Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 27.04.2014.
07:13
D. N. Petrović - Vesti A
Dok je na čelu Raško-prizrenske eparhije bio sada raščinjeni vladika Artemije, najveća navalica za zamonašenje bila je u Crnoj reci, Sopoćanima, Đurđevim stupovima, Dečanima, Pećkoj patrijaršiji, Banjskoj, Končulu i drugim poznatim manastirima u Raškoj oblasti i na Kosovu i Metohiji.
Nedelja 27.04.2014.09:15
SPC nije se pobunila protiv demokratije ni Artemije ni oni što su ga rasčinili; demokratija nije ništa manje neznaboštvo nego komunizam.
Nedelja 27.04.2014.09:39
Apsolutno. S obzirom da ga poštujem kao tvrdokornog pravoslavca, antiekumenistu, ipak bih Artemiju postavio cinično neka neprijatna pitanja.
Nedelja 27.04.2014.11:34
А каква би му то питања ти поставио ? Знаш ли да је Артемије протеран и сатанизован када се успротивио Бајденовој посети ? После тога почиње његов прогон и постављање подобних епископа. Ти епископи су Теодосије и Сава Јањић који су узели шиптарска документа Косова и њиховим одличним односима са шиптарским властима у Приштини. А патријарх Иринеј (који није ни сенка Патријарха Павла), пали свеће са Јеврејима (ово је 21. век и све је доступно од докумената на интернету), што је по свим канонима строго забрањено и утврђено на Васељенским саборима. Затим је за помирење са католицима, тако да ако прихвате календар, славиће (они нека славе, народ неће), Степинца и Св. Вукашина Јасеновачког
Nedelja 27.04.2014.11:40
...истовремено ! А за патријарха Иринеја се знало и пре избора да је сенилан, и да слуша шта му кажу Иринеј Буловић, Амфилохије и Атанасије Јефтић , декларисани екуменисти, који су били и код папе! Они раде на разбијању православне литургије у СПЦ ! И ту има политике и новца, јер имају много присталица у сабору ! Мало је правих епископа, који су за очување вере, као Артемије, Никанор, Милутин .... Али као што је неко давно рекао: у најтежа времена Српски народ је ошувао веру ! а не епископи ! Видећете када почну да протерују Српску Славу, само полако ......
Nedelja 27.04.2014.17:59
OPET I OPET I UVEK ĆU REĆI, UBEDJEN,DA JE ARTEMIJE POSLE SVECA ZA ŽIVOTA, PATRIJARHA PAVLA,JEDINI PRAVI PRESTAVNIK ,PRAVOSLAVNE SRPSKE CRKVE.IRINEJ JE ZLO KOJE JE DOVEO TADIĆ SA EVR-AMERIČKIM NAKAZAMA DA SRBINU UBIJU SVAKI PONOS,JER JE SRBIN I PORED ZABRANE KOMUNISTA I TITA,JEDINO I NAJVIŠE VEROVAO CRKVI,A DANAS JE TO VEROVANJE KOD NARODA OZBILJNO NARUŠENO.LIČNO POSLE SVEGA A ZBOG NAKARADNOG IRINEJA RETKO IDEM U CRKVU.ARTEMIJA,SAM ČESTO KAD NIKO DRUGI NIJE SMEO DA ŠETA KOSOVOM VIDJAO U SEVERNOJ KOSOVSKOJ MITROVICI,NA OSNOVE MNOGA TOGA ON JE ZA MENE PATRIOTA.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)