Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 16.02.2014.
01:43
M. Đorđević - Vesti A
Sreda, 30. decembar 1915. Oko 11 časova pre podne bili smo na bregu iznad Bazar Šijaka, odakle se ugleda Drač sa svojim pristaništem i gradom. Breg okružen sa tri strane morem, blještaše se od kuća lepoga i željno očekivanog Drača... Hrane što smo imali, to je sve potrošeno i ovde odmah primismo po pola kila peksimita, a zaklali smo poslednjeg vola i razdelili vojnicima.
Nedelja 16.02.2014.07:24
"Cim smo prošli Šijak, Nj. V. Prestolonaslednik Aleksandar bejaše izašao automobilom sa Esad-pašom. Obilazi svoje vojnike. Stajaše i tužnog i brižnog lica, gledaše svoju vojsku, koja vrlo bedno izgledaše. Na njegovom licu vide se još tragovi teške bolesti, koji je se u Lješu razboleo i nije hteo od svoje vojske ići, i eto sada, tek se malo od bolesti pridigao i oporavio, požurio, da nas vidi i obiđe, nigde ovakog vojskovođe ni vladaoca nema." uvek uz svoju vojsku, koja ne ubija ovakve vladare, kao sto je uradila sa onim nesigurnim i nesposbonim mladim kraljem iz izumrle svinjoodgajivacke loze.  
Nedelja 16.02.2014.12:36
Сваки народ на земљи као и све друго што постоји је божје а нашем народу је суђено да страда захваљујући будалама, ситним душама и страним плаћеницима као што си ти и тај твој Александар који нас је унаказио. Ти си своје дупе склонио у неку од тих западних земаља па сад провоцираш нас који смо остали да се крчкамо у лонцу који је закувало то ћубре.
Nedelja 16.02.2014.13:50
Jes, pogodio si ko prstom u....matoro zanovetalo. jes obrenovici su bili pravi srbi, branili su srbiju, ta pokvarena izdajnicka vojska ih je ubila i taj bezobrazan srbski narod je to slavio.kako su mogli samo? Ostao je jedan njihov potomak, jakovljevic se zove.kazu da je to neki veliki izdajnik! Ja ne verujem glasinama.
Nedelja 16.02.2014.14:04
Onda je Srpski narod slavio i petog oktobra. Nisam siguran ko jos moze da slavi puc na ivici gradjanskog rata u zemlji u kojoj izdajnici radi francuskih i engleskih interesa gaze svoju zakletvu i ubijaju sopstvenog kralja i kamarilu vernih i casnih oficira i vojske koji su ga branili. Tako kaze istorija a francuske kafane verovatno drugojacije. Nego meni nije jasno zasto svakog ko se ne slaze sa tobom zoves matorim? Pa ja sad ne znam jel si Vlada il si Miki? Obojica isto pisete, izvikujete jedino parole i imate jednaku maniju gonjenja. Ne zameri na pitanju.
Nedelja 16.02.2014.14:10
Ja sam mika iz trstenika.odakle si ti prijatelju? Ja na fotografije vido da narod slavio, ubistvo omrazenog kralja.a kako tolki izdajnici u vojsci citavi pukovi i cete? parole, pa jel zabranjeno? Ako si ti urednik ovog portala ondak u redu.nema vise parola. sta ces, pobili ti dinastiju, i razumem te.englezi su prekinuli svake diplomatske odnose sa Srbijom.zao mi obrenovica, ali izgleda da im tada isteko rok trajanja.
