Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 08.07.2013.
14:25
Beta A
Bujanje ekstremizma i govora mržnje jedna je od glavnih karakteristika stanja ljudskih prava u Srbiji tokom protekle godine, a u svemu tome izostala je ozbiljna reakcija vlasti i institucija, ocena je danas predstavljenog godišnjeg izveštaja Helsinškog odbora za ljudska prava.
Ponedeljak 08.07.2013.14:29
У много случајева се не ради о говору мржње већ о својеврсном бунту народа наметнутим ненормалним нормама понашања.Мањина никада не може да буде важнија од већине.То је једна од одлика демократије.ЛГБ популација заправо терорише већину.
Ponedeljak 08.07.2013.18:25
Globalisticki animozitet prema kritickom stavu proizveo je besmislenu kovanicu "govor mrznje". Oni koji sebe smatraju perjanicama demokratije progone opoziciono misljenje i tako gase baklju slobode. Njihov novogovor obogacen je i besmislicom "politicka korektnost". Naravno, u obrnutom smeru je legalizovan i govor mrznje i politicka (i pravna) nekorektnost prema oponentima globalizma . Sto se LGBT organizacija tice, ako cemo posteno, one u domenu borbe za ravnopravnost imaju poentu. Cinjenica je da otvorena homoseksualnost na ulici, na radnom mestu, u naslednim pravima itd. nema isti tretman kao otvorena heteroseksualnost. Medjutim, njihovo vodjstvo instrumentalizovano je u dnevnoj politici!
Ponedeljak 08.07.2013.14:40
Zapadne obavestajne sluzbe razbijaju Balkanske drzave na proverenom metodu, krsenja ljudskih prava i na Balkanu traze sve ono sto je kod njih naj stroze zabranjeno a to je napad na drzavu. Sa takvima se oni naj brutalnije obracunavaju.
Ponedeljak 08.07.2013.15:33
Osvajači U običnom životu Nemci su, velite, učtiva, uglađena bića, nisu lopovi ni ubice, puše lulu, piju pivo, doručkuju masla i meda. Možda je to i tako, ali što se to tiče nas, kad je njihovo zajedničko stoglavo lice puno krvi i užasa, kad na sve tuđe gleda ili nadmeno ili krivo. I, velite, rodoljubi su oni, za domovinu bez razmišljanja ginu. Neka je i tako, ali naše rodoljube oni su pljuvali, naše najsvetije borce razbojnicima zvali, ponizili nam zemlju do skota; kad oni ubijaju, junaštvo to je, kad mi svoj život branimo, divljaštvo i sramota..
Ponedeljak 08.07.2013.15:34
..I, velite, njihova deca su čista; podsečenih noktića, umivenog lica lepršaju kao cveće. Verovatno je i tako, ali što se to tiče nas, zbog njih naša deca prljava, i bez majki hode, zbog njih kod nas teče mesto pesme jauk i poklič buna, i krv mesto peraće vode. I Nemica je, kažete, ljupka, ima ženstvena nedra, okrugla, i obraze rumene, i besprekorna je mati. Ali što se to tiče nas, i ona je na naš narod bacala rugla i mirno sedela na kućnom pragu dok sin njen negde progoni i strelja, dok sav svet zbog zemlje njene pati. I ona je našoj deci iz usta zalogaj otela..
Ponedeljak 08.07.2013.15:36
..Oni, velite, vole svoje ognjište, svaki oko kuće gradinu ima, i duž puteva zasađeno voće. Ali u zemlji našoj oni su ostavili zgarište, useve pretvorili u barjake dima, i kroz tišinu naših pitomih sela, derali se užasni, užasno. I kad mislim na njinu viku, na njine lule, pivo, decu, žene, na dobroćudno lice im domaće, voćke kraj puta zasađene, ruke čiste kao od zlata, dođe mi da vičem iz sveg grla: živeli narod prljavih nokata, a srca čista; živeli narodi što kod svoje kuće psuju iz glasa, a boje se na senku pravde da stanu; živeli narodi čije žene nose oružje iza pasa; čija deca čupava hode; živeli narodi čije opšte lice blagom svetlošću blista! Desanka Maksimović
Ponedeljak 08.07.2013.16:28
Bojim se da se odričući se "govora mržnje" ne ostanemo bez najuzvišenijih umjetničkih dometa, kolektivnog pamćenja, srži kojom smo protkani.. i ne spadnemo na (odlične i univerzalno lijepe al u suštastvenom smislu nedovoljne) "Doživljaje mačka Toše". Nalog za zatiranje nacionalnog duha i autentične narodne kulture (prvenstveno kod Srba) na Balkanu je javno, zvanično, jasno i glasno izdat od strane "evropskih partnera". Navodeći ove stihove (na našu sramotu što ih malte ne nikad nismo čuli) samo hoću da pokažem šta to tačno "partnerima" smeta, i čega konkretno treba da se odreknemo. Je li vrijedno ovo izbaciti iz udžbenika (kao što je i izbačeno, ako je ikad i stajalo) radi političkih..
Ponedeljak 08.07.2013.18:16
...gospodo iz vladu srbije, sedite na svoju guzici i ne mesajte se dge vam nije mesto,crime koje pocinjeno nad srbski narod neopisljiv je, kad susedi a i siptari koji su drzevlajni srbije prestanu da nas koljaju i srbi ce prestati mrznju, inace zub za zub, oko za oko.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)