Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
36
Četvrtak 03.04.2014.
18:00
J. L. Petković - Vesti A
Od razumnog poteza, preko sakrivanja činjenica do gaženja Ustava Srbije, tako se komentariše izjava predsednika Tomislava Nikolića o mogućnosti usvajanja nove rezolucije o Kosovu i Metohiji u Skupštini Srbije. Sagovornici "Vesti" uglavnom se slažu u jednom - da je nova rezolucija način da buduća formirana vlast preko parlamenta učvrsti svoju pregovaračku poziciju.
Četvrtak 03.04.2014.18:13
Svi će narodi omrzniti Istinu i njene pristalice; to pokazuju ovi poslednji izbori u Srbiji i srpski je narod izdao Cara na Kosovu, zahvaljujući Vojvodi Tomi i njegovim pristalicama; ipak nije tako strašno; ostvarilo se ono što je davno zapisato! Tomo se ponaša kao carinik na molitvi; vratiće se kući opravdan, baš onako kako piše.
Četvrtak 03.04.2014.18:31
Pazi pope kako djuskas...da ne nagazis nekom na kurje oko.Ja sam pripadnik srpskog naroda i ja nikoga izdao nisam...to sto je nekoliko usljivih skotova sa picoustim majmunom na celu izdajnici nikako ne znaci da smo svi....
Četvrtak 03.04.2014.19:04
Niko se od srpskog naroda nije pobunio protiv demokratije; svi koji idu na izbore priznaju volju većine oni koji ne idu na izbore u njihovo ime odlučuju oni koji glasaju, ni ja ne idem na izbore ali to ni mene ne pravda, a mnogo puta sam rekao da je demokratija najveća prevara! ja nisam nikakav pop niti sam popovske škole učio! Tomo, Vučić i Dačić pozvali su Srbe da izađu na izbore na Kosovu; tada su izdali Cara na Kosovu: na poslednjim izborima u Srbiji narod je imao šansu da ih kazni ali nije to uradio nego im ponovo dao poverenje. Ne kažen da nema onih koji su htjeli drugačije ali svi priznaju volju većine; tako je po demokratiji ispravno.
Četvrtak 03.04.2014.19:19
Hristova Zapovest; Što hoćeš da čine tebi drugi to čini i ti njima to je zakon i proroci; Šiptari nisu htjeli da izađu ni na jedne izbore koje je Srbija raspisala ali su Srbi izašli na izbore koje je Tači raspisao, izašle su pristalice Vojvode Tome. Prorok Danilo 9, 26, narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju! Ako se nepravda Pravdi neće da pokori onda Pravda nema pravo da se nepravdi pokorava; u suprotnom je nepravda pobjedila. Svetinja je ova Hristova Zapovjest. ,
Četvrtak 03.04.2014.19:32
Hristos kaže; Najbolji su oni koji su spremni najviše da žrtvuju za Istinu; Lazo je sve žrtvovao na Kosovu; zato je SVETAC postao. Hristos kaže; oni koji veliku nepravdu ne mogu niti znadu da pobjede onda bolje da joj se pokoravaju.
Petak 04.04.2014.00:29
Dao sam ti pluseve za gornje tekstove ali to sto tvrdis da je Hristos rekao je "Bogohuljenje" Kako ti kazes i svoje rijeci lazno stavljas kao Hristove kada lazno citiras " Oni koji veliku nepravdu ne mogu niti znadu da pobjede onda bolje da joj se pokoravaju". Ove recenice u Novom Zavjetu nema. Zasto lazes?
Petak 04.04.2014.05:41
Sagledaj sve Hristove rječi i onda donesi zaključak; hule na Boga oni koji sebe smatraju Hrišćanima a pristali su na demokratiju. Hristos uči: bez DUHA ISTINE najveće nepravde ne mogu biti pobjeđene; zato oni koji ne poznaju UTJEŠITELJA bolje da se velikoj nepravdi ne suprostavljaju. ČITAJ IZMEĐU REDOVA ako misliš da razumeš Hristovu nauku.
