01
Devet vekova od rodjenja verovatno najznacajnijeg vladara poznate Srpske istorije u velikoj senci svega drugog ukljucujuci i rodjendan najveceg srpskog dusmana Josipa Broza. Koliko Srba zna za taj dan a koliko ih pak zna za 25.maj? Koliko se Srba sjatilo da žvali za vremenima ubrzanog ubijanja Srpstva zarad tanjira pasulja i jadranske soli na tekstu o titovom rodjendanu a koliko ih je na ovom clanku? Zdranje i sr*nje postade nam zvanje. Nekad drzasmo primat u strahopostovanju a sad smo primati. Pa kako da ne budemo kad nam vicepremijer zali za komunizmom, premijer imitira Tita a zagaseni cetnicki vojvoda krivi Boga za svoju alavost i beskrupuloznost koja je potopila Obrenovac.
Sreda 28.05.2014.04:46
Ne treba Srbinu lažljivi mesija, za Jednoga, vjenčana je Srbadija iz mrtvije što je vaskrsao vjenčao nas Nemanjiću Savo. Krst Časni i Zlatna Sloboda; to je program Srbinova Roda, da se Bogu služi i prezire đavo, ovo zahtjeva Nemanjiću Savo, ali Srbi zagubiše Svetosavlje pa se mole za papino zdravlje, napravili Savi od betona zgradu a što Svetac traži ono mu ne dadu!
Sreda 28.05.2014.04:59
Šta je Časni Krst a šta Zlatna Sloboda? Šta je to Duh Sveti? Kako razlikuješ Boga od Đavola? Zapamti ovo kodža; veliko je zlo, pogrešno slaviti i Svece i njihove rođendane, svjet voli i slavi lažne spasitelje pa i većina Srba isto tako.
Sreda 28.05.2014.22:44
Izgubljena srpska ovco, Kodza kao najbezvrednija od svih ovaca nije mnogo pametan da bi te savetovao ali je u tvom slucaju prilicno siguran da treba sto pre da popricas sa pravoslavnim svestenikom.
Sreda 28.05.2014.08:52
На просторима Раса у последњим деценијама имамо смишљено исељавање српског живља. Од пописа 1961.када су Срби у Н.Пазару били већина по последњем попису нас има око 16%.И сада имамо нападе на Србе и српску децу о кијима ниједан београдски лист не пише, јер Расим Љајић у Београду то блокира а ови на терену раде.Не може се у здравству, полицији или школству запослити Србин па да је нобеловац.Свештеник СПЦ када прође улицом за њиме иду увреде претње, добацивања, а ако је са супругом та добацивања су још огавнија. Имало би о овоме да се пише још много.Треба поменути и суседе муслимане који не мисле тако и ово им све смета као и нама Србима, али се такви не питају и коло воде екстреми.
Sreda 28.05.2014.12:05
Jedini i pravi predstavnik SPC je nas presveti vladika ARTEMIJE! DOSTOJAN! Ostali, na celu sa amer9ickim namestenikom Irinejom su predstavnici drzavne crkve i otpadnici od pravoslavne vere.Amin!
Sreda 28.05.2014.12:52
Gospod nas Isus Hristos je rekao: "Prepoznacete ih po delima." Lopov Artemije je prodao crkveno imanje u Djakovici siptaru po imenu Kole Komoni (katolik). Imanje je prodato za cenu od 150.000 Evra. To svi Srbi sa Kosova znaju. Ko ne veruje, izvolite idite na Kosovo i proverite. Ako koza laze, rog ne laze. Lopov Artemije je izdigao sebe iznad SPC, iznad patrijarha. On je lopov koji vice: "Drzite lopova." Da bi skrenuo paznju sa sebe on lansira lazi da je SPC na papskom putu. Goreces u paklu, lopove Artemije. Bolje ti je da se vratis u svoju Crkvu. Vrati se Pravoslavlju.
