Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Četvrtak 16.01.2014.
12:39
J. Arsenović - Vesti A
Dijaspora ne može biti pokretač promena u Srbiji, niti je to njen zadatak, a finansijska pomoć koja kroz doznake pristiže rodbini kontinuirano će da pada. Druga generacija ima slab emotivan odnos prema matici. Ona se asimilirala i za 10 do 20 godina doći će do obrnutog procesa. Dok je prva generacija iseljenika ulagala u Srbiju, druga generacija će nekretnine svojih roditelja u otadžbini prodavati, a dobijeni novac investirati u inostranstvu. Kako dijaspora stari, a život poskupljuje, dijaspora će sve više štedeti.
Četvrtak 16.01.2014.12:57
Nisam do kraja citao,ali moram da prokomentarisem glup naslov na fotografiji...Nije se nama novcanik istanjio vec udebljao i dosli smo pameti kao i generacije koje su rodjene ovde skolovane i sa pametnim glavama,a ne kao one od mame i tate,koji su pravili i pravili da bi se misevi sad setali dole.To najnovija generacija nece sebi dozvoliti da baca novac vec ce ga investitati tamo gde je i najsigurnije,sigurno je da to Srbija nece biti nikad...
Četvrtak 16.01.2014.13:32
Svaka cast na komentaru.Starije generacije imaju drugaciji menalitet.Njima je vazno sta ce narod (u njihovom selu,poreklom) sta ce reci,da li je on uspesan ili ne,da li je "napravio" pare na zapadu ili ne.Nebitno je da li ce oni na zapadu cistiti stepenice zgrade,ziveti u starom stanu i stediti na šišanje,samo da bi napravili kucu na 4 sprata u rodnom kraju,gde ce uzivati samo misevi...bitno je da je on "uspesan".Rec "uspesan" je biti srecan,ziveti od parama koje zaradjujes,a ne ziveti za parama...Ako nesto uradis,izgradis,uradi za sebe i da u tome uzivas i koristis,a ne uraditi za narod i komsije.
Četvrtak 16.01.2014.13:39
Svaku rec ti potpisujem,deca koja odrastu na zapadu nece biti kad moram tako reci glupa i neskolovana,kao vecina njihovih roditelja.
Četvrtak 16.01.2014.13:52
Naslov na fotografiji bi trebao biti ovakav:"Buducim generacijama u dijaspori sve deblji novcanici - Nema vise ulaganja u Srbiju".
Četvrtak 16.01.2014.20:55
nisi ti to dobro shvatio druze,ne radi se tu o debljini novcanika uopste,vec o tome da vi,mladje generacije ljudi koji su otisli tamo,cete sve vise zaboravljati svoju zemlju,dok recimo vasa deca ili vasi unuci,verovatno nece ni znati da pricaju srpski.Necete dolaziti u Srbiju,tako da necete imati razloga da pravite kuce ili sta ti ja znam vec,o tome se radi,a to je lose,jako lose,jebes pare.
Četvrtak 16.01.2014.13:22
Na emotivnom planu, dijaspora se nije ništa promenila. Svaki srbin voli svoju Srbija, ma kakva da je ! Ali treba priznati da dijaspora nikada nije bila poštovana i smatrana.i svi gledaju kako da je pokradu : od autoputske naplatne rampe do penzijskog fonda , od prodavačice do saobraćajca...itd... Kada vidite stranu tablicu,u Srbiji, prva misao je "kako da ga prevarim " !
Četvrtak 16.01.2014.13:27
U Arandjelovcu i okolini kada vide CH tablicu panduri skacu na put kao pomahnitali,i ja zato godinama vise ne idem autom dole,i ni jedan dinar dole ne zelim da ulozim....zalosno ali istinito. Pozdrav komsija.
Četvrtak 16.01.2014.13:37
Tacno tako,ne moze se sad ovim najnovijim generacijama istanjiti novcanik nikad,jer ovde zavrsavaju skole bad kao i moj sin od 11 god,koji neizmerno voli Srbiju perfektno prica i pise Srpski koji je rodjen u Svajcarskoj,cita cirilicu to je generacija koja ce raditi najbolje poslove i koji cu placeni debelo,ali koji nece uloziti ni cvonjak u Srbiju bas iz tog razloga koji si naveo i kada vide kako im roditelji placu gde su bacili novac.Za takvu decu mozda ce se i Srbija zainteresivati kada se primeti da lova nestaje ali bice mnogo,mnogo kasno.
Četvrtak 16.01.2014.14:22
Tako je Deki.jeli leba ti jel ti dodje onda onaj "karatista" sto si mu odrzao lekciju o pravilima.na trening.posto si mu dao adresu. Pozdrav
Četvrtak 16.01.2014.14:54
Auuu sta ti pamtis,nije nikad.Nasao sam taj klub koliko se svdga secam preko interneta kontaktirao trenera ispostavilo se da mu sin tamo trenira,a ne on kako se hvalisao,a trener nije bio Srbin ili je Hrvat ili Musliman,dolazio je on ovde i citao njegove komentare tako da sam njemu ostavio da se pobrine za njega haha...
Četvrtak 16.01.2014.15:02
Xaxa...secam se tog dijaloga sa njim koji si imao...od sramote ne pojavi se vise taj crni-pojas killer...kate,cake ovo ono.bilo je smesno kad si reko da su ti zahvati za devojcice.
Četvrtak 16.01.2014.16:30
Dijaspora je pare slala svojoj porodici i rodbini... I, pretpostavljam, da će slati i dalje... Msm - što se mene lično tiče - nit rod nit' pomozi Bog... al' me oduševljavaju "zemljaci" koji su oduševljeni inteligentnim potomstvom koje "perfektno" govori Srpski u švapskom okruženju... a dozvoliće da im matica izumre u bedi ?
Četvrtak 16.01.2014.16:58
komunjare su vladale i u hrvatskoj, pa to njihovoj emigraciji nije predstavljalo problem da se organizuju i čekaju pravi trenutak da napadnu...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)