Četvrtak 03.04.2014.20:19
SVE JE OČEKIVANO . NAROD je 16. marta OVERIO I PRIZNAO IZDAJU KOSOVA . To je činjenica . Glasajući za SNS I VUČIĆA SRBIJA JE REKLA NAMA JE SA TOBOM U REDU SAMO NASTAVI DALJE . TRAŽILI STE IMATE GA .
Četvrtak 03.04.2014.20:44
Tako je zapisato; sotona će prevariti sve vlasti i sve narode; nikad veće prevare nisu vladale svjetom nego danas; zato ona vlast koja je mnogo manje kriva; upravo ona ima mnogo veći osjećaj krivice a one vlasti koje su najviše krive; one nemaju ni malo osjećaja krivice. pročitaj priču o cariniku i fariseju.
Četvrtak 03.04.2014.18:24
Ма, Слободан Милошевић је наредио потписивање Бриселског споразума . СЛОБА је тражио бомбардовање Србије а не Ђинђић . Слободан је летео авионом и бацао бомбе и ракете на Србију . СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је реко НЕ американцима а садашња власт слуша свако наређење запада .Окупација Србије је почела 5 октобра 2000 године .
Četvrtak 03.04.2014.18:29
Pošto je došlo do nesporazuma između NJemačke i naše Vlade,Njemci sada posle Krima će napljuvati Dačića Vučića i Nikolića i neće im tražiti da vraćaju obećanja ili novac, nego samo da sada ne priznaju da su prodali Kosovo.E pa neće moći.Kosovo nemože niko oteti niti prodati.
Četvrtak 03.04.2014.18:49
Gurati srpski narod separatistima koji su ih do juce kidnapovali,ubijali i proterivali i sada od tih istih traziti pravdu je nista drugo do krsenja ljudskih prava srba na samoopredeljenje gde ce da zive i skim ce da zive. Ta prava su im zagarantovana Ustavom Srbije tako da nijedna rezolucija nesme da im uskrati to pravo, a pogotovo na pravo da ne zive u drzavi koja je svoju samostalnost dobila secesionizmom i silom/
Četvrtak 03.04.2014.19:50
Не знам који је план наших политичара поводом Косова, али по мом мишљењу ми треба да применимо математички парадокс, да идемо ка признавању Косова као суверне државе али никад званично да га не признамо, због нашег чланства у ЕУ. Знам да математика и политика нису исто, ал шта се све до сада радило у име политике уверен сам да чак и то може, па онда кад дође тренутак ми лепо вратимо оно што је наше уз коментар да ми никад нисмо признали Косово званично. Наравно што се тиче тог правог тренутка, сматрам да се то односи на позицију Србије у свету или још боље на сам српски народ, тако што ћемо лепо да се бројчано доста увећамо, али то је сад већ дужност сваког грађанина ове државе, а не владе.
Četvrtak 03.04.2014.21:09
Dok ne procitam i izjave clanova Dveri, jedine opozicije u Srbiji, vise ovakve vesti ne citam Izvinite Vesti, ali svi ovi gore su potroseni Sluzbini radnici
Četvrtak 03.04.2014.21:31
Amerika i Brisel, dakle mnoge zemlje Zapadne Evrope prema Srbiji i srpskom narodu i mnogim građanima, multietničke Srbije, već decenijama su nemilosrdni, netaktični, bezobzirni, licemerni, neodgovorni, nezahvalni, nezasitii, jedino ih interesuje njihov ogoljeni interes.
Četvrtak 03.04.2014.21:31
Kako od zemlje koju je bombardovao NATO, ubijao 78. dana decu, rušio bolnice, infrastrukturu,mostove, stambena naselja, ubijao građane, posejao na hiljade tona uranijuma od čijih posledica umire na stotine građana Srbije i Kosova svake godine, učinio nezapamćen zločin u 20. veku, štetu koja se procenjuje na 120 milijardi dolara, od koje već deceniju i po ne može da se oporavi, tražiti da se odredi prema Ruskom pripajanju Krima Ruskoj Federaciji, kada su joj oteli deo teritorije.Mogu oni da govore kako to nije isto. Nije, ali samo u jednom: da bi Vašington i Brisel, okupirali i odsekli Kosovo od Srbije, državu bombardovali 78 dana i učinili nebrojene zločine.
