Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 09.04.2014.
18:01
N. Jokić - Vesti A
Kako objasniti misteriju oko doktorata odbranjenog 2002. godine na Biološkom fakultetu u Beogradu, čiji autor, Miljana Stojanović-Milosavljević, na osnovu istraživanja u kragujevačkom kraju, zaključuje da se može reći da je NATO protiv Srbije vodio hemijski rat, a da pri tom nije upotrebio hemijsko oružje. Bilo je dovoljno da bombarduje industrijska postrojenja.
Sreda 09.04.2014.18:57
Sve je receno, a istina se prekriva sto na drzavno sto na medjunarodnom nivou. Drzava zahvaljujuci politicarma koji su je vodili od 2000. god. zmuri povodom NATO intervencije 1999. god.,posledica za zivotnu sredinu, penzionise, razresava, daje otkaze ljudstvu koje nije podobno ( otkriva u javnost istinu, protivi se uvodjenju zapadne strategije... ), povlaci tuzbu pred medjunarodnom sudu pravde, ... takva drzava nema opstanke i jeste banana drzava zhvaljujuci poltronima politicarima koji su obilali pragove ambasada po Beogradu i trazili istrukcije. Unistili su u samom startu nacionalnu ekonomiju, sproveli divlju privatizaciju cast izuzecima, napravili od njenih gradjan jos vecu sirotinju...
Sreda 09.04.2014.19:04
Hvala Bogu da se neko setio pok. Miljane. U vreme kada je ona odbranila doktorat, ali i posle toga, intelektualni bednici sa kragujevačkog PMF-a, a takođe i šef "Zastavine" laboratorije, u medijima su tvrdili da "nema nikakve opasnosti od piralena", jer je (!) puralen koji već nije optekao niz Lepenici "poupljen u burad" i uz pomoć nekog donatora iz Švajcarske odvezen na uništavanje. Kragujevac je o svemu ćutao! Pravo je čudo da je dana Dragan Bataveljić o tome progovorio. Valjda zato što je njegova supruga Sne ana preminula od raka, pokoj joj duši.
Sreda 09.04.2014.19:08
Pokojna Miljana u VJ radila kao farmaceut u lokalnoj voinoj poliklinici, kao "civilno lice u VJ", inače je bila po obrazovanju bila farmaceutkinja (diplomirala u Sarajevu), potom specijaliyirala u Beogradu sanitarnu hemiju, magistrirala iz oblasti zaštite životne sredine, i konačno dopktorirala na Biološkom fakultetu iz oblasti biohemije, iz granične oblasti koja se dodiruje sa toksikologijom. Kompletno stručno i naučno usavršavanje finansirala je sama, odnosno to je činila njena porodica. Od VJ nije dobila ni jedan dinar, niti jedan slobodan dan za istraživanja. Ponudila je odbranu doktorata na VMA, ali je odbijena. Uplašili se posle "petog oktobra".
Sreda 09.04.2014.19:13
O njenom doktoratu zavladao je muk, uplaćena srpska kvazinaučna elita je ćutala, nudila se novim gazdama. Jedini izuzetak bio je tekst Jovana Janjića u NIN-u. Zanimljivo, posle poznate havarije sa izlivanjem otrovnih ulja u Neretvu, kada su zagadjeni nizviodni gradovi i naselja, sve do uliva u more, zagrebački Večernji list, iz pera svog šefa dopisništva u Mostaru, objavio je ogroman ztekst o tom incidentu, bazirajući priču na Miljaninom doktoratu, odnosno citirajući članak J. Janjića iz NIN-a. U Večernjakovom tekstu se kao posebna validnost Miljaninih istraživanja i zaključaka o opansosti od piralena isticalo da je odbranjen u Beogradu i da je Miljana radila u VJ.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)