Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 21.11.2013.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/comments/all.phtml on line 36
A
Mada im poslodavci obećavaju regularne papire, radno vreme od osam sati, solidnu zaradu, komforan smeštaj i kvalitetnu ishranu, srpski radnici na gradilištima u Rusiji učestalo su izloženi maltretiranju. Rade na crno, i to čak do 300 sati mesečno, zakida im se na zaradi, žive u lošim uslovima i hrane se oskudno.
Četvrtak 21.11.2013.12:45
Nije tu ništa čudno , jer su rusi i srbi istog mentaliteta. To što se dešava tamo se dešava i kod nas naveliko. Ipak u Sočiju su prvo krivi naši preduzetnici koji pogodili posao i koji eksploatišu naveliko našu radnu snagu.
Četvrtak 21.11.2013.12:49
Iz ovog se vidi da su nasi radnici zrtve nasih prevaranata,koji su tamo otvorili fantomske firme,prebacuju nase na crno,nista regularno,znaju da mogu ucjenjivati i ciniti kako njima odgovara,to treba tamo prijavljivati a kad takvi dodju u Srbiju,pravo u zatvor.
Petak 22.11.2013.06:02
Управо тако! У Русији Срби рада за фирме чији су власници наши људи! Највише тих проблема управо им праве фирме наших људи који су тамо регистровали фирме или представништва кипарских (или других) фрими. Руси ретко примају наше, више примају из бивших совјетских република (Таџикистан, Узбекистан...). Али реално исти однос имају према њима, као и наши према нашима! Нису, међутим, сви такви. Има доста и наших фирми које поштено исплаћују раднике!
Četvrtak 21.11.2013.14:36
Живим и радим у Русији већ 8год. и могу да кажем да сви ови проблеми са нашим радницима, настају захваљујући искључиво нашим " предузетницима", који знају тешко стање у Србији и то максимално користе, и ово нема никакве везе са државом Русијом,овде су закони и оштри и јасни.Последњих пар месеци контроле су веома честе,кога нађу да ради без радне дозволе веома лако може да добије депортацију на 5 год.
Četvrtak 21.11.2013.16:43
Ko je firma koja je te "zalosne" Srbe dovela u Rusiju... Da li su u Rusiju dosli preko ruske firme koja im je sve to obecala, ili su pak ta obecanja od nekog Srbina. Ako je poslodavac Ruska firma (u sta sumljam), imamo pravo da se ljutimo na Ruse. Ali sta ako je nas covek Srbin taj koji stoji iza obecanja datih radnicima i nepostovanja istih. Jos jedna bitna stvar je i to da ne postoje sindikati za prava nasih radnika. Ne mozemo ocekivati od Ruske vlasti da pomaze svakom pojedincu. Jednostavno Srbija treba da osnuje sindikat koji ce da stane u odbranu svojih gradjana i njihovih prava.
Četvrtak 21.11.2013.19:34
Postoji plan Firme da preko svoje agenture iz redova srpskih politicara i medija koje kontrolisu, a kontrolisu preko 95 procenata domacih medija, u narednim godinama, iskljucivo negativno pisu o Rusiji, kvazi obavestavajuci, manipulisuci lazima i poluistinama izvadjenih iz konteksta, ukljucujuci i zivu rec gde je covek rekao rodjaku naseg prijatelja, i sl. Klasican specijalni rat. Zato, ne nasedajte. Samo ono sto ste licno videli ili doziveli...
Četvrtak 21.11.2013.21:44
Voleo bih da budem rob u NISu. S onolikom platom za nase prilike. Sto se tice ex republika SSSR u Evroazijsku uniju su do sada usle Belorusija, Kazahstan, Kirgistan i Jermenija. A ako Bog da i Ukrajina ce. Ima nekih novina i na tom planu. Ukrajina odustaje od EU integracija, a Timosenkova ostaje da robija kod kuce. Ko se zalio na Ruse iz vremena Varsavskog ugovora... Pa oni koji su bili na strani Hitlera u drugom ratu, rumunske legije pod Staljingradom, bugarski, letonski, estonski, litvanski fasisti... Rusi su bili surovi samo prema porazenima, a aktuelni politicki vrh u Srbiji gura Srbiju u antiruski blok, ali svejedno, jos par godina i padaju, ovako ili onako...
Petak 22.11.2013.00:23
Većina radnika u NIS-u ima platu 20000 dinara pa ako je to tebi dobro samo napred Rusi zapošljavaju stalno na ugovor od 11 meseci,konkurs je otvoren preko interneta.Želim ti svu sreću i da se opariš kod Rusa.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)