Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Četvrtak 16.01.2014.
00:14
M. Stanimirović - Vesti A
Uobičajeno vruću političku jesen u Užicu je obeležila je borba boraca okupljenih oko Subnora za povratak spomenika Josipa Broza na Trg partizana. Spomenik Josipu Brozu otkriven je 7. jula 1961. godine povodom centralne proslave dvadesetogodišnjice ustanka u Srbiji, a uklonjen je sa glavnog užičkog trga 1991. godine i od tada se nalazi u dvorištu Narodnog muzeja.
Četvrtak 16.01.2014.11:17
Pod hitno pretopiti i to najmanje tri puta,jednom nebi bilo dobro,jer ostalo bi ipak deo smrada.A ti nostalgicari neka dobro razmisle,mislim na te sto ga opet na trgu zeleda vide,neka dobro razmisle,kakve bi to posledice izazvalo.Kako velim najmanje tri puta topljenje je najbolji nacin da mu u trag stanemo,jednom zauvek.
Četvrtak 16.01.2014.02:55
Siptari ga nece, a dao im republjik. Ustase ga nece a dao im drzavu u dobranim NDH granicama. Nece ga cak ni Juzni Srbi koji odlukom brozovih mentora i finansijera ni krivi ni duzni postase helenska drzava Makedonija. Slicno sa Bosnjacima. On se postuje jos samo tamo gde je najvise zla naneo - u nesretnoj Srbiji koju je brozova mama Engleska pretvorila u sado-mazohisticko smetliste polu-ugasenih neo-janjicarskih mozgova koji su u titovoj dekadi ravnali svoje ganglije na sindikalnim pastetama i Jadranskom moru, dok je svako drugi uklanjan, ovako ili onako. E potomci tih nam sad vladaju drzavom i cuvaju spomenike najveceg dusmana Srpskog roda. Neko bi pomislio da im je Tito idol.
Četvrtak 16.01.2014.03:14
Au, obozavani Kodza, pa sta bi sad? Lepo savetujes ljude da se ne zeste mnogo i da ne zamere, a gle kakav otrov kulja iz tebe! Pa toliku mrznju skoro nisam video! A mrznja izaziva slepilo. Nemoj mi opet nabacivati da sam nervozan, ljut i slicne cinizme. Cinjenice nemaju svojstvo nervoze ili ljutine, one su na tvoju zalost i tugu neumoljive. Evo ih: - Bravar nije "dao" Siptarima nikakav republjik. To sta je ko uradio posle njega, o tome se moze raspravljati, ali u vreme Bravara republjik nisu dobili! - Ustase su imale NDH samo u 2.sv.ratu, pa potrazi neki istorijski atlas i proveri koje su joj granice bile. Bravarova Rep.Hrvatska bila je vise nego upola manja od Paveliceve.
Četvrtak 16.01.2014.03:23
A ovo za Makedoniju, to ti je bas krupna greska u koracima. Da ti vide braca Grci sta pises, opasno bi te prepravili. Koja ti je to "helenska" drzava Makedonija? To ni sarkazam ne trpi, skroz je besmisleno. A sto se "potomaka" tice koji "cuvaju spomenike", ne moras daleko da proveravas kolika je to neistina. Evo, ovde na portalu imas vest o tome sta su Uzicani odlucili. Zapravo, ne Uzicani, nego oni koji "nam sad vladaju drzavom"! Na ostatak tvog komentara ne vredi se ni osvrtati. Takva bujica uvreda i potcenivanja na racun tudjeg misljenja i stavova dosta govori o nesigurnosti i konfuziji koja vlada tobom. ne zameri...
Četvrtak 16.01.2014.05:17
Budi ti sta hoces, ali i jedni i drugi ste izasli iz istog lonca istog majstora kuhinje. Sto bi nas narod rekao rodjaci po babinoj liniji.
Četvrtak 16.01.2014.06:49
Nisu oni "komunjare", oni su "samo" njiihovi tvorci, kao sto su stvorili i naciste i teroriste i jos mnogo sto sta cime nas danas preko medija "zanimaju" da nam ne bi bilo dosadno dok kao stoka radimo, placamo poreze i finasiramo njihove lazne kredite i kamate, stampane iz vazduha. A ti si ipak iz te Wilccanie.....
