Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 26.04.2014.
06:15
Lj. Ivanović - Vesti A
Sekretarijat Energetske zajednice EU zatražio je od Saveta EU da ispita zakonitost bilateralnih ugovora o izgradnji Gasovoda Južni tok koje je Srbija zaključila sa ruskom kompanijom Gasprom.
Subota 26.04.2014.07:36
Не би ме изненадило да наше издајице одустану од Јужног тока! Глупи СПС-овци су у овој влади само да би им се подметнула још која издаја!
Subota 26.04.2014.08:39
Južni tok je od vitalne važnosti za Srbiju ! EU radi sve da onemogući Srbiji bilo kakvu važniju geopolitičku ulogu u bliskoj budućnosti, jednostavno žele po svim mogućim pitanjima da ovisimo uvijek i samo od njih ! Kakva nas to budućnost onda očekuje, kada smo već sada uslovljavani i to na jednom od vitalnih projekata ! Ne znam da li ovakve komisije preispituju ugovore njemačkih firmi sa ruskim partnerima !? Nebi trebali padati pod njihove ucjene, mi smo još daleko od najveće robije evropskih naroda..EU !
Subota 26.04.2014.09:44
Vučić je narodu predstavio njegovu zamisao novog sastava Vlade. Međutim, malo građana zna da je njegov predlog za novog ministra zdravlja, Zlatibor Lončar, poznat kao “doktor smrti”. Evo i zašto.Poverljive Informacije oznacile su Lončara da je označen kao saradnik vođa „zemunaca“ Dušana Spasojevića i Milorada Ulemeka Legije. Prema saznanjima Informanta, “doktora smrti” hapsio je UBPOK, ali otpužbe o ubistvu nisu mogle biti dokazane jer nije bilo moguće izvršiti toksikološku analizu ubijenog.O doktoru Lončaru na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića govorio je zaštićeni svedok Dejan Milenković Bagzi i iscrpno objasnio njegov angažman za zemunski klan.
Subota 26.04.2014.09:47
Svedok Milenković tvrdio je za Lončara da je ubrizgavanjem injekcije ubio Veska Božovića, koji je bio na lečenju u Urgentnom centru 2002. godine, a koji potom tamo i umire. Osim Lončara kao Legijin doktor navodi se i Miroslav Risović kome se od 2003. gubi svaki trag, dok Lončar i dalje radi u Urgentnom centru.Oni su doktori smrti koji su zbrinjavali prijatelje “zemunaca”, ali i pomagali da protivnici odu na drugi svet – naveo je svedok.Informant je imao uvid u izjavu svedoka Milenkovića, u kojoj on kaže:Posle pokušaja ubistva Božovića, došao je u Šilerovu doktor Risović.
Subota 26.04.2014.09:48
Dušan (Spasojević) se raspitivao da li će da preživi pošto je imao doktore koji su dokrajčivali žrtve da ne prežive, a kako mu je Risović rekao da će ovaj ostati živ, Dušan mu je rekao da dokrajči Božovića. Doktor Risović se dvoumio neki dan. Taj razgovor je vođen u kući sa Spasojevićem. On je slobodno pričao s tim doktorom, a onda je pričao i s doktorom Lončarom koji mu je rekao da on više nije hteo da Rileta čeka, jer se on uplašio, da izvoljeva i da je on dokrajčio Božovića – navedeno je na suđenju za ubistvo Đinđića.
Subota 26.04.2014.09:48
Lončar je 2006. posle navoda sa suđenja rekao: „Priča je totalno neozbiljna. Božovića niti sam video niti sam operisao, injekcije ne dajem ja.”Ovaj čovek je stručan kadar Aleksandra Vučića i brinuće se o zdravlju čitave nacije!
Subota 26.04.2014.11:25
Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović u maju će napustiti ovo javno preduzeće, i verovatno će prihvatiti funkciju direktora kompanije Južni tok. Vest da on odlazi obradovala je njegove ostrašćene neprijatelje u u Srpskoj naprednoj stranci, pre svih ministarku energetike Zoranu Mihajlović. Istina, Mihajlovićeva je radila na tome da on završi u istražnom zatvoru, zbog čega je na sebe navukla bes ruskih zvaničnika i dovela u pitanje svoj opstanak na mestu ministra energetike.
Subota 26.04.2014.11:26
Mi imamo načina da se obračunamo sa ministrima energetike koji stoje na putu naših i vaših energetskih interesa, raspitajte se kako smo to uradili u zemljama u regionu, saopštili su predstavnici Rusije, u jednom neformalnom razgovoru sa budućim premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem. Tom prilikom su mu diplomatskim rečnikom skrenuli pažnju da oni smatraju da je Mihajlovićeva odgovorna za pokušaj opstrukcije projekta “Južni tok” i dodali da oni, uprkos dobrim rezultatima SNS, nju ne žele u istoj u ulozi u novoj Vladi.Ali, ni oni koji Mihajlovićevu ponovo guraju u fotelju ministra energetike, i koji ne žele “Južni tok”, nisu bezazleni.
