Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 19.11.2013.
08:47
Telegraf/M.S. A
Na zvaničnom sajtu Ministarstva za trgovinu i industriju takozvanog Kosova, u delu u kome se investitori koji ulažu na Kosovo pozivaju da ga posete, pored džamije nalazi se i srpski manastir Visoki Dečani. U njegovom opisu nigde se ne navodi da je u pitanju deo srpske kulturne baštine?!
Utorak 19.11.2013.09:06
monstrumima šiptarskim Srpska svetinja je odavno trn u oku.Italijanska vojska u sastavu kfora čuva manastir,i oni su tako osetili Svetinju kao malo ko do sada.zabeleženo je da su neki od njihovih vojnika baš tu prešli u svetootačku pravoslavnu veru,a u sukobima sa šiptarskim teroristima branili su je junački i dvoje vojnika je dalo život braneći Svetinju od šiptarske gamadi.
Utorak 19.11.2013.09:22
ПШотпуно тачно, странци осећају и бране, а Срби који су у Дечанима распродају и поклањају. Манастир је, после догађаја са Владиком Артемијем, постао само један архитектоско-религиозни спомееник и ништа више. Оно главно што манастир чини манастиром је изгубљено оног тренутка када је игуман манастира, тада викарни епископ липљански, Теодосије уз помоћ Саве Јанића а по вољи многих шиптара и екумениста у СПЦ одбио послушност свом надлежно Епископу и Духовном оцу еп. Артемију, тог тренутка је манастир умро као манастир.
Utorak 19.11.2013.10:20
Tačno je delimično to što kažeš,a tiče se Vladike Artemija i lažne braće koji su mu radili iza leđa.Ne bih se složio sa tobom o tvojoj tvrdnji da je ono što glavno čini manastir uzgubljeno...nije dokle god je Sv.Srpski kralj i Mučenik Stefan tu i čuva Svetinju.
Utorak 19.11.2013.10:31
Ма разумемо се и слажем се са тобом, говорио сам о тренутним становницима у Манастиру. Баш тако, као што си рекао, Св. Краљ једина гаранција да ће уз помоћ Божију доле бити све како треба. Није ово ни прва, а ни последења бура на КосМету.
Utorak 19.11.2013.12:49
Тако је све како кажете.Кад су забили "нож у леђа"свом духовном Оцу владики Артемију Божија благодат је одступила од њих са Теодосијем на челу и бојим се да је само питање дана када ће шиптари да оскрнаве Дечане без обзира на сарадњу Теодосија,Саве Јањића....са шиптарима и белосвјетском багром (а све то раде са благословом Патријарха Иринеја и наших политичких-издајничких структура!
Utorak 19.11.2013.16:14
Ево овде аудио запис разговора између Саве Јањића и шиптарских терориста где разматрају могућности даље сарадње за остварење независног косова. http://chirb.it/mH90hO Нека демантују ови браниоци лика и дела овог издајника да ово није његов глас колико хоће јер ово лично говори Сава Јањић, то занју и они ма шта рекли. Или откуцајте на гуглу: sava janjic borac za nezavisno kosovo има тога доста о томе.
Utorak 19.11.2013.13:50
Artemije je rascinjen i proteran sa Kosova zbog lopovluka. Manastir Visoki Decani cuva Sveti Kralj Stefan Decanski sa svojom Nebeskom Vojskom. Tu je i precasni Vladika Teodosije i precasni Arhimandrit Sava. Manastir Visoki Decani je velika Svetinja. U ovu veliku Svetinju su se krstili nekoliko stranaca posle 1999. godine a cuo sam da su se krisom krstili i nekoliko Siptara. Sam Gospod Bog cuva Manastir Visoki Decani. Sveti Kralju Stefane Decanski moli Boga za nas gresne. Slava Manastira Visoki Decani je 24. Novembar po novom kalendaru.
Utorak 19.11.2013.09:17
Опет "велико изненађење и неочекивано дело од стране демократских" окупатора на КосМету! Шиптари су прихваћени као једини становници КосМета од увек и за увек од стране Београда, а преко Теодосија и Саве Јанић, обојица потекли из Дечана, и од стране СПЦ,и сада је ово нешто чудно.Па за ово су се свим силама залагали сви руководећи органи, како рече Шоића, у Србији. СПЦ је аболирала шиптарске рушитеље када им је дала дозволу да "обнове" оно што су порушили, протерали Владику Артемија,није хтео Бајдена, а Теодосије га је прими до балчака, Сава примио пасош окупатора, као и свештенство, добар део - и сада Дечани нису шиптарски, јесу живе шиптари, погледајте им пасоше и изјаве ако не верујете.
Utorak 19.11.2013.09:52
Šiptari, dalje ruke od Dečana, inače metafizički, duh Dušana Silnog dolazi vam glave.
Utorak 19.11.2013.12:14
Strasno...na kraju ce svo srpsko kulturno blago siptari proglasiti svojom istorijskom bastinom i niko se zbog toga naravno buniti nece u medjunarodnoj zajednici, cak stavise odobravace. Srbija mora na svim ministarskim nivoima i diplomatskim sredstvima osigurati i sacuvati svoju istorijsku nacionalnu kulturnu bastinu na Kosovu.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)