Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 27.01.2014.
15:47
D. N. Petrović - Vesti A
Bošnjačko nacionalno veće u tehničkom mandatu, koje predvodi Esad Džudžević, predstavilo je "najbolje idejno rešenje" za memorijalni centar koji će se graditi u novopazarskom naselju Hadžet, na mestu gde su tadašnje komunističke vlasti 1945. godine streljale Aćifa Hadžiahmetovića, poznatijeg kao Aćif-efendija, ratnog gradonačelnika Novog Pazara, njegove najbliže saradnike i još 1.500 Novopazaraca, mahom Bošnjaka, za koje je tada tvrđeno da su saradnici okupatora i ratni zločinci.
Ponedeljak 27.01.2014.16:13
Ako Srbi ubiju 7000 muslimana to je "genocid" a obrnuto je normalno. Ocigledno je da ovi nabijaju prst u oko Srbima,zato treba da budemo mudri ovog puta da ne nasedamo naivno i da radimo stvari spontano, nego vreme je da uradimo nesto planski i organizovano.
Ponedeljak 27.01.2014.16:24
Mene nista ne cudi Vucic,ne sklanja tablu fasisti zato sto zeli lazan mir u N.Pazaru,on je digao ruke od Kosova,Raske..fotelja je sada njegova jedina preokupacija.Vucic laze ovaj naivni narod kozmetickim smesnim hapsenjima po Srbiji,gde su svi na slobodu posle predstave.Sto ne hapsi po V.Trnovcu,po Presevu,sto tablu fasisti ne skine prevarant i dvolican izrod Vucic.Gori je od Tadica,kao da ih je jedna majka rodila,izdajnik do izdajnika.
Ponedeljak 27.01.2014.17:44
Tako su i Siptari krenuli. Tuzno da vlast cuti i jos gore reaguje praznim recima, kao da su se vec odrekli Raske. A niko da pomene Mustafu Golubica ili pak Muhameda Mehmedbasica, srpske nacionaliste, heroje I Sv.rata i Balkanskih ratova i pripadnike Mlade Bosne koji ce posle izdaje Karadjordjevica, stvaranja Kraljevine SHS i ubistva Apisa da postanu smrtni neprijatelji Jugoslavije. Mehmedbasic je uhapsen i osudjen u Solunskom procesu a Golubic se javno zaklinje da ce se osvetiti Karadjordjevicima i kao rusofil odlazi u SSSR gde postaje general NKVD-a. Dolazi u Beograd 1941 u oci rata kako bi vodio KPJ ali ga engleski agent Tito otkucava Gestapu i ovi ga posle strasnog mucenja streljaju.
Ponedeljak 27.01.2014.17:46
Tito je dojavio Nemcima da je Golubic odgovoran za dizanje u vazduh nemackog magacina sa municijom u Smederevskoj tvrdjavi. Malobabic pomaze JVuO u Bosni ali ga ustase hvataju i more u najvecim mukama 1943. godine. Interesantno je da je Golubic sluzio u cuvenom cetnickom odredu Vojislava Tankosica u Balkanskim ratovima gde je odlikovan ordenom Obilica za hrabrost. Toliko o konotaciji reci 'cetnik' koja dolazi upravo od Srba islamske vere u danasnje vreme i ogromnog napora ili pak ogromnog ignorisanja drzavnog vrha za ovaj problem koji planski narasta u sukob jer o ovim ljudima ni pomena a kamoli spomenika. To je samo jos jedan od dokaza da ovu zemlju ne vode Srbi. Ne zamerite ako gresim.
Ponedeljak 27.01.2014.18:25
Pozdrav generale! Ima takvih primera jos ali su vazda u drugom planu. Sustina je da u Srbiji nema mesta za takve nego za Aćife i UČK veterane kao i one koji im podižu spomenike, razne uvoštene Kandićke i Biserko.
Ponedeljak 27.01.2014.18:48
digo u vazduh smederevsku tvrdjavu i pobio pola smedereva,leseva na hiljade;Dimitrije Ljotic je spasavao sa svojim SDK ranjene,izvlacio ispod rusevina i sahranjivao civile,cistio grad.ja ti heroja velikoga,sto nije kod sebe u bosni dizao magacine,nego samo pravili sabotaze po Srbiji,a narod placao ceh zivotima,od nemackih represalija!
Ponedeljak 27.01.2014.21:54
Tajnoviti prijatelju, nikada nije dokazano da je on digao tvrdjavu u vazduh. Sta vise, ni tada uopste se nije znalo da li je nemacka greska izazvala eksploziju. Gestapo je kao i uvek sumnjao na sabotazu a onda su bas kada je Tito trebao da bude smaknut od Golubica pocele dolaziti dojave u Gestapo da je to uradio Golubic. Na kraju, Tito je ocinkario Gestapou njegovu adresu na kojoj se krio u Beogradu. Posle je vodjena istraga i Nemci su utvrdili da je eksplozija ipak bila posledica nesrecnog slucaja a ne diverzije. Sem toga, mala je sansa da bi neko ko je krvario za Srbiju, nosilac srpskih odlikovanja za hrabrost, pobio pola srpskog grada, i to jednog od najvecih.
Ponedeljak 27.01.2014.22:27
al ga izmulja ko pravi politicar! na kraju niko sa sigurnoscu ne moze da kaze sta se zaista dogodilo.to je bio najveci magacin vojske kraljevine jugoslavije,koga su nemci preoteli,a uglavnom se pise o sabotazi! svi su pokusavali ili imali prilike da ucmekaju tita od golubica,drzae do kavaje,i niko ne uspe! ta livra broz je bio prepreden i vrasku srecu imao !
Utorak 28.01.2014.01:07
Ama bradonja, ja ti reko zvanican podatak. Mi mozemo da imamo razlicita misljenja a moje je da Staljin nije poslao generala NKVD-a da dize u vazduh magacin sa municijom, to je mogla da uradi i mnogo sitnija riba.
Subota 23.08.2014.08:09
ZASTO... zasto postavljate stare izvestaje ....O SRBIJO imali te da svako radi sta hoce....zakon je za sve ,Niko nema prava da se vadi na versku pripadnost ...pred bogom smo svi isti i tacka...nego svaka susa hoce da se istakne i nekog da na K**** natakne......

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)