Četvrtak 16.01.2014.13:47
Novog poretka ali istog grada, Londona. Nego da nisi ti ustvari Joska Broz? Jbt pa ni on ne pise takve bajke o Brozu. Ne zameri ako gresim.
Četvrtak 16.01.2014.13:44
Kako si Armadona? Pa neko ce pomisliti da si se opet izgubio u sopstvenim driblinzima. Istorijska cinjenica je da je Broz prvi koji je Kosovu dao granice i entitet, kao i Vojvodini, cime je osakatio Srbiju. Takodje je istorijska cinjenica da je NDH bila veca za Bosnu i Hercegovinu kao i Srem ali manja za Dalmaciju pa te tvoje jednacine razumes jedino ti. Drzavno-nacionalni entitet 'Makedonija' postoji samo kao helenski u svim udzbenicima sveta sem u titovim. A ti koji nam sad cuvaju drzavu kao i tvoj Tito rade za iste nalogodavce kao i on - Engleze. Tito ima vise slika sa Cercilom na sa Jovankom. A ja nisam nikom odgovorio na misljenje vec ti, neko bi rekao sa velikom ljutnjom. Ne zameri.
Petak 17.01.2014.01:17
Bolje je, Kole, bolje. Ispravljas se. Ali, ispravljas sebe. Ovo je tvoja recenica: "Ustase ga nece a dao im drzavu u dobranim NDH granicama." Ovo "dobranim" valjda znaci dobar deo ndh granica tj. teritorije, sta li. Moj komentar bio je: "...proveri koje su joj granice bile. Bravarova Rep.Hrvatska bila je vise nego upola manja od Paveliceve." Evo ti sada i u ciframa - NDH 1941.g - 115.133 km2 (tada je imala u sastavu i Dalmaciju, dakle IMALA je jedno vreme toliku teritoriju). Bravarova Rep.Hrvatska - 56.594 km2 i NIKAD ni metar vise. Ako ti je to "jednacina", onda... Dakle, kako sam i napisao - vise nego upola manja.
Petak 17.01.2014.01:27
A sada citaj jos jednom, Kodza, sta si mi ti kao odgovor na ono moje napisao: "...istorijska cinjenica da je NDH bila veca za Bosnu i Hercegovinu kao i Srem ali manja za Dalmaciju pa te tvoje jednacine razumes jedino ti." U kojoj je to vezi sa mojim komentarom? Sta reci za ovakav tvoj "odgovor"? A Makedonija? Napisao si: "Nece ga cak ni Juzni Srbi koji odlukom brozovih mentora i finansijera ni krivi ni duzni postase helenska drzava Makedonija." A sada se ispravljas: "Drzavno-nacionalni entitet 'Makedonija' postoji samo kao helenski u svim udzbenicima sveta sem u titovim." Pa sto ne rece da si mislio na Egejsku Makedoniju? A sto onda "juzne Srbe" tamo razmesti? Cas Brozova, cas Egejska! Eee..
Petak 17.01.2014.01:49
Na tvoj netacan podatak "Siptari ga nece, a dao im republjik." dao sam ti tacan podatak "Bravar nije "dao" Siptarima nikakav republjik... u vreme Bravara republjik nisu dobili!" I, to je sve sto sam napisao. A pogledaj tvoj ispravljeni odgovor gore. Pa ko je to sporio? Znam tvoj stav prema Karadjordjevicima, ali podseticu te da ne samo "Kosovo", nego ni Srbija pod srpskim kraljem nije imala svoje "granice i entitet". Bile su banovine po imenima reka. Tek u bravarevoj zajednickoj drzavi, Srbiji se vraca ime i teritorija, a veca je cak i od bivse Kraljevine Srbije vise od 3 puta! Sto se tice odnosa Cercil-Tito, tu se malo sta moze dokazati. Mislim da je bravar nadigrao Cercila, ne obrnuto.
Petak 17.01.2014.02:03
Na to se i sam Cercil pozalio nekoliko puta... verovatno bi mu mi Srbi rekli - "stara budalo, posle hebanja nema kajanja", ali bilo kako bilo, tako je bilo i nikako drugacije. A mi svi mozemo zajedno s tobom da pricamo sta hocemo. Eto tako, obozavani Kodza, pa ti nastavi sa boljim "jednacinama", nemam nista protiv. Ne ljutim se. Ipak, vidi se da ti potraga za istinom nije vazna. Tvoje tumacenje proslosti nije ispravno zbog toga.