Sreda 28.05.2014.16:28
Slaviša, javi se ako si tu! Eto ti me prošli put ukori što sam ovog mihaila 1 nazvao mamlazom, a ja ti rekao da je čovek fanatik kome ne pada na pamet da se pokaje za svoje klevetničke reči protiv čestitog vl.Artemija, kojima truje ljude ovde na portalu! Čak te bio zamolio da se pomoliš za njega!? A vidiš ne pada mu na pamet da se suzdrži ni kleveta, da ne pričamo o mržnji koja ga izjeda... Bojim se Slaviša da si previše naivan čovek, a to nam u ovo smutno vreme najmanje treba!
Sreda 28.05.2014.18:52
Istina je bolna. Ona pece kao so na zivu ranu. Rascinjeni Artemije treba da se pokaje za svoja nedelai I da se vrati Pravoslavlju.........dok ne bude kasno. Jedan sekund posle smrti.......prekasno je. Treba se pokajati I ispovedati dok si ziv. Sve ovo pisem za njegovo dobro. Nikad nije kasno za pokajanje. Gospod Bog prasta skoro sve.......pa I lopovluk a mozda I sirenje raskola u nasem narodu.
Sreda 28.05.2014.19:47
Istina se utvrdjuje na sudu, vl.Artemije je i tražio da mu se omogući pravedno sudjenje na crkvenom sudu...do dan danas se od toga beži. Ti si jedna obična baba kome ovi ekumenisti pune uši raznoranim klevetama, pa ih ti širiš dalje, a svoju dušu i savest umiruješ time što su ti takvi ekumenisti i klevetnici na odredjenim funkcijama i nose odredjeni autoritet...Gogolj je takve ljude kao ti odavno nazvao ljigavcima
Četvrtak 29.05.2014.08:24
Istina se utvrdjuje na Sudu........Bozijem Sudu. Ja tebe necu psovati jer mi to ne dozvoljava moja Sveta Vera Pravoslavna. Mogu samo da se molim za tebe. Nas Gospod Isus Hristos kaze: "Molite se za neprijatelje vase. Volite neprijatelje vase".
Petak 30.05.2014.15:00
Vidiš valjda i sam koliki si fanatik, ti si automatski napravio neprijatelja od nekoga (u ovom slučaju mene) koje je član SPC samo zato što imam drugačije vidjenje stvari. Nemaš ni smirenja ni ljubavi da čuješ i drugu stranu priče. Samo da te podsetim da bar trećina naših vladika tajno ili javno podržava vl.Artemija Ako si sveštenik onda si kukavica jer nemaš hrabrosti da pogledaš istini u oči, a ako i finansijski zavisiš od crkve, onda nema razloga da na ovom portalu gde se ne zna ko je ko, ispovedaš takvu mržnju i fanatizam. Mislim da imaš neki jači duhovni problem, bolje se preispitaj dobro...!
Petak 30.05.2014.16:31
Nisam ja napravio neprijatelja od tebe vec ti od mene. Nisam ja tebe opsovao vec ti mene i to mnogo puta i u drugim postovima. Posto si od mene napravio neprijatelja i psujes me, ja tebe necu nikad opsovati jer mi to ne dozvoljava moja Sveta Vera Pravoslavna. Posto me smatras neprijateljem, mogu samo da se molim za tebe onako kako nas Gospod kaze. Ti kazes za mene: "Nemas ni smirenja ni ljubavi.....". Upravo je to sto tebi nedostaje, u suprotnom ne bi opsovao brata. Ja tebe nisam nikad opsovao. Sve sto pisem za rascinjenog Artemija, pisem za njegovo dobro. On treba da se vrati u svoju kucu, u svoju Crkvu, on treba da se vrati Pravoslavlju. Trenutno cini nesto uzasno: Raskol.
Ponedeljak 16.06.2014.17:37
Povrh svega te obuzeo i latinski duh licemerstva! Vladiku Artemija si ovde psovao najviše od svih komentatora, a što je za najveće žaljenje ti se predstavljaš za vernika. A ovamo tobož tebe je neko opsovao! Licemerje!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)