Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 11.04.2014.
08:44
J. L. Petković - Vesti A
Početak rada Udruženja Forum Srbija Nemačka u Beogradu obeležen je u velikom stilu. Prisutnima u Legatu Čolaković obratili su se bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, koji je ocenio da je realan cilj vlade u Beogradu da Srbija najkasnije do 2020. postane članica EU. Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, obraćajući se okupljenima je kazao da je pred Srbijom težak put, ali da ima sigurnu budućnost jer je sve u njenim rukama.
Petak 11.04.2014.09:06
Ако у ЕУ идемо са визијом Ђинђића онда тамо идемо са идејом квислинга и продане душе. Само брука живи довека а његова ће довека и живети.
Petak 11.04.2014.10:21
Ђинђић је тражио бомбардовање Србије и српског народа он је плаћеник запада . Он је домаћи издајник .
Petak 11.04.2014.09:38
Глобализација се мора прихватити, али не и пројекат светске доминације САД, и Путин изричито одбацује тај сценарио. “Прошли су дани кад су се готови друштвени модели постављали у другим земљама као да су компјутерски програми”, рекао је руски председник, мислећи и на пропаст америчке политике “извоза демократије” у Авганистан, Ирак, Либију и другде по свету. Сваки народ има своје ведности и традицију, и сваки народ развија сопствени систем вредности, то је његов национални идентитет. “Видимо покушаје оживљавања јединственог модела униполарног света, који гази међународно право и националне суверенитете. Таквом униполарном уједињеном свету не требају суверене државе. Њему требају вазали.
Petak 11.04.2014.09:43
Искуство је показало да се нова национална идеја не може родити, а да би се развијала само према тржишним правилима. Ми смо тада механички копирали туђа искуства, али се већина наших људи одупрла спољњим покушајима да се Русија ‘цивилизује’. Жеља за независношћу, духовним, идеолошким, спољнополитичким суверенитетом је саставни део нашег националног карактера”, Модерни руски конзервативизам се не одриче комунизма, али он не може бити комунистички. Тај тренд у Русији не сматрају реваншизмом, као у неким земљама у којима се демонизује све што има везе са комунизмом и комунистичким наслеђем.
Petak 11.04.2014.09:46
Модерни руски конзервативизам не може бити ни чисто монархистички јер би се тад из националне историје избрисао совјетски период, али и ново либерално демократско раздобље. Путин је апсолутно у праву кад указује да треба обратити пажњу на монархисте, који “идеализују Русију до 1917”, јер су за њега они “једнако далеко од стварности као и присталице западног ултралиберализма”. Руски конзервативизам, по њему, требало би да повеже све историјске и географске сегменте националног бића, а евроазијски модел је најбоље решење за остварење тог идеала.
Petak 11.04.2014.09:46
смисао конзервативизма није да спречава кретање према напред и према горе, него је његов главни смисао да спречи кретање назад и потонуће у хаотични мрак”. “То је суштина конзервативизма, који није у супротности с напретком, али који разликује и бира. Развој је неодвојив од духовних и моралних циљева, што је противно либералном схватању, чија крилатица је “све у име напретка и развоја и у име развоја напретка”, поручио је Путин, окомивши се на западни либерализам, који у име тзв. “индивидуалних слобода” затире нације, друштва и традиционалне вредности, али који на краају ипак има само један једини свети циљ, а то је профит.
Petak 11.04.2014.09:48
Ako nas ćerka hvatskog generala Ružica sa Šrederom koji nas je bombardovao vodi u evropu dabogda u nju nikad ne stigli i daleko im lepa kuća,ja juče neču ovog nemačkog nacistu da se izvine srbiji i srpskom narodo za bombardovanje 1999 godine pa Đimđićeva vizija je bilo da nas što nežnije bombarduju da lakše umiremo i stradamo pa su oni tako i radili prestale su velike granate a počele one manje a otrovnije i zabranjene i tako srbi umiru i danas polako nežno na rate
Petak 11.04.2014.10:07
Хвала редакцији Вести што ми игнорише коментар. Ништа увредљиво нисам написо.
Petak 11.04.2014.10:42
mislim da to nije do vesti i njihovih administratora.jer komentar u principu prodje svaki a oni ga tek posle skinu ako je uvredljiv.mada ni to ne skidaju jer kao shto vidish u ovom komentaru ima kurac,pichka,jebem mater....i opet je proshao.meni isto tako nekad komentar ne prodje iako nema psovki.mislim da je razlog tehnichke prirode.pozzzz
Petak 11.04.2014.10:21
hm ? pa baš da je dobra vizija mirisanja ljubičica odozdo - i nisam siguran... Doduše - kad malo bolje razmislim - ima logike u ovom naslovu... Mrtvom cilju se teži mrtvom vizijom ?
Petak 11.04.2014.16:02
Никад нисам био потпуни евроскептик, али ни еврофанатик, али се питам зашто се упорно говори о уласку Србије у ЕУ 2020. године, кад је та унија тренутно на ветрометини између Русије и Америке и кад несугласице између политичара самих чланица ЕУ могу да доведу до великих економских криза и до распада те уније. Ова ЕУ није унија европских земаља. Ово је Европска унија америчких сателита од којих полако један по један почиње (или ће почети) да отказује послушност Америци. А и ми до 2025. не можемо да озбиљно стабилизујемо економију и да будемо приближно на нивоу средње развијених земаља света, тако да је прича о уласку Србије у ЕУ 2020. године заиста смешна.
Petak 11.04.2014.16:13
Велике визије западноевропске пицајзле Ђинђића. Док је НАТО бомпардовао Србију он се тада склонио у Црну Гору код Ђукановића и одатле бодрио Западњаке да не престану са бомбардовањем.
Utorak 06.05.2014.00:52
. . . srpski BESKIČMENJAKA su zaboravili ulogu Nemacke u jugoslovenskom konfliktu a jos je sramnije da se bivsi nemacki kancelar Šreder koji je zajedno sa sramnim delovanjem njegovih ministara Joške Fišera i Šarpinga vodio kampanju za NATO obracun sa SRJ 1999. god. sto im Srbi ne zaboravljaju i pored bilateralne pomoci od 1,6 milijardi evra . . . sram ga bilo a jos vise treba da se stide srpski zvanicnici na celu sa Vucicem koji je svoj provincijalni nivo jos jednom potvrdio svojim "svecanim govorom".
Sreda 06.08.2014.14:14
OVO JE TUGA VUCIC I SROJDER DOBRI ODNOSI DVE ZEMLJE KOJA AROGANCIJA I PODJEBAVANJE SRPSKOG NARODA: NEMAM RECI !!!!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)