Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 30.10.2013.
01:12
J. L. Petković - Vesti A
Posle 14 godina vlasnički odnosi zemlje na kojoj se nalaze baze Kfora na Kosovu i Metohiji i dalje su nerešeni, a Srbi na čijoj zemlji su ti objekti sagrađeni ostali su kratkih rukava. U selu Sojevu nekada su živeli i Srbi i Albanci i obrađivali svoje njive, a nakon dolaska NATO-a u Uroševac mogu samo da gledaju u najveću vojnu baza na Balkanu - Bondstil koja se, kako tvrde, nalazi na 2.500 hektara srpskih njiva.
Sreda 30.10.2013.01:15
Неће дуго! Све се одвија невероватном брзином.Ближи се крај најмонструозније државе на планети.
Sreda 30.10.2013.04:38
na zalost taj film gledati necemo. pre ce ceo svet da gori nego sto ce se ameri predati. a bondstil ostaje. ma ko nam je kriv kad nismo nikakav narod!
Sreda 30.10.2013.03:55
Jebi ga ,,naucili otimati od indijanaca,,,valjda misle da su i Srbi indijanci,,Nego gdje ta srpska diplomatija koja bi mogla angazovati par dobrih advokata i tuziti tu gamad u njihovoj zemlji,,,platiti advokate dobro pa da vidish chuda nevidjenoga,,,
Sreda 30.10.2013.07:57
"Bondstil" nikad, ama bas nikad nije mogao da bude izgradjen, a da za to nisu dali odobrenje tadasnji predsednik SRJ Vojislav Kostunica i premijer Vlade Zoran Djindsjic. Cisto amaterski je obmanjivanje javnosti da nam je neko nesto oteo. Ne! Nazalos nasi politicari su morali da vrate dug onima sto su ih doveli na vlast pa su to platili zemljom kosovskih srba i davanje Kosova pod integritet siptara. Danas se svi busaju u grudi i glume patriote a niko ni prstom nije mrdnuo kad je pre 5.godina Pristina proglasila nezavisnost. Tada su Boris Tadic i Vojislav Kostunica kao i si partijski mediji bili opsednuti jednim patikama, "Patike za Kosovo" glasila je sramna kampanja.
Sreda 30.10.2013.09:26
Al cemo vam se na*ebati keve jednog dana, seme vam se satrlo!!! i vama i jajoglavcima!!!
Sreda 30.10.2013.09:36
Za najkasnije par sati sve bi se ovo moglo srušiti malim Teslinim oscilatorom , samo uključiš da vibrira. Za gerilski rat ovaj Teslin malecki patenčić koji staje u džep, dušu je dao za naš napaćeni narod u borbi protiv okupatora.
Sreda 30.10.2013.15:26
Pa ajd ti pravi a ja cu da im jebem dandalo !! Treba i ovima na vlasti staviti po koji ................. :-)
Sreda 30.10.2013.09:43
Када је пре неколико дана премијер Турске Тајип Ердоган у сред Призрена, у граду цара Душана, изјавио да јужна српска покрајина припада Турској, дословно узвикнувши «Косово је Турска!», званичници Европске уније нису осудили тај чин, иако је вицепремијер Вучић признао да је дуго чекао да се огласи неко од «пријатеља из Брисела». А с обзиром да је председник Николић тај поступак турског премијера назвао «агресијом без оружја», чини се да је Европа зажмурила на турску агресију на Србију.Ердоган се још похвалио да је Турска била међу првим земљама које су признале независност Косова и најавио да ће и даље наставити да га помаже.
Sreda 30.10.2013.09:43
То није био први пут да је он дао неку скандалозну изјаву на овим просторима, јер је још раније рекао да му је Алија Изетбеговић оставио «Босну у аманет». А приликом његове посете Новом Пазару пре три године, када је са својим домаћинима Борисом Тадићем и Расимом Љајићем отворио Турски дом културе и градио са њима стратешке односе, читав град је у његову част био окићен заставама Турске, али је том приликом било уочљиво да поред њих недостају и заставе државе Србије.
Sreda 30.10.2013.09:44
Иначе, Ивица Дачић је поводом најновије Ердоганове изјаве да је Косово Турска, казао да тако нешто не може да се догоди у модерној Европи, а Влада Србије је изразила уверење «да ће Европска унија, преко својих надлежних органа и у престоницама свих земаља чланица, предузети одговарајуће мере према Турској, као што обично чини у сличним приликама, с обзиром на то да се ради о чину којим се ремети мировни процес у јужној српској покрајини».Па ипак, као што се видело, Европска унија и њени званичници се нису огласили тим поводом и ни једном речју нису осудили «агресију на Србију», како је Николић дословно назвао Ердоганов поступак.
Sreda 30.10.2013.09:45
Наравно, сасвим је логично да се ни Турска, ни «пријатељи из Брисела», не обазиру много на љутњу српског руководства, у тренуцима када је Србија због путовања у Европу без алтернативе, спремна буквално на све, па и на то да отрпи изјаву турског премијера у Душановом царском Призрену – да је то све његово. А зашто и не би, када не постоји баш никаква црвена линија која се не сме прећи. Уосталом, то се видело и из помирљивог Дачићевог одговора на постављено питање –да ли ће Влада Србије тражити извињење од Ердогана? Дачићев одговор је гласио „да он не би сада улазио у појединости и да такве ствари морају да се поставе на здраве односе“.
Sreda 30.10.2013.09:46
Међутим, да државници мало крупнијег формата сасвим другачије разговарају са тим истим Ердоганом, видело се из његовог разговора са председником Русије Владимиром Путином пре годину дана, поводом рата у Сирији.Наиме, како је објавио турски лист „Ајдинлик“, Путин је 8. октобра прошле године позвао телефоном Ердогана, због његове најаве да ће турска војска да уђе пешадијом у Сирију. Путин му је тада запретио: «Ако само један турски војник пређе сиријску границу, Русија ће оштро реаговати». А на Ердоганово питање – «Да ли је то рускапретња?
Sreda 30.10.2013.09:46
»,Путин му је дословно одбрусио у слушалицу: «Мислите како хоћете, ја сам своје рекао», након чега је прекинуо везу. И како се видело, после овог оштрог разговора, Ердоган више није ни помишљао да пошаље своју војску у Сирију.Наравно, тешко је очекивати од српских челника да се понашају према Ердогану исто онако као Путин, али барем би се могло очекивати да ће доследно инсистирати на извињењу од стране Турске, и још више на јавној осуди од стране Европске уније. Али Србија која позива своје грађане на изборе који су расписани и организовани по «уставу» и законима такозване Републике Косово, тешко да има ауторитет којим ће добити макар и такву моралну сатисфакцију.
Sreda 30.10.2013.11:43
Чудна ми чуда, Амери нешто саградили на отетој земљи? Па они су своју државу, ако се то може тако назвати, саградили на отетој земљи, и шта се сада чудимо. Но има овде једна црнохуморска нит за нас Србе. Добро је што су Амери нешто изградили на српској земљи бесправно и тиме практично спречили Србе да исту продају Шиптарима за велике паре као што се, можемо рећи, непрекидно још ивек дешава на КосМету.
Sreda 30.10.2013.14:27
То нису никакви међународни представници, како себе називају, то су окупационе снаге! Исто као Турска 500 година, исто као Аустријанци, исто као Немци! Дакле, свака вид борбе против њих је легитиман, исто као и према шиптарима, исто као према издајницима!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)