Četvrtak 03.04.2014.21:32
Ruska Federacija nije ispalila ni jedan metak, a sebi je pripojila ono što joj je oduvek pripadalo. Bune se i kada Ruski zvaničnici odu u Krim, a da ne traže ničiju dozvolu. Pa zar Srbija od juna 1999. godine,nije bila predmet takvih poseta. Nema predsednika zemalja NATO Alijanse, koji nije bio na Kosovu, zaobilazeći Srbiju. Nema onog koji nije obećao nezavisnost.Preduzimanje bilo kakvih mera prema prijateljskoj Rusiji, značiće da se slažemo mi oko Kosova. To je isto, kao kada se traži da se odreknete brata, oca, majke, najboljeg prijatelja i komšije.Zar njima nije jasno, šta Srbiju i Rusiju povezije, ne danas već kroz istoriju.
Četvrtak 03.04.2014.21:32
Zašto se pritiska slaba Srbija, postavljaju uslovi i ultimatumi, a Nemačkoj ne mogu ništa da kažu, jer je njima jasno da ona pre svega vodi računa o svojim interesima, državi i narodu. Znači li to da su naši ,,prijatelji“ postali panični, i osetili se slabi na buđenje nekoga, za koga su verovali da će biti večno uspavani „Ruski medved“, ili su zaboravili da Rusija nije više ona iz doba Jelcina, sa kojim su se poigravali i nadali se da će okupirati i Sibir. Isprečio se, na njihovu nesreću i sreću mnogih slabih zemalja pa Srbije i sveta Putin.
Četvrtak 03.04.2014.21:33
Prema Srbiji, srpskom narodu i svima koji žive, zapad postaje sve osioniji, netaktičan, nemilosrdan, na momente bezobziran, sigurno licemeran, neodgovoran, nezahvalan i nezasit i pored toga što je Srbija morala da se odrekne Kosova, svoje istorije i svoje tradicije, i što im ispunjava svaku želju.Šta još hoće Vašington i Brisel, kada je vlasti Srbije naterao da pregovaraju sa vlastima Republike Kosovo, koju je on proglasio, a pre toga okupirao bombama i ubijanjem i povredio teritorijalni integritet i suverenitet jedne članice UN.Da, napadne, a zatim otima, nije imao mandat i ogrešio se o svim međunarodnim dokumentima.
Četvrtak 03.04.2014.21:34
Kako to da im nije dosta. Uskoro će biti sasvim zadovoljni kada nateraju Srbiju da uspostavi normalizaciju odnosa sa Kosovom. Dakle, u svesti građana Srbije sa samim sobom, ma koliko pokušavali da Kosovo, istoriju, tradiciju, heroje, pisce, kulturu izbacimo iz svesti, ono ostaje, kao i bombardovanje. Nije im rečeno, „ne“, za sve što je ponuđeno Briselskim papirom. On je bio uslov da nam se odredi datum. I baš kada se pomislilo, da je pritiscima i ultimatumima kraj,stigao je novi na našu adresu u našoj nesrećnoj zemlji.
Četvrtak 03.04.2014.21:35
Sada hoće i Rusiji, svetu a Srbiji pogotovu da objasne Vašingtonski i Briselski činovnici, njihovi ambasadori i drugi predstavnici, da Kosovo i Krim, nemaju ništa zajedničko. Hoće da kažu da su oni bili u pravu.A to pravo proizilazi iz njuhove osionosti, kada pokušavaju da kažu da je Srbija u vreme Miloševića, ubijala Albance i vršila etničko čišćenje. Fašisti u Ukrajini, u demostracijama koje su organizovali naši prijatelji, kada su ih doveli na vlast odmah su zabranili upotrebu Ruskog jezika, na primer.Kada su naši ,,prijatelji“ došli bombama na Kosovo, pokazalo se da tamo nema Srba, koliko ih je bilo, a da Albanaca ima gotovo 800 hiljada više.
