Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 24.10.2013.
04:54
dw.de, Vestionline A
Pa, čudno vam zvuči ovaj naslov, zar ne? Hoćete puding, ili dobro pecivo, ili zamrznutu picu, bar ste navikli na to uz ime "Dr Etker", kad ono - zlo umotano u lepe kesice pune praškastih materija ili kartonsku ambalažu. Naime, sada se saznaje da su, kao i u većini nemačkih firmi koje su postojale tokom Drugog svetskog rata, i u "Dr Etkeru" imali drugarske odnose sa Adolfom Hitlerom, Hajnrihom Himlerom, nacizmom uopšte, i da su doprinosili istrebljenju naroda i narodnosti širom planete.
Četvrtak 24.10.2013.08:36
"Šta reći, sve dobar i pošten Nemac jedan do drugoga. Demokrate. Altruisti. Danas predvodnici Evrope. I svi se suočili sa svojom prošlošću od pre nekih sedam decenija, ma sve pevaju i dele lekcije iz humanosti... " Ne priznaju švabe svoje grehe sada, zato što se stide - naprotiv. Oni to rade zato što su ponosni na svoje naciste... A mi, budale, nismo "razumeli" taj njihov altruistički duh...
Četvrtak 24.10.2013.09:51
Mo'š misliti, nemačke firme koje su sarađivale sa vođom koji je u ono vreme smatran Spasiocem nacije! A Krvatska CELA ZEMLJA sarađivala sa nacisitima i proizvodila SMRT stotina hiljada ljudi!!!
Četvrtak 24.10.2013.10:49
Nemacka kompanija nozeva Solinger,poznata izmedju ostalog po Wilkinson brijacima pravila je ustasama srbosekove za vreme ww2.
Četvrtak 24.10.2013.11:53
Nazalost, novac nema ideologiju. On je za neke sam po sebi ideologija... Ali... potpuno je normalno da u jednoj drzavi krupni kapital bude uz drzavni vrh. Srbi su inace odavno rekli...nekom rat, a nekom brat... Da ne ulazimo sada u to ciji je projekat bio Adolf, i s kojim ciljevima...
Četvrtak 24.10.2013.13:29
Gospodo draga, ovaj clanak bi imao svoje uporiste u jednom zestoko indoktriniranom drustvu totalno kontrolisane sredine poput americkog na primer. A onda se setim da ni mi nismo izasli iz onog kusturicinog podzemlja posle 1980. Ono sto vi pokusavate da uvalite kao senzaciju, na zapadu je biznis. Skoro svi americki koncerni su tako u dr.sv.ratu bili hitlerova logistika. Americki plan je bio da ostanu po strani u ovom ratu i dobro zarade sto i bi oni da ih Japanci nisu napali. Prvi americki vojnici iskrcani u Normandiji davali su izvestaje vrhovnoj komandi o brojnim general-motorsovim dzipovima koje su zarobili od Nemaca. Svi dzipovi su imali regularne oznake vermahta.
Četvrtak 24.10.2013.13:37
Fordovi i opelovi kamioni su bili najzastupljeniji u nemackoj vojsci. Isto je sa sirovinama za izradu naoruzanja itd. O savezu SSSR-a i Hitlera da i ne pricamo, oni su cak i vojne vezbe zajedno drzali a potom i simultano napali Poljsku, dok nije pukla tikva. Dakle, reklo bi se gospodo novinari da bi 'dobrota i postenje' mozda bili prikladniji nekom tekstu u Zeki i Tik-taku. Ovde pricamo o supersilama a one to nisu postale dobrotom i postenjem. Ne zamerite ako gresim.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)