Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 02.11.2013.
01:13
J. Arsenović - Vesti A
Slika koja govori više od reči pravi je potpis za fotografiju iz 1941. godine na kojoj su u prvom planu vođa Trećeg rajha Adolf Hitler i mermerna ploča sa ćiriličnim natpisom: "Na ovom istorijskom mjestu Gavrilo Princip navijesti slobodu na Vidovdan 15 (28) juna 1914.' Ploča je bila poklon koji je svom voljenom fireru za 52. rođendan uručila nemačka moćna armija samo par dana nakon što je u kratkotrajnom aprilskom ratu Vojska Kraljevine Jugoslavije kapitulirala. Fotografije, dakle, nije bilo koja. Čitaoci "Vesti" imaju priliku da vide ekskluzivnu fotografiju, koju je u Srbiji jedino objavio beogradski nedeljnik "Vreme". Izvučena iz arhiva Bavarske držvane biblioteke u Minhenu, s potpisom ličnog Hitlerovog fotografa Hajnriha Hofmana, ona govori mnogo više od zabeleženog momenta, a nepristrasnim istoričarima pruža dodatni argument protiv iznenada oživljenih revizionističkih teza pojedinih zapadnih kolega u kojima se, mladi revolucionar Princip, proglašava teroristom, okupatorski nadvojvoda žrtvom, a Mlada Bosna i srpski faktor uzročnikom Prvog svetskog rata.
Subota 02.11.2013.01:26
Cak su i hitlerovci cirilicne ploce samo skidali i odnosili, pa su sacuvane i danas, dok ih ustase na licu mesta razbijaju maljevima!
Subota 02.11.2013.01:28
"Dijaspora u "Vestima" ima priliku vidi ekskluzivnu fotografiju..." Dijaspora? A mi ovde prisutni? Ostadosmo i bez eksluzivnih prava i bez fotografije!
Subota 02.11.2013.10:33
Ne znam zasto je to bitno,i tako je vecina Srba za tu Evropku uniju,pa tako i za Nemacku na njenom vrhu. Zasto nama treba da se svadjamo sa njima a hocemo da udjemo u takozvano EU carstvo. Najboje bi bilo da cutimo,ili da se izadje na referendum sa pitanjem dali smo za ulazak u to carstvo. Ako pobede "proevropske snage"onda cutati,i stvarati prijatelje a ne non stop se osvrtati na nesto sto je davno iza nas. A uostalom nisu nama drugi krivi sto su nas nasi(siptogorski)politicaripokrali.
Subota 02.11.2013.10:45
Mi smo jedna Banana,ciji politicari pokusavaju kao kurve da trce od jebaca do jebaca. Te prijatelji su nam Rusi, te prijatelji su nam Francuzi te ovo ,te ono. Svaki pravi Muskarac mrzi kurve,moze da ih j...e ali ih mrzi. To sto jos uvek misle da postoje nekakvi nevrstani,tu su se zajebali. Ovde je stanje ovako:,ako nisi sa mnom onda si protiv mene
Subota 02.11.2013.13:29
Gospodo novinari, posle ovog clanka mozete da predjete na Fleša Gordona. U njemu ima manje SF-a nego u vasoj istoriji. Prvo, Hitler je bio najzesci protivnik Austro-ugarske monarhije. Smatrao ju je uzrokom svih nemackih nevolja pa je prica o njegovoj 'mrznji' prema Principu koji je inicirao njeno rusenje prilicno suluda i nije potkrepljena nijednim istorijskim izvorom. Za Aust.ugarsku su mnogo vise bili Anglosaksonci nego on. Drugo, sta znaci 'opterecen Srbijom'? Mrznjom prema njoj? Zasto su onda Gering i Himler Srbiju nazivali evropskom primadonom i otvoreno se suprostavljali njegovom pravljenju 'slovenske Svajcarske' usred okupirane Evrope? Mnogi Englezi bi vam pozavideli na ovakom clanku.
Subota 02.11.2013.15:26
Читајући (поједине) коментаре, просто не могу да се отмем утиску да су срби стварно рођени да буду робови и слуге... Сваког дана постаје све јасније зашто смо ту где јесмо и зашто нам се дешава све ово... Менталитет понизног слуге је дубоко у генима поједних срба... И то је тако... Ћути, седи ди си, каки си, ни за ди си ниси....
Subota 02.11.2013.15:32
видим сад - драмосер прегазио жену на КиМ (не знам да ли је истина), срби ће да гласају на изборима шиптара, уваљују нам ГМ храну, убијају нам децу по породилиштима, краду бебе и препродају их, трују нам омладину, а нама је "спорно" што је Човек испунио Косовски завет, онда кад се од њега то и очекивало ? ми, данас налазимо за сходно да коментаришемо Једног ГАВРИЛА ПРИНЦИПА ??? ми, ЦРВИ ВАШЉИВИ смо си дали за право да га оцењујемо ??? И још га и КРИТИКУЈЕМО ??? ДАНАС ???? АЛАЛ ВАМ ВЕРА срби...