Četvrtak 03.04.2014.21:36
Pokazalo se i da je, od kada su oni došli ubijeno oko 2000 Srba i nealbanaca, a samo u ,,Žutoj kući“ ubijeno je zbog trgovine njihovim organima još oko 1000, ne računajući sve ubijene i otete od 1998.godine. Kada su Albanci proglasili svoju nezavisnost u Skupštini Kosova a ne na referendumu, kako to kaže Obama, Vašington i Brisel su aplaudirali, podržali secesiju i separatizam i odmah priznali novu državu.Sada kažu kako Krim i Kosovo nije isto. Isto je, s tim što Rusija nije prekršila ni jedan međunarodni dokument, niko nije poginuo, ni metak nije ispalila, a štitila je svoj Ruski narod, svoje interese, jer se NATO bezobzirno približavao Ruskim granicama.
Četvrtak 03.04.2014.21:37
Uz to, pripajanje je izvršeno, voljom naroda koji se izjasnio na demokratskom Referendumu da uđe u sastav Rusije. Nije Putin, upotrebio ni bombardere, ni uranijumske bombe, ruski vojnici nikoga nisu ubili, a Referendum je volja naroda, demokratska i legitimna.Oni, opet pokušavaju da objasne, ono što ne mogu, da Kosovo i Krim nije isto. Oni postaju sve nervozniji, netaktični, opasni, neodgovorni, bezobzirni, i kada ne mogu da pobede nekom sebi ravnog, okome se opet na Srbiju uz pretnju, da možda neće ući u Evropsku uniju. Kamo sreće.
Četvrtak 03.04.2014.21:38
Jer Srpskom narodu i multietničkoj Srbiji, Evropa koja samo preti i postavlja uslove, danas, kakva je, uopšte ne treba. Ona ne daje, ona samo oduzima, ona ne pomaže, ona samo odmaže. Ona štiti svoje interese, ali Srbija to ne može. Ona mora samo da se povinuje, trpi, gladuje i ćuti, ali oko Rusije nema šta da kaže. Zašto Hrvatskoj nije ništa rečeno, zbog zabranjene ćirilice. Ili zašto nije osuđena intervencija Francuske u Mali…Zašto je zapad okupirao Irak. Lagali su da imaju oružje za masovno uništenje.Napali su i okupirali Libiju, u kojoj se i danas gine, a njenog predsednika ubili banditi,a okupatori su aplaudirali, kao i kada je obešen Sadam.
Četvrtak 03.04.2014.21:39
Okupirali su i Avganistan, nije im se svidela vlast. Jemen i dalje ratuje, reč nisu progovorili kada je Egipatski sud osudio više od 500, pre svega ljudi, čiju su organizaciju oni doveli na vlast, a posle im se nije svidela. Čije interese štite Francuzi u Maliju, i zašto u Siriji naoružavaju teroriste, šalju plaćenike. Zašto stalno prete Iranu, a već godinama drže u izolaciju narod Severne Koreje. Sve zbog nafte i prirodnih bogatstava. Hiljade ubijenih za njih su samo brojke.Ali šta će im Srbija. Neće Ruski uticaj u Srbiji, da ugrozi Američki uticaj. Nije valjda da su zemlje kroz koje prolaze cevi za Ruski gas sami Ruski prijatelji.
Četvrtak 03.04.2014.21:40
Njima treba gas, kao i Srbiji Južni tok, moderne železnice, Ruske investicije.Tu nema uticaja, to je samo ekonomija, što oni dobro znaju. Ona je samo na strani Srbije i iskreno je štiti i želi da pomogne onoliko koliko vlasti u Srbiji budu iskreni i sebe štite. Od Rusije do danas nismo imali štetu, ali od Amerike i zapada i te kakve. Prvo su nas bombardovali, rušili i ubijali, a zatim nam oduzeli teritoriju i nastavljaju da nas muče, ucenjuju, postavljaju uslove, siromašniji smo nego ikad, bolesniji, gladniji i besposleniji nego ikada, a uzrok tome su ,,naši prijatelji“ a ne Rusija.
Četvrtak 03.04.2014.21:41
Zato podleći još jednom pritisku, koji već traju decenijama i Rusiji, uvesti sankcije, ili osuditi Krimsku akciju, značilo bi odreći se prijatelja i zauvek Kosova i Metohije.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)