Nedelja 16.02.2014.14:22
Miko, Miko, u Pariz si se sliko. Pukovi i cete kao u II Svetskom ratu, grupa oficirskog izdajnickog sljama koje je dobro organizovala engleska obavestajna sluzba. Englezi tek tada postaju srpski saveznici, Karadjordjevici ce se zeniti Engleskinjama i svi do poslednjeg bezati u London, toliko o misaonosti onog sto pises. Kao sto sam ti i ranije rekao a jedan covek lepo uoblicio ovde - Obrenovici nisu bili toliko dobro koliko su Karadjordjevici zlo, daleko vece i od Sultana Murata. Za mene junacka Srpska istorija traje 1500 godina do sahrane Srbije 1903. a za tebe tek od tad. A ti smanji malo tu trstenicku radzu, izgleda da pokvari kakvoću dok dodje do Pariza. Pozdrav i ne ljuti se molim te!
Nedelja 16.02.2014.14:31
De da se ljutim, pa da nije tebe, s kim bi drobio ovde.da te nema , il da riknes(ptuj da cuknem u drvo)s kim bi razglabao? ja sam ti zahvalan, i s tobom barabar tugujem za obrenovicima.tolko si me sad razalostio, a i gnevan sam sta uradise Karadjordjevici da cu dodem da istucem psa caskom.cu se vrnem.
Nedelja 16.02.2014.14:43
Skandalozno je to i zalosno, da samo ja i ti obojica, komentarisemo o ovim strasnim dogadjajima i mukama, dok na temama o onoj licanki krmeljusi i seljaniji, zuhri seki aleksic, nebrojano komentara. komunkzam necemo da prezivimo izgleda.prezivesmo obrenovice i karadjordjevice, ali titine komunjare nikada.
Nedelja 16.02.2014.14:49
Tako te volim lutko, nego sta si cuo za tog Jakovljevica? Ja poslednje sto sam saznao je da zivi u nekom stanu od 50ak kvadrata u Beogradu i to prilicno socijalno reklo bi se po onom sto sam video na novinskim slikama. Dok ne treba ni da kazem gde i kako zivi onaj oficir engleske vojske, u dvoru de i Tito bese. Pozdrav!
Nedelja 16.02.2014.14:56
Jakovljevic je nesposoban i plasljiv ko njegovi preci.dokle da cekamo da se aktivira? Nema od njega nista. Slike pradede solunca i dede kraljevog gardiste mi stoje na zidu, tapiserije moje bake, a na njima Cika Pera , pa kraljica marija i kralja aleksandar, kucna ikona, ktitor regent crkve u mom selu, uz mirise domace proje, popare, gibanice, bakinih kolaca su momenti iz mog detinjstva, koji su me vezali dozivotno uz Dinastiju Karadjorjdevic, to je jace od mene.
Nedelja 16.02.2014.13:03
ВЛАДО из БЛАЦЕ!!!! Ти знаш да ја нисам за краља!!! Зашто краљ НИКАД није отишао на КОСОВО???? Зашто ти не дођеш да ЖИВИШ у СРБИЈУ???? Ја сам као и мој друг ВЛАДА за ЈУГОСЛАВИЈУ!!! Живела ЈУГОСЛАВИЈА!!! Живео СРПСКИ ХЕРОЈ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ!!!! Живео ВЛАДА!!!!
Nedelja 16.02.2014.13:59
Kralj tradicionalno karadjordjevicevski zbrisao iz zemlje i ostavio Srpski narod na milost i nemilost Austrijancima, Madjarima, Bugarima, Siptarima i naravno 'Hrvatima' koji ce poklati i pobiti hiljade Srba. Samo u logoru 'Doboj' bice pobijeno 80.000 Srba.A naravno studenti i djaci koji ce poci za kraljem terminatorom Srba ce ostaviti svoje kosti u goletima Albanije jer njih nece nositi konji kao njega vec njihove zamrznute noge. Citave skole i fakulteti. Na ovoj slici vidite srpsku buducnost smrznutu i skopnelu od gladi koju je po mnogima ovaj najveci ubica Srba mason Aleksandar Klimenti alijas Karadjordjevic namerno odveo u sigurnu smrt pa mu posle nije bilo tesko da izbrise Srbiju sa mapa

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)