Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Nedelja 09.02.2014.
01:33
M. Đorđević - Vesti A
Jedna od prvih bitaka u Velikom ratu vodila se na Ceru, u avgustu 1914. godine. U njoj su srpske snage pod zapovedništvom Stepe Stepanovića odnele pobedu nad austrougarskim jedinicama feldmaršala Oskara Poćoreka. Bitkom na Ceru sprečena je namera Austrougarske da na samom početku vojnički slomi i okupira Srbiju kako bi potom mogla da se okrene protiv Rusije.
Nedelja 09.02.2014.01:50
Pogledajte ove slike gore i zapamtite .... sve ove prikazane zlocine nad srbima u macvi su cinili hrvati u austrijskim jedinicama. Izgubismo trecinu najboljeg stanovnistva, drzavu, nacionalnost i vojsku a dobismo hrvate i karadjordjevice .......
Nedelja 09.02.2014.02:32
Zbog ovoga su protesti.Zasto gos.Lagumdzija pominje RS i svi redom politicari Fedeeracije?Mi nemamo problem sa RS , mi imamo problem sa nama samima i neka uhvate ko je zapalio arhivu i zasto.Mene kao Muslimana Bosnjaka je sramota svojih politicara, jer su naredili da se zapali arhiva koja je isla u korist zajednickih nasih i srpskih korijena .Zasto arhiva koja govori o vremenu od Berlinskog kongresa do kraja prvog svjetskog rata.Zasto je to zapaljeno bas na 100 godisnjicu agresije na Srbiju od strane Njemacke i Austrougarske .Srbi ja kao vas prijatelj a Bosnjak opominjem vas da je ovo sto radimo ima cilj RS.ARHIVU SMOO ZAPALILI DA SAKRIJEMO ISTINU....STIDIM SE STO SAM dio te kamarile..
Nedelja 09.02.2014.02:38
Углавном си у праву. Ја мислим да Обреновићи нису били толико добро колико су Карађорђевићи били зло.
Nedelja 09.02.2014.11:32
Upamćeni su dobro. Sad sa djecom radim Aprilski rat 1941. i još detalja imam da im pričam o Jasenovcu, kao što sam i o Aušvicu, a suzdržaću se da kažem da je to umobolni gen od Magdeburga do "Oluje". Nikad više genocid nad Srbima! NIkad! Najveća muka je roditi se kao Hrvat, ili neprijatelju reći: "Da bog da se rodio kao Krvat u sljedećem životu!" Zamisli sad da se rodiš dva puta zaredom kao Krvat. Pa to znači TEŠKA KARMA CRNILA.
Nedelja 09.02.2014.02:33
Тад је српски геџа показао од чега је направљен и осветлао нам образ! Али нас је то коштало пропасти занавек јер се реално никад нисмо опоравили од последица тог рата и ко зна хоћемо ли! Мени је већ доста ових новина које мало мало пишу текстове о првом и другом светском рату! Па ми Срби смо имали царску династију која је владала Балканом двеста година и то кaо да неком смета да се пише! Победили смо ми и у првом светском рату али смо зато све изгубили највише захваљујући издајничком вођству. Па знате ли колико је победа нанизао један Краљ Милутин а где је Цар Душан! Еј цар! Колико је народа на свету имало цара! Ово бре ко да неко намерно ради! Ко се боји Срба још?!
Nedelja 09.02.2014.05:00
Da ne bese majskog prevrata, i da na presto ne dodje pravi profesionalni vojnik Petar Prvi Karadjordjevic, ona p...ca najomrazeniji kralj ficfiric bi se predao austro-ugarima i bili bi gazeni i ponizavani. moralo je da se brani puskom uz velike zrtve, a kao da je prvi put bilo da dusmani kidisase na nasu otadzbinu.
Nedelja 09.02.2014.07:17
Dobio si ti,ali sizofreniju,pa je krajnji cilj bio tvoja likvidacija.narod je slavio tvoju smrt.na jasnu i odlucnu poruku "ujedinjenje ili smrt"ti mekuscu si iso da kukumavcis kod beclija,da te zastite,pristajuci na sve.onda di iziritirao vojsku narod i zemlju,brukavsi je sa onom kamenjarkom dragom.kao i tvoj predak koji je ostao gluv na vapaje Srba za pomoc iz bosne i Srbskih krajina,tako i ti na tvoju suludu ljubavnu vezu.narod si tlacio da jadni siromasni seljaci grade dvor,da bi ti sa drocom samo jednu noc prespavao. Na kraju sve se avrsilo sa balkona.
Nedelja 09.02.2014.08:59
Cika Pero, ta bagra poslusnicka je po volji naroda, istrebljena i ni kamen na komenu nije ostao od njih.kako su radili, tako su i zavrsili, ko njihove gazde austro-ugari.ostali samo neki fosili da lelemude o njihovoj "dobroti" ali i to ce da lipse.