Petak 17.01.2014.03:51
Armadona, iz ovog sto si napisao ispada: Cercil ispao budala a milion i po Srba stradalo za engleske strateske ciljeve, pod vodjstvom engleskog agenta Broza. Odrzavao drzavu dolarima, od Staljina ga odbranili vidi Englezi i Amerikanci. Kosovo nije republjik zahvaljujuci Titu, on je samo dao granice ovom srcu Srpske drzave jos od Nemanjica ali je Tito dobar zato sto nije bio gori od Karadjordjevica. NDH je bila dva put veca od tzv Hrvatske drzave danas a to sto veci deo 'BiH' danas nije srpski no ima drzavni entitet koji mu je dao Joza? I on je dao Srbiji drzavu? Izvini ja mislio da se ona zvala Jugoslavija a da su Srbi imali drzavu jos 1.500 godina pre njega.
Petak 17.01.2014.03:54
A Cercil se naravno zalio, pa Englezi su osvedoceni prijatelji Srba, evo i ti si napisao nesto slicno gore, nemoj molim te samo da ispadne da si kontradiktoran. Pozdravljam te dribleru stari i molim te nemoj da se ljutis ali odo sa ove teme jer nekako pocinjes da posrces po terenu.
Četvrtak 16.01.2014.04:55
profesore tvoj komentar,je sve objasnio.voleo ga najvise oni sto im je ubio identitet,i oteo teritorije !! ipak ima gori od njega,to je ludi kralj masoncina aca..jer da nije bilo ace,ne bi se desio tito !!
Četvrtak 16.01.2014.08:28
totalno nepotrebne teme za Srbe... Kad jednom shvatimo da je ćopavi DEO ISTORIJE Srbije, biće nam lakše.. Voleli mi to ili ne, ali on se desio Srbima.... Ne treba podsećati da jedan Putin NIKAD nije tražio diskontinuitet sa sovjetskim periodom Rusije ? Naprotiv, ponosi se veteranima na svakoj paradi u Moskvi ! I njih PRVO pozdravlja ! Šta radi nekad veliki narod ? jedni prekopavaju Čičine kosti iznova i iznova, dok drugi ratuju sa spomenicima ćopavom ??? a "reprezentacija" Kosova i Metohije im se sprema da igra prijateljske utakmice u fudbalu......
Četvrtak 16.01.2014.13:54
Ne zameri matorom i nadasve neuglednom Kodzi Tanase, ali reklo bi se da su Rusi raskrstili sa svojom istorijom sto Srbima jos uvek nije dozvoljeno. Naime, oni odrzavaju parade Crvenoj Armiji a ne Staljinu i Politbirou. Ako danas Rusu kazes 'druze' on ce da ti odgovori sa 'drug ti je sibirski vuk'. Tu ne racunam saku izlapelih i poluprimitivnih mumija koji s'vremena na vreme odrze protest iz dva autobusa a kojih ima koliko i fasista u nas. Komunizam i Crvena armija/partizani - nisu isti pojam. Staljin je u Rusiji danas otelotvorenje veceg djavola od Hitlera a u nas Titici nicu na svakom koraku. To je razlika izmedju supersile i seoske prcije. Pozdrav.
Četvrtak 16.01.2014.17:15
Sokole srpski - ja nigde i ne spomenuh Staljina no samo istorijski kontinuitet jedne velike nacije... Kod nas je svaka nova vlast, u modernijoj istoriji, kretala od nule... i naravno, ni jedna se, posle Miloša, nije sa iste ni pomerila...
Četvrtak 16.01.2014.19:21
Kontinuitet sa drzavotvornim i nacionalnim periodom je jedno a sa Brozom i Staljinom je drugo, ovaj clanak govori o Brozu. Ti neces zameriti tvom drugu i izlapelom cici ako ti kaze da ni mi ni Rusi bas i nemamo nacionalni i drzavotvorni kontinuitet sa predjasnjim komunistickim drzavama jer u njima nismo postojali kao drzava i uglavnom ni kao nacija. Veliki pozdrav ljudino!
Četvrtak 16.01.2014.09:55
За титову бисту скоро 4500 потписа, а против тровача и тровања 60000 људи 3000. Шта ли има у овој води поред алги? Додуше петиција за санацију језера Врутци је била јавна, а за титову бисту жене су морале да потпишу да би се прегледале код гинеколога у ужичком дому здравља.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)