Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 13.11.2013.
11:41
Srna A
Profesor moderne evropske istorije na Kembridžu Kristofer Klark ne krivi Srbe za izbijanje Prvog svjetskog rata i ocenjuje da bi bilo apsurdno i smešno kriviti Srbiju za taj rat.
Sreda 13.11.2013.11:53
Jedina govna, Klark! Princip i Mlada Bosna nisu bili teroristi, jer nisu nikada ubijali nedužno stanovništvo kao što to radi AlKaida koja ubija civile, tako da si ga pretjerao. Mlada Bosna može se samo porediti, ali samo djelimično, sa njemačkim redom Germanenorden koji je osnovao Zebotendorf 1912. Možeš pričati šta hoćeš, ali tvoj cilj jeste da od svakog Srbina kroz Mladu Bosnu napraviš potencijalnog teroristu, nalik AlKaidi. Budite srećni vi tamo na Zapadu što zbog svega što ste nam uradili zadnjih 100 godina taman nismo počeli kao AlKaida da se dižemo u vazduh uzimajući živote zapadnog civilstva. Ali, tu su vam selafisti i vehabisti na svakom ćošku Londona, Pariza, Beča, Hamburga Minhen
Sreda 13.11.2013.11:58
Minhena...pa ćete jednog dana,nadam se,shvatiti koliko ste glupo poređenje napravili, jer ste trenutno namjerno zaboravili šta stvarno radi AlKaida, a šta je radila Garibaldijeva Crna ruka u Italiji, srpska Crna ruka, Mlada Bosna,Germanenorden i slična tajna društva,koja jesu znala raditi i atentate na visoke ličnosti u politici domaćoj i međunarodnoj ali se ne mogu porediti sa AlKaidom koja uzima živote civila.Vi,gospodine Klark niste ni malo iskreni,i krivice za rat se ne mogu izbrisati.Krivica za rat nije ni u Njemačkoj ni u Austro-Ugarskoj,već je i u Velikoj Britaniji i Francuskoj koje su htjele zaštititi pa i proširiti svoje kolonijalno carstvo.Tako da je sve jasno ko je glavni krivac.
Sreda 13.11.2013.12:02
Krivica se ne može izbrisati, jer je Zapad prije svega dovodio do OKOLNOSTI i to svjesno, kao što ih i danas dovodi kroz EU-NATO. Debela vam je odgovornost za oba svjetska rata. Ni Hitler nije kriv, koliko je Zapad doveo do okolnosti prevelikom tolerancijom prema Hitleru dozvoljavajući mu da krši sve iz Versaja 1919. Da to možda nije bilo ono: "Ko se nadao!" ili možda "Nije se znalo na Zapadu, čak ni za Kristalnu noć, ni za naoružavanje, ni za fabrike oružja..." To su sve priče za malu djecu. Onaj ko dovodi do okolnosti izbijanja svjetskog rata, taj je kriv, a to je radio najviše Zapad do 1914. više i od Turske i Rusije.
Sreda 13.11.2013.12:08
Vi, Klark i vama slični istoričari posrnulih sila i državni ili tzv. dvorski istoričari, ne radite ništa drugo no što pripremate teren za REVIZIJU bolesnu da bi opravdali sve novo a loše što je uradio Zapad od 1989. godine do 2013. i omogućili prikriveno trijumfovanje Hitlerovih ideja evropejstva kroz diplomatske pritiske do danas nakon pada Berlinskog zida, a diplomatija je kurva nad kurvama i uvijek dovodi do ratova i svjetskih špijunaža. Neka, neka Klark, znamo surovu realnost svijeta koja je najveći najbolji sud za istorijsku nauku kroz bilanse stanja.
Sreda 13.11.2013.12:30
Zato bi da prikrojite istoriju u korist današnje EU-NATO sile, a to Bonstil najviše dokazuje: http://www.youtube.com/watch?v=jCV4jglnW-A Ko zna kako je Gestapo poslije 1945. radio u Južnoj Americi s drogom, jasno će mu biti sve ostalo kada poveže to s novom aktivacijom ustaša, balija i sl. grupa starih i novih.
Sreda 13.11.2013.13:05
'Okrivljavanje' Srbije za I Sv.rat je moguce u anglo-saksonskim sredinama jer su one prilicno ograniceno i navodjeno obrazovane, moze se reci indoktrinirane uglavnom neznanjem. I Sv.rat je bio kolonijalno-imprejilasticki rat, to priznaje svaki istoricar. Srbija medjutim nije imala kolonije nit je bila imperija prema tome ona je u tom ratu mogla da bude samo zrtva, nikako njegov razlog. Engleski istoricari su verovatno najbolji u svom poslu ali oni su zaduzeni za istoriju dok je za istinu zaduzen BBC.
Sreda 13.11.2013.14:30
Gavrilo je heroj koji je branio svoj narod od okupatora. Ubio je Okupatorskog nadvojvodu i zato mu hvala zauvjek. Slava i vjecni pokoj junaku Gavrilu Principu.
Sreda 13.11.2013.15:00
Da....svakako i sve to odlično znam i slažem se sa tvojim komentarom i zato...PLUS PS: Zar se potpuno isto i danas zapad ne ponaša prema srpskim herojima i potpuno jednako ih naziva kao i Principa jer su stali u odbranu svog SRPSTVA !!! VJEČNA SLAVA I HVALA SVIM SRPSKIM HEROJIMA I NEKA SU NA PONOS I DIKU SVOM NARODU. DA I POTOMCIMA BUDU ZVJEZDE VODILJE !!!
Sreda 13.11.2013.16:29
Ko hoce da razume razloge za prvi svetski rat a i sve ostale, sve kolonizacije i pljacke sveta, neka procita od Lenjina - Imperijalizam poslednji stadijum kapitalizma.... to stivo je obavezno za razumevanje kako funkcionise svet i kako koncentrisani bankovni i industrijski kapital pljacka, razra i unistava.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)