Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 28.09.2013.
14:49
Srna A
Sutra se navršavaju 22 godine od još nekažnjenog zločina u bjelovarskoj kasarni nad vojnicima JNA, koji su se predali hrvatskoj vojsci, saopšteno je iz Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas".
Subota 28.09.2013.15:07
Samo jedan u nizu nekaznjenih zlocina srbo-katolicke 'hrvatske nacije' koje cine od prvog momenta svog laznog postojanja i uvek nad pravoslavnim Srbima. Psihijatri i sociolozi objasnjavaju ovu pojavu kao ubijanje samog sebe. Reklo bi se da ustvari pokusavaju da ubiju Srbina u sebi.
Subota 28.09.2013.15:40
Da i da li je bilo ko odgovarao za pogibiju vojske JNA u Sarajevu u Dobrovoljačkoj ulici prilikom povlačenja prema Lukavici? Da li je iko odgovarao za zločin i pogibiju vojske JNA u Tuzli prilikom povlačenja kada je poginulo preko 200 lica? Tuzla taj dan slavi kao dan grada.... Da li je iko odgovarao za zločin u Splitu u luci Lora gdje su mučeni i ubijani pripadnici JNA? Da li je proglašen za zločinca onaj radnik Splitskog brodogradilišta kada je kao krvoločna zvjer skočio na tenk i nemilosrdno zadavio nesretnog vojnika iz Makedonije...??? Ovo je na žalost samo kap u moru svih zločina koji su do dan danas ostali bez prave kazne.....
Subota 28.09.2013.15:52
nema nista cudnog ovde , eu-fasizam stiti svoje pulane-krvate. slava herojima i mucenicima koji su zrtvovali svoj zivot i koji nisu dali da naoruzanje jna padne u krvatske ruke! onima koji su pravili dil sa njima, i predali tenkove,artiljeriju,municiju neka ih crvi i sram podede !! ako ne mozete da podnosite to secanje i "pljuvanje" mozda se preselite u tu lijepu njihovu mozda ce vas oni slaviti ...
Subota 28.09.2013.16:08
ovaj pukovnik je predao kasarnu.... I pobio svoje ljude ? onaj nepomenik (ne mogu ni ime da mu spomenem) što je predao Varaždinski korpus je direktno uticao na konačni ishod rata... Onoliko naoružanja da se preda ustašama bez borbe ??? Ali je zato Major Milan Tepić, zajedno sa Vojnikom Stojadinom Mirkovićem, bio na visini zadatka... Hvala njima i Hvala njihovim majkama što su nam učinile čast !!! Oni su rođeni da žive večno !!!!
Subota 28.09.2013.17:01
..Kako bi sprečio da skladište municije i eksploziva u obližnjoj šumi Bedenik padne u ruke hrvatskim "zengama", major JNA Milan Tepić ga je digao u vazduh, pri čemu je poginuo i on i njegovih sedam vojnika...Ovo su najveci heroji,zakletvu koju su dali nisu pogazili,vjecna im slava. ..Šestorica zarobljenih pripadnika JNA, uglavnom sa područja Bjelovara, među kojima i dvojica Hrvata, prvo su zatvoreni u policijsku stanicu, a potom su ih noću 3. oktobra strijeljala lica u fantomkama..Nisu imali milosti ni prema svojima jer su odabrali suprotnu stranu,ovdje nevaze medjunarodna pravila o obicajima ratovanja ili ponasanje prema zarobljenima,nazalost uvijek postoje dvostruki standardi
Sreda 16.10.2013.10:47
Ah sve ima crno belu stranu ...Isti komadant zapovedio je dizanje u zrak skladišta oružja "barutana" gdje je od eksplozije sravnjeno susedno selo Hrgovljani, a onda je tenkom izašao iz kasarne i otvorio vatru na kuće . Kad je ponestalo streljiva predao se je.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)