Nedelja 09.02.2014.09:58
Godine su to bile muka ginulo se za slobodu nemo ali s pesmom umesto jauka Cika Pero mi ti se kunemo. Naravno da onaj mali drogas aleksandar noje mogao da vodi zemlju,na parolu ujedinjenje ili smrt ,nije reagovao nego se krio iza sifonjera iza dragine suknje,kukajuci i moleci za milost.pa ne smenjuju se kraljevi i dinastije srcuci kaficu i caskajauci.de je to postojalo?nigde na svetu. svetu.svakom po zasluzi izdaj Vozda se ne prasta.
Nedelja 09.02.2014.19:40
On je vala peske prelazio nije kao ni njegov ludi sin!! zato su naterali srpski narod da PESKE prelazi njihovu dedovinu albaniju srpski narod koji se otamo vecinom nije ni vratio za razliku od njih .....njihovo dupe je za to vreme bilo u sedecem polozaju kao i tvoje ..... dok sedis i ispijas francuski konjak nas bi da saljes preko albanije ..... sram da te bude!!!! Zato ih i branis jer si isti kao i oni!!!
Nedelja 09.02.2014.10:25
Da zato nas ima oko 8 miliona sada. A tada je Bugara bilo 3,73 mil. Sada nas -12% A Bugara 10 mil. Toliko o ovom UPROPASTIPELJU. Ne zaboravite OBRENOVIĆI SU DOBILI NEZAVISNU SRBIJU. Karađorđevići su bili samo kratko na vlasti između i 1878g.napadoše BUgarsku i Bugari nam se najebaše majke. Nisu hteli da ratuju već su tražili da neko od Srba bude kralj. Ali Karađorđević nije hteo i napade Bugare po nagovoru te iste AU ...i šta smo dobili? Bugari uzeše ASENA HAZBURGOVCA. I od Bugara su stvorili neprijatelja. Kažu Bugarska nam zabila nož u leđa:DA. Ali je kralj bio ASEN od loze Hazburgovaca. A zamisli da je bio kralj Bugara SRBIN.Da li bi BUgari napali Srbiju.Ja vam tvrdim NEBI.
Nedelja 09.02.2014.11:27
Najveći grobari Srba. Protiv Acike je 1. decembra 1918. trebalo napraviti PUČ i protjerati ga iz zemlje, odmah nakon stvaranja KSHS. Isto postupiti sa čitavom tadašnjom masonskog vladom sa članarinom u francuskom Velikom Orijentu, finansijeru jugoslovenstva, lažnog prijatelja i saveznika - kao što su uvijek bili i ostali Englezi.
Nedelja 09.02.2014.14:09
Veliki rat je bio najveci Srbima. Za skoro sto godina vladavine Obrenovica imali smo tri rata u kojima je poginulo 5.200 ljudi. Rat sa Bugarima je bio verovatno nepotreban ali u njemu je poginulo 740 Srba. Za tih sto godina sirena je drzava, jacan nacionalni identitet i vojska. To su tri najvaznije odlike svake sile. Karadjordjevici ce da uniste sve ovo za par godina. Dobice najjacu vojsku na Balkanu i unistice je, jaku naciju i drzavu i prebrisace ih. U 40 godina njihove vladavine ukupno izgubicemo 3/4 stanovnistva. Pod parolom 'Ujedinjenje ili smrt' donosili su samo smrt. Nemanjici i Obrenovici znali su samo za jednu opciju - Ujedinjenje. Sprovodili su je postpuno i gotovo bez gubitaka.
Nedelja 09.02.2014.14:11
Za veliko ujedinjenje Nemanjicima je trebalo skoro 200 godina, Obrenovicima da ih Englezi ne smaknuse verovatno i manje od toga a Karadjordjevicima samo deset godina da srpske vekove izbrisu kao da ih nikada nije bilo. Po meni, vojska je bila i ostala adut kojim se preti, cenka i trguje. Ona najvece i najsladje pobede odnosi za stolom ne na frontu. Slaba drzava sa jakom vojskom moze da se oporavi, obrnuto ne moze. Mi danas gubimo jer vise nemamo nikakvu vojsku. Srpsku vojsku nemamo od kada su je Karadjordjevici unistili. Tu ne treba mnogo pameti, samo dva osnovne i manje od litar brlje. Pozdrav svima i ne zamerite matoroj dosadi.
Nedelja 09.02.2014.19:48
Jeste profesore, sada se vidi da su aca francuz, tito, sloba tadic i ovaj lopatar samo lutke koje igraju na koncu londona i pariza!!!!! Mi drzavu nemamo od XIX veka!!!!! idem da izglancam uniformu pa na poso ..... u sto mi ne dodje ovaj masonski alkos za sto da mu odmah sipam misomor u pivo

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)