Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 01.10.2013.
06:21
Z. Marjanović - Vesti A
Za nekoliko dana navršiće se 40 godina od smrti Milunke Savić, srpske heroine iz Prvog svetskog rata koju mnogi ne bez razloga upoređuju sa Jovankom Orleankom. U rodnom selu Koprivnica kod Jošaničke Banje biće održana komemoracija ženi koju su u stavu mirno pozdravljali i najčuveniji saveznički generali i koja je bila lični prijatelj Šarla de Gola.
Utorak 01.10.2013.06:24
Каква громада од карактера, овакве личности кад нам буду узор Србија ће бити велика, а док су нам идоли гранд и геј параде бићемо мали и сваком погледу.
Utorak 01.10.2013.10:29
Posle prvog svetskog rata NAJVEĆI BROJ BORACA se VRATIO SVOJIM KUĆAMA . Posle drugog svetskog rata POLOVINA BORACA JE DOŠLA U BEOGRAD A DRUGA POLOVINA U KOLONIZACIJU . POSLE BOMBARDOVANJA NATO ZLIKOVACA 1999 GODINE SVI SU DOŠLI U BEOGRAD . PONOS JE IMATI U SVOJOJ ISTORIJI ŽENU KAO ŠTO JE BILA MILUNKA SAVIĆ .
Utorak 01.10.2013.12:04
'Kao veliki rodoljub Milunka Savić je 1943. godine u Beogradu organizovala malu ambulantu u kojoj je bez razlike lečila i četnike i komuniste zbog čega je uhapšena i u logoru Banjica osuđena na smrt streljanjem. Međutim, kada je nemački general i komandant logora čuo o kome se radi u znak poštovanja njenog herojstva iz Prvog svetskog rata naredio je da bude oslobođena i iz logora je ispratio uz sve vojne počasti i sa velikim paketom hrane za decu koju je Milunka čuvala.' Pa cekajte, to znaci da su je cak i neprijatelji cenili a mi umesto Milunke u srcu prestonice podigosmo mauzolej Titu, coveku koji je u tom istom Prvom svetskom ratu pucao na nju.
Utorak 01.10.2013.12:14
'Sasvim je izvesno da Josip Broz Tito nije uvažavao heroinu Milunku Savić. Jedan od razloga je i taj što je na inaguraciju Šarla de Gola za predsednika Francuske bila pozvana i njegova prijateljica Milunka Savić, a Tito nije prisustvovao jer nije bio ni pozvan na ovu svečanost.' A pa nemojte tako. Jos ce ispasti da je Tito u Austro-ugarskoj vojsci pucao na Milunku. A De Gol najveci simbol otpora nacistima u Evropi Tita nije ni smatrao za saborca. Pa uvredicete ogroman broj citalaca koji kukaju za njegovom zenom, zovu je prvom damom dok Milunka sahranjena na javnom groblju nije ni poslednja. Joca provela zivot na balovima a Milunka cisteci. Reklo bi se da je Milunka odabrala pogresnu stranu.
Utorak 01.10.2013.12:26
Zena je heroj i legenda ali na zalost mi oduvek nismo znali da cenimo prave vrednosti. Pa tako i danas nam omladinu vaspitava turbo - folk Grandova kultura!!!
Utorak 01.10.2013.13:31
Nije mi ovaj tekst o HEROINI I JUNAKINJI MILUNKI SAVIĆ nikakva novost. O njoj i njenoj sudbini sam i ranije čitala. E samo se pitam da li bilo gdje u Srbiji neki trg ili makar ulica nosi ime ove velike žene?! Na žalost nije njena žalosna sudbina i kraj jedini takav, sjetimo se samo vojvode RADOMIRA PUTNIKA, vojvode ŽIVOJINA MIŠIĆA, majora GAVRILOVIĆA...Kakva je sudbina porodice majora MILANA TEPIĆA i mnogih drugih heroja iz ratova 90-ih? Izgleda da mi svi imamo talenat da zaboravljamo svoju istoriju i ne poštujemo svoje istinske heroje.....DOKLE TAKO ???

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)