Subota 26.04.2014.11:27
Mada je ministarka više puta tvrdila da ona ne radi protiv ruskih interesa, pogotovo ne protiv “Južnog toka”, koji je i “srpski interes”, Rusi joj nisu poverovali.Mihajlovićeva, po svemu sudeći, nije iz čistog hira radila protiv Rusa, nego, kako kažu dobro informisani izvori u vrhu ruskog energetskog menadžmenta, po instrukcijama Zorana Koraća, u javnosti poznatog kao bivšeg savetnika Milorada Dodika. O Koraću, inače, kruže dve urbane legende. Prema jednoj on je rezident CIA na Balkanu, a prema drugoj, u pitanju je čovek sa jakim vezama u američkom Stejt departmentu.Dok je savetovao Dodika, ovaj je vodio proameričku politiku.
Subota 26.04.2014.11:28
Od kada ga ne savetuje, Rusi su u Republici Srpskoj kupili naftne kompanije, i počeli eksploataciju nafte u Semberiji.I bez Koraća, Mihajlovićeva je bila uticajna i moćna. Samo činjenica da je imala veliko Vučićevo poverenje i odrešene ruke za obračun sa SPS kadrovima, činili su je “opasnom ministarkom.” Juriš na Bajtovića, ispostaviće se, nije bio jednostavna misija. Nakon prijava koje je Mihajlovićkin tim za borbu protiv korupcije podneo protiv Bajatovića, ona je pokušala i da ga smeni. Pozivajući se na formacijsku hijerarhiju.
Subota 26.04.2014.11:28
Rusi su, naravno, zaobišli ministarku, pa je predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler, objasnio Aleksandru Vučiću da je interes Gasproma da Dušan Bajatović bude na mestu direktora Srbijagasa.Ministarkin tim tada je doneo pogrešne zaključke kako je Bajatović u dobrim odnosima samo sa Milerom. Mesecima su vodili akciju koja se bazirala na takvoj pretpostavci. Onda su saznali da su Bajatovićevi dobri prijatelji Arkadij i Boris Rotenberg, Putinovi dobri drugovi, koje je Evropska unija među prvima stavila na listu 120 osoba kojima bi moglo da bude zabranjeno putovanje u zemlje članice, zbog događaja u Ukrajini.
Subota 26.04.2014.11:31
Tek, Bajatović je ovu firmu izbacio iz posla posredovanja za ruski gas. On je u posao posredovanja uveo drugu kompaniju, o čemu su naprednjački mediji pisali u nastavcima tokom izborne kampanje. Ipak jednu stvar Mihajlovićeva i drugi učesnici tadašnje gasne krize i spora sa Rusima do danas nisu ispričali. Naime, niko do danas nije rekao zašto su Rusi odjednom prekinuli isporuke gasa Srbiji.Razlog zašto su oni to uradili je činjenica da su te godine nekoliko meseci pre krize u Moskvu otputovali Božidar Đelić i Zoran Đinđić i zahtevali raskid barter aranžmana.
Subota 26.04.2014.11:32
Tu negde počinje i istorijat bahatog odnosa srpskih vlasti prema Ruskoj federaciji, i blago rečeno zanemarivanja činjenica da nam je Rusija od 1990. do danas otpisala oko 250 miliona dolara duga za gas. Rusko-srpski barter aranžman zaključio je predsednik tadašnje Vlade Mirko Marjanović 1990. godine.Aranžman je omogućavao da Srbija dobija gas po ceni nešto povoljnijoj od tržišne, dok je u Rusiju izvožena roba poljoprivrednog porekla. Cena robe je obračunavana u dolarskoj protvvrednosti i na kraju godine bi se svodio račun.Uglavnom se dešavalo da smo izvozili manju vrednost od one koju smo uvozili.
Subota 26.04.2014.11:33
Dug bi se jednostavno prenosio u sledeću godinu, a prema Rusiji je postojala obaveza da ga izvozom roba likvidiramo.Da je situacija bila obrnuta, Rusi bi imali pravo da dug izmire dodatnim isporukama gasa, kada se ukaže potreba za ovim energentom. Tih godina Srbija je trošila manje gasa, od količina koje je uvozila za sebe. Viškovi ruskog gasa prodavani su većim delom Bosni i Makedoniji. Nosilac posla sa Rusima bila je firma Progres.Po nagovoru Đelića, a Đelić u skladu sa instrukcijma stranih službi, odlučno raskidaju taj sporazuma sa Rusima.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)