Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 04.09.2013.
01:12
J. Arsenović - Vesti A
Odlaskom akademika Andreja Mitrovića srpska istoriografija izgubila je velikog istoričara čije kapitalno izdanje "Istorija Srbije u Prvom svetskom ratu" može da posluži Beogradu kada se, povodom stogodišnjice od početka Velikog rata, bude suprotstavljao revizionistima. Da li će to biti dovoljno s obzirom kakva se istorijsko-propagandno-filmska ofanziva sprema u državama koje su bili izazivači i na kraju gubitnici prvog velikog sukoba svetskih razmera?
Sreda 04.09.2013.02:25
Kako se na Srbiju gledalo u vreme Prvog svetskog rata, vidi se i iz odluke tadašnjeg američkog predsednika Vudroa Vilsona koji je 28. jula 1918. naložio da se na Beloj kući ali i u svim javnim institucijama glavnog grada SAD vijori srpska zastava. U proglasu koji je čitan u crkvama širom zemlje i objavljen u dnevnim novinama, Vilson je, između ostalog, poručio: " "U nedelju 28. jula pada četvrta godišnjica od dana kada je divni narod srpski, objavom rata od strane Austrougarske, bio pozvan da brani svoju zemlju i svoja ognjišta od strane neprijatelja spremnog da ga uništi. A danas?
Sreda 04.09.2013.11:00
ГОСПОД СВЕ ВИДИ И НА КРАЈУ СВАКОМ ЋЕ ПО ЗАСЛУГАМА ДА ВРАТИ!!! ватикан, германи и угари никада неће опростити што смо им 3 царства срушили!! А наша судбина је да срушимо и 4то, и свако наредно, које је од сотоне створено.. ближио се или се не ближио дан одлуке, свако нека ради према савести својој, ми знамо истину.
Sreda 04.09.2013.02:46
Гаврило није осуђен на смрт не зато што је био малолетан већ зато што је адвокат по службеној дужности доказао да је анексија Босне и Херцеговине биле незаконита. Наиме Закон о анексији БиХ усвојио је само парламент Аустрије. Да би закон ступио на снагу требало је да га усвоји и парламент Угарске (Мађарске) што се никада није десило. Самим тим атентатори су могли бити оптужени (и осуђени) само за обично убиство. У пресуди се не помиње ни анархизам ни тероризам.
Sreda 04.09.2013.02:54
Treba istaci i to da je Italija, kao punopravni clan pakta ODBILA da objavi rat Srbiji zato sto u sporazumu pise: ''ako jedna od 3 drzave bude NAPADNUTA! ona ostale 2 imaju obavezu objaviti rat'' Herojski postupak koji je Austrougarska osudila! jedino sto je mogla uraditi... Fiero dei miei fratelli! Aromani e Italiani fratelli per sempre!
Sreda 04.09.2013.15:45
Ja sam Jugoslovenski nacionalista i necu se smiriti sve dok se nasi Slovenski narodi ne ujedine.To su Gavrilove reci i nemojte od njega da pravite fasistu i namecete svoje stavove.
Sreda 04.09.2013.17:12
Na njega ne pucaju gubitnici, nego nasi 'saveznici'. Isti oni koji su ga hvalili u spoljnoj politici kako bi regrutovali srpsku krv za rat u Evropi i rusenje Austrougarske dok su svo to vreme kod kuce Gavrila nazivali teroristom. Nista se od tada promenilo nije, samo mi sporo palimo kao i obicno.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)