Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Ponedeljak 07.04.2014.
10:43 >> 14:56h
Beta A
Proruski demonstranti koji od juče kontorolišu zgradu lokalne javne uprave u Donjecku, proglasili su "Nezavisnu republiku Donjeck", saopštil su njihovi predstavnici.
Ponedeljak 07.04.2014.16:06
Ja kao Srbin i rusofil smatram da je ovo velika greška... pa neka udare na Letoniju, neka se okanu više Ukrajine... Rusi su više ugroženi u Estoniji i Letoniji nego u Ukrajini...
Ponedeljak 07.04.2014.19:05
„Снага Русије може бити поткопана само ако се од ње одвоји Украјина. Они који желе то да ураде, не само да их морају одвојити, већ Украјину морају супротставити Русији, закрвити два дела једног народа и гледати како брат убија брата. Да би то остварили потребно је пронаћи и одгојити издајнике међу националом елитом и уз помоћ њих изменити самосвест једног дела великог народа до таквог нивоа да мрзе све руско, да мрзе свој род, а да то ни не знају. Остало ће учинити време.“ Ото фон Бизмарк
Ponedeljak 07.04.2014.19:15
Тако је размишљао велики Немац, оснивач немачке државе коме је једна од бака била Српкиња. Речи немачког канцелара из деветнаестог века помажу нам да разумемо оно што се данас дешава у Украјини кроз сагледавање корена дубоких подела међу Украјинцима које сежу у историју.Тамо ћемо наћи вишевековне покушаје унијаћења православаца тамо где је постојбина Руса, а то је данас унијатска Галиција. У Галицијској Русији, срцу руске духовности, унијаћење није имало нарочитог успеха све до друге половине 19. века када се остварује замисао Ватикана да у Украјини „брат убија брата“. http://www.pravda.rs/2014/03/14/oto-fon-bizmark-snaga-rusije-moze-biti-potkopana-samo-ako-se-od-nje-odvoji-ukrajina/
Ponedeljak 07.04.2014.10:50
Rusi lagano vraćaju SSSR, i vreme je, posle 20 i kusur godina, neće ostati dužni prljavom zapadu, pogotovo nemcima, još malo pa berlinski zid, ideemo!
Ponedeljak 07.04.2014.11:15
Мени, а можда грешим, делује да су они по овом питању у некаквом тајном дослуху/договору баш са Немцима или са неким исто тако јаким играчем из редова нато. Са запада долази много галаме али ништа конкретно да се догоди, изостаје нека јача реакција запада а Руси завршавају посао један за другим. Када погледаш од западне помоћи све се свело на оне ланч пакете из Америке. Мислим да оно "ј...ш ЕУ" није дошло тек тако из неког хира.
Ponedeljak 07.04.2014.12:53
Ne gresis.Najvise ce osetiti ukrajinski narod,a mozda i narod u Siriji.Velike sile nikada ne rade nesto spontsno i unapred neisplanirano.Ako su Ukrajinci ubedjeni ( kao i ovaj nas "nato") da ce ih zapad zastiti,varaju se.Rusi ce dobiti svoje teritorije,i samo lud ( i nas "nato" sa portala) moze se nadati da ce NATO intervenisati.Pitanje je,sta ce Amerikanci zauzvrat dobiti.Mozda Asada-Siriju? Moguce je,svako gleda svoje interese.Jadan narod koji se bude nasao izmedju.Ne vidim sarenu buducnost za Ukrajince,stvarno mi ih je zao.Ne verujem u politicko prijateljstvo medju dve drzave,postoji samo politicki interes.Postoji samo prijateljstvo medju dva naroda,dok ih ti isti politicari ne navuku u s
Ponedeljak 07.04.2014.14:12
Ето како мала група људи за шаку долара може да гурне државу у колапс и крвопролиће а независни извори говоре да их је у просеку било свега 1000. на тргу док су зимус трајали протести.Неко је насанкао ове бандеровце и мајдановце само тако, без много размишљања су улетели у све ово. Људи су тамо превасходно и устали због корупције и сиромаштва а ови бандеровци ускочили у причу као каква ударна песница...наравно по већ познатом сценарију.Америма је ово одговарало много више него Немцима, ово само може лоше да утиче на Немачку. Са чиме ће да замене руско тржиште, енергенте некако и могу надоместити а купце за своју робу готово никако.
Ponedeljak 07.04.2014.14:28
У праву си за интервенцију, само луд може помислити и надати се некој интервенцији НАТО пакта. Пре десетак година имали су минималну подршку за интервенције у Ираку и Авганистану, могу мислити каква је сада ситуација тамо код њих. Још луђе је помислити (а овде има таквих пацијената) да десни сектор представља целокупни украјински народ. Пучисти у својој влади имају чак 4. министра који се отворено изјашњавају као неофашисти.Такви гарантовано не воде Украјински брод у мирне луке... Ипак мислим да су Немци и остатак Европе прозрели игру.
Ponedeljak 07.04.2014.23:56
Bolje razmišljaj o tvojoj Dalmaciji, gospodine pismeni, doći će vam opet neki Momčilo Đujić!
Ponedeljak 07.04.2014.10:59
Vreme je da Rusija vrati svoje a to što se neki Turčinov luti njegovo pravo on misli da od Ruskih teritorija pravi ustašku državu dobiće isto što i NATO preko leđa.
Ponedeljak 07.04.2014.11:12
Situacija u ukrajini najvise treba da brine ove nase tri izdajnicke jajare.Bilo kakva konfrontacija NATO - Rusija bi za njih i njihove porodice bila pogubna.Toliko zla i ponizenja su nam priredili da bi verovatno i siptari bolje prosli od njih.Njima bi mozda i dozvolili da pobegnu ali ovoj trojici spasa nema....
Ponedeljak 07.04.2014.15:37
kakve veze rusi imaju sa ovim dilom svita ...hehehe koji luđci...i pita bi ...jel ti stvarno virujes u to...il se sprdas...gledam ovu kartu na tvom avataru,sve mi jasno...koliko covik mora bit olaksan inelektualno...da je uvijeren u to.Ti vjerovatno i mislis da ce ostali...NATO samo sutit i mucat na te tvoje teznje..,.hehehehe..
Ponedeljak 07.04.2014.13:14
Украјинци морају коначно да се одлуче да ли су Руси (православци) или Пољаци (католици). Украјинац није национална већ регионална припадност. Не заборавите да је Кијев био прва руска престоница.
Ponedeljak 07.04.2014.13:45
Svega ovoga ne bi bilo da da se nije desio Majdan i puc u Kijevu i jos bi Krim bio u sastavu Ukrajine.A regioni Donbas,Odesa,Harkov,Dnjepropetrovsk itd su dali ponudu za federalizaciju Ukrajine sto su pucisti odbili i sad je kasno za opstanak Ukrajine u ovim granicama.Pucisti samo srljaju u sve vecu propast.
Ponedeljak 07.04.2014.15:40
jaki su mi srpski patrioti iz Berlina,Beca,Sidney,New york,Pariza....a zanimljivo...malo se njih javlja iz Moskve...
Ponedeljak 07.04.2014.17:55
pa i srao krajina proglasila...ugasilo govno... nece ni ovo dugo,sve u svoje vrime...putinjo se koprca...i ko je reka da je igra gotova

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)