Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 08.12.2013.
12:01
S. M. Tomić - Vesti A
Trebalo bi sačuvati jedan par seljaka, dok još postoje - zapisao je jedan filozof, a jedan srpski seljak od muke se obratio medijima. "Pozivam sve gladne Novosađane i sindikate u gradskim preduzećima, koja radnicima ne isplaćuju plate ili su male, da se organizuju i dođu na moje njive da besplatno seku kupus i nose ga kućama", rekao je seljak iz Futoga Rajko Gligorić.
Nedelja 08.12.2013.12:34
Будимо поштени па признајмо да је сељак у великој мери (ак оне и у највећој) сам крив за то што му се дешава.. Прекините да пристајете на ропски и вазални однос према накупцима и држави... ПРЕСТАНИТЕ да радите у корист града, а на сопствену штету.. Гледах пролетос неку од пољопривредних емисија, и би прилог из једног села из Војводине, мсм да се зваше Томашевац или некако слично (негде око Зрењанина), где су се људи УДРУЖИЛИ у СЕОСКУ ЗАДРУГУ, скупили средства изградили магацине и купили хладњачу - и полако... Кад им одговара цена - продају, кад не - чекају... И СВИ задовољни.. Има пара за цело село.. И НИКО им ништа не може...
Nedelja 08.12.2013.12:36
.. е кад идеја УДРУЖИВАЊА заживи и у остатку Србије - тада ћемо моћи да се надамо.. Овако, док сељаци Баната штрајкују а сељаци ПОморавља их оптужују да су кулаци и велепоседници - крај нам је загарантован...
Nedelja 08.12.2013.15:49
A sta je Nikolic Toma pinokio ,,pricao,,pre izbora za seljaka i poljoprivredu.Treba da se stidi zajedno sa Vucicem i foteljasem Dacicem.
Nedelja 08.12.2013.16:00
Nikolic Toma je pricao isto shto i Boris Tadic, kao i svi drugi politicari. Svi pricaju ono shto narod hoce da cuje. Narod hoce da subvencije, hoce da se zaposli u opstinu za malu platu, ali vazno da nosi odelce, da ne tupi mozak, da ne uzima odluke. Narod, seljaci, obrazovani, gradjani, treba da imaju drugacija ocekivanja od polticarima. Kad ce seljak da se udruzi i kad ce da trazi od drzavu garancije za investicije, a garantovace sa svoje imanje, kao ja shto uzimam kredite i garantujem bankama sa sve shto imam i nemam, onda ce srpski seljak da lici na nemacki seljak, a Nikolic na Merkel.
Četvrtak 09.01.2014.13:54
PRODAJA DOMAĆIH ORANICA STRANCIMA To će naneti veliku štetu srpskoj ekonomiji. Domaća privreda, kao i svaka druga u svetu, ne može da raste ukoliko sa smanjuje njen prirodni kapital. Rasprodaja oranica strancima (kao i gubitak energenata na Kosovu) će trajno umanjiti budući privredni potencijal Srbije. Osim katastrofalnih mera koje su u prvom talasu privredne tranzicije uništile niz poljoprivrednih kombinata u Srbiji, za sektor društvenih (pre toga državnih) preduzeća u sektoru poljoprivrede država je ispoljila neverovatnu nebrigu i neznanje. Time je dovela ovaj najperspektivniji domaći privredni sektor na rub opstanka. Takav odnos prema domaćoj poljoprivredi očigledno se i danas nastavlja:
Četvrtak 09.01.2014.13:55
Ukidaju se carine na uvoz evropske visoko subvencionisane hrane u Srbiju, a ukupan iznos domaćih subvencija agraru smanjuje se u 2014. godini za tri milijarde dinara. što ce naneti težak udarac domaćim poljoprivrednicima [12]; I dosad su evropske subvencije po hektaru bile tri do četiri puta veće od srpskih, pa će nove mere vlade tu razliku dodatno uvećati na štetu srpskih seljaka. Združeni efekat ovih državnih mera doprineće još većoj ponudi srpskih oranica strancima jer će uništiti još oko 250 hiljada seoskih domaćinstava u Srbiji (liberalizovani uvoz hrane je do sada uništio oko 150 hiljada malih poljoprivrednih gazdinstava).
Četvrtak 09.01.2014.13:58
Osim Srbije ni jedna druga evropska zemlja nije dopustila prodaju domaćeg poljoprivrednog zemljišta strancima pre ulaska u Evropsku uniju: – Hrvatska će omogućiti prodaju zemlje strancima tek sedam godina posle pristupanja EU; – Mađarska je posle isteka zabrane od sedam godina od pristupanja EU, prodaju zemlje strancima pomerila za još tri godine, a nedavno je njen parlament doneo odluku o trajnoj zabrani prodaje zemlje strancima; – Nedavno je i parlament Bugarske, posle isteka sedmogodišnjeg moratorijuma na prodaju zemlje strancima, ovu zabranu produžio za još sedam godina, do 2020. godine
Četvrtak 09.01.2014.14:02
Srbija će, prema Sporazumu o saradnji i partnrstvu (SSP), prodaju zemlje strancima omogućiti već od 2017. godine, dakle pre ulaska u EU. Vlast i gradsko stanovništvo Srbije očigledno ne razumeju da je plodno zemljište praktično neobnovljiv prirodni resurs, i da zato u svetu vlada pravi grabež za njim. Prema izveštaju međunarodne organizacije Oxfam, samo u Africi su poslednjih godina međunarodni investitori kupili ili dugoročno zakupili putem tajnih ugovora (kakav je, izgleda, nedavno sklopila i srpska vlada) oko 203 miliona hektara plodne zemlje! [15] Srećna Vam Nova 2014. godina! Idu izbori pa opet glasajte za EU!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)