Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 20.03.2014.
04:27
Z. Marjanović - Vesti A
Iako je prošao čitav vek od napada vojske Austrougarske monarhije na Srbiju i čuvene Kolubarske bitke koja se i posle sto godina izučava na svim vojnim akademijama u svetu, na liniji nekadašnjeg fronta seljaci još uvek orući zemlju pronalaze kosti poginulih vojnika, delove vojničke opreme i srpskih i austrougarskih vojnika, šlemove, na hiljade puščanih čaura i na milione olovnih gelera.
Četvrtak 20.03.2014.07:22
narod, kao srbski narod necete naci nigde na svetu...prosao sam ceo svet i to mogu da tvrdim...da da Bog da ponovo vaskrsne ono sto je najbolje u Srbima i da ponovo budu ono sto su bili...
Četvrtak 20.03.2014.07:54
Spomen kosturnica, zajednicka grobnica nalazi se u Arandjelvcu i podignuta je svim palim borcima nasim Srbima i Austrougarima u Kolubarskoj bitki 1914. godine...
Četvrtak 20.03.2014.11:18
Ja samo znam da srpski narod prasta i previse, sto prelazi u nesto sto se kosi sa zdravim razumom. Koliko puta su nam kroz vekove muslimani a narocito katolici opustosili drzavu, pobili citave familije, citava sela. Uvek nam objasnjavaju da treba prastati, a oni evo ih opet. Verovatno misle da to nama ne smeta kad im stalno prastamo, kao nisu hteli, to slucajno, te naterani su, . . . Da nisu hteli nikad ne bi ni dosli ovamo. Voleo bih da vidim sta bi rekli nemci, austrijanci, madjari da smo mi njih klali u njihovim drzavama. Pa nacisti nam ne prastaju sto smo se ODBRANILI u svim ratovima protiv njih. Zato sada ratuju drugacije, preko "prastajucih" Srba.
Četvrtak 20.03.2014.07:58
Sve bi im ja kosti tih neprijatelja pobacao po deponiji i smetlistu.tu su bili hrvati iz vrazje divizije koji su strasna zlodela pocinili. procitajte pricu o najmladjem kaplaru Momcilu Gavricu.austrougari su mu ubili oca i majku i sedmoro brace i sestara u dvoristu.
Četvrtak 20.03.2014.08:32
Srpske majke su rađale sline, al' Bogu hvala rađale su i Junake poput Momčila Gavrića, tada, i Spomenka Gostića, nešto kasnije... između ostalog.. Slična sudbina i slična Večnost !!!
Četvrtak 20.03.2014.13:56
'Spomenici podignuti austougraskim vojnicima, nisu spomenici samo neprijateljima već i veličini naroda spremnog da prašta. ' Ali i da zaboravlja. A prastati i zaboravljati nije isto. Tako smo brzo zaboravili da su najvece i prakticno sve zlocine u redovima Austrougara cinili srbokatolicki otpadnici hrvati. Bitke na Kolubari i Gucevu je vodio Zagrebacki XIII korpus koji je pocinio strasne zlocine nad civilima po istim krajevima. Karadjordjevici i Tito ce to da razblazuju Nemcima a Nemci podigose namerno zaboravljeni spomenik Braniocima Beograda dok nam srbokatolicki hrvati posle toga dizase jedino kosturnice: Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko i sve ostale sagradjene cisto srpskim kostima.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)