Subota 02.11.2013.15:34
Никита Бондарев: Србији нема будућности док не искорени титоизам и југословенство! http://www.vaseljenska.com/vesti/nikita-bondarev-srbiji-nema-buducnosti -dok-ne-iskoreni-titoizam-jugoslovenstvo/
Subota 02.11.2013.15:50
Прочитај Дучића : "Верујем у Бога и у Српство" и видећеш да југословенство које су Срби имали у виду када су се одлучивали на ту идеју - везе нема са оним што ми данас сматрамо југословенством .... подваљено им је, баш зато што се никад нису знали бавити политиком.. не знају то ни данас... а титоизам, ТЕК везе нема са будућношћу Србије... то само ми волимо себи да представимо као тако, јер нам је тако најлакше... Познати смо као мајстори за проналажење лаких и једноставних решења... да је стварно само у ТОМЕ проблем - па ми би били најсрећнији на свету..
Subota 02.11.2013.20:11
Tanasko, sokole srpski! Ne zameri tvom nedostojnom i cesto nedolicnom drugu ali ti znas kome se podvaljuje, kao pametan momak ces lako naci eufemizam, siguran sam. Pri tom ne treba zaboraviti da je jugoslovenstvo od samog pocetka bilo projekat srpskih neprijatelja koje je imalo dijabolicni cilj - prvo, da izbrise Srpski narod sa prekodrinske karte a potom i da onemoguci Srpsku drzavu preko Drine, sto je bila jasna vizija onda kada je proglasena Knezevina Srbija. Zamisli da neko Jevrejima podvali federaciju sa okolnim Arapima. Reklo bi se da je to deo koji redovno preskacemo ali i da smo majstori u odnosenju sa svim svojim glupostima. Dok drugi gluposti ispravljaju, mi ih vazda pravdamo
Subota 02.11.2013.20:24
Princip jos uvek nije proglasen za sveca. A ako nije, mozemo i trebamo da ga komentarisemo sa doslovno svakog aspekta i ne samo njega, nego svaki deo svoje bogate istorije koju u najmanju ruku debelo trebamo da preispitamo. Moze li padu da se nametne tabu? Ima li coveka koji se saplete i padne da se ne okrene i ne pogleda na sta se sapleo? Nisam siguran ima li ga, ali ako ga ima taj verovatno nikada nece prestati da pada. Svaka analogija sa nama samima je potpuno nehoticna. Nego, znam da neces zameriti cici ali nekako mi se cini da su nama Srbima stavovi prilicno ekstremni. Komentari nose ili glorifikaciju ili anatemu. Reklo bi se da su u pitanju emocije a ne misljenja. Oprosti ako gresim.
Subota 02.11.2013.20:57
Nisam ni rekao da je Gavrilo svetac... daleko bilo... mada ovde nije redak slučaj da se i Sveci - anatemišu... reklo bi se da "papir" trpi sve... ? Jeste, u pravu si - ponela me emocija, kao što će me uvek poneti kad se spomenu Heroji našeg naroda.. Više sam odreagovao razočaran, ne toliko komentarima, nego OCENAMA njegovog dela.. .Suviše mi sebi dajemo za pravo da znamo tačno šta su oni tada mislili i hteli. Pljuvati jednog Gavrila - jednako je pljunuti jednog Voju Tankosića... To ko može, a izjašnjava se kao Srbin- bez obzira na ideološko opredelenje - alal mu vera.. Suština - nekoliko puta do sada napisana - oni su tada verovali u ideju i nisu se mirili sa okupacijom...
Subota 02.11.2013.21:00
da li su znali da će ih beograd, kao i uvek kroz Srpsku istoriju, prodati, ili ne - TO AMA BAŠ niko ne može sa sigurnošća da tvrdi... ? Jedino što je sigurno, činjenično, jeste želja za slobodom i spremnost na žrtvu ! U konkretnom slučaju - ličnim primerom.. SLAVA MU I HVALA !!!
Nedelja 03.11.2013.00:51
To i jeste problem, prateci te po svim glagolima - Srbi su nekada verovali samo u Jednog i jedino Njega nikada nisu dovodili u pitanje. Onda je prosao komunizam oplodjen jugoslovenstvom i sve se promenilo. Analitika se pretopila u polivinil, mudrost u horsko pevanje. Naravno ti neces zameriti matorom, neuglednom i nadasve senilnom cici na trabunjanju. Pozdrav sokole moj. Kodza uhodit.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)