Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 13.06.2013.
13:04
Ekipa "Vesti" A
Austrijski reditelj Andreas Prohaska dobio je sredstva od grada Beča za snimanje filma o atentatu na Franca Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju. Film će biti triler u kome istražni sudija Lea Pfefera pokušava da rasvetli pozadinu Sarajevskog atentata. I dok traju pripreme za snimanje filma u Austriji, sličan projekat sprema se i u Sarajevu gde režiser Jasmin Duraković takođe priprema igrano-dokumentarni film o Ferdinandu i Sofiji.
Četvrtak 13.06.2013.13:11
Дебело швапско надувано говно гине поново х 2... Нека, колико год пута, превише да буде не мож`...
Četvrtak 13.06.2013.18:25
Ja mislim da je ceo ovaj tekst jedna velika laz. Ko je lud da pomisli da EU ima nesto protv nas. Eto pitajte Dacica i Vucica, pa EU nas voli, jedva ekaju da nas prime kod njih da nas maze, paze i gaze. Uostalom kakva je to logika ? Kazu zapadgazde da je mesto Srbiji u EU , pa kakva je to EU koja bi u svoje redove htela " izazivace rata, neprijatelje nemaca", nisu oni toliko pokvareni pa da sami sebe upropaste . Sto posto lazu u tekstu, EUzlikovci nisu takvi da rade protiv svog buduceg (sci fi) najdrazeg clana evropske familijarne porodice.
Četvrtak 13.06.2013.13:19
a vi se, dragi moji Srbi, grizite i dalje oko pentagrama i pljujte po Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi... samo udrite, pa kad vam deca budu u školama učila da je Soko sa Obljaja bio "nadrogirani terorista" koji je u lošem tripu razbucao "Sv. ferdinanda" - ko li će vam onda biti kriv... ? Bogu hvala, pa će "NAŠE SjENE HODATI PO BEČU, LUTATI PO DVORU, PLAŠEĆI GOSPODU !!! "
Četvrtak 13.06.2013.14:00
'već mesecima u raznim zapadnoevropskim krugovima postoji pokušaj revizije istorije, uzroka i konteksta Prvog svetskog rata pri čemu se Gavrilo Princip poredi sa Bin Ladenom, a Mlada Bosna kvalifikuje kao teroristička organizacija' Kakvi meseci? Procitajte bilo koji skolski udzbenik nasih 'saveznika' i videcete da pisete neistine. Ono sto mozete da izguglujete i skinete cak i na Youtube-u je dokumentarac Frenka Kapre 'Why we fight - Prelude to war' sniman 1942. kao propagandni film za slanje americkih regruta u Drugi.sv.rat. U njemu se kao uzrok nevolja i izbijanja I Sv.rata prikazuje 'srpski terorista' Gavrilo Princip. To je njihov standard uvek bio. Anglosaksonci su uvek bili protiv Srba
Četvrtak 13.06.2013.14:04
A ovde se nekako slucajno vazda namece ideja kako su oni eto sada, posle svih dogadjaja na ovim prostorima, zauzeli takav stav a sve u okviru nekog 'Novog svetskog poretka' koji su Angli zacrtali. Gospodo, treba samo da se okrenete oko sebe i nece vam biti tesko da primetite kako Angli planiraju svoje strategije najmanje sto godina unapred. Nas je problem sto zaboravljamo sta je bilo juce a danas ne prihvatamo za realno. A realno je da su nam Anglosaksonce za 'prijatelje' doveli Karadjordjevici posle Majskog prevrata. Dotle su nam oni uvek bili smrtni neprijatelji kao i njihovi saveznici. Naravno, vi Kodzi necete zameriti ako gresi.
Četvrtak 13.06.2013.14:19
Davno to bese, kada sam posle izvesnih strucnih predavanja u SAD konstatovao slicno sto i Cedomir Antic gore da ako je Princip terorista da je onda i Dz.Vasington (preko svega taj isti Princip je odradio najveci posao upravo za Anglosaksonce i njihove zapadne saveznike). Posto su predavanja bila na temu propagandnog filma, to nije bilo tesko ni nepozeljno konstatovati. Veliki majstori poput Kapre odradjuju fantastican posao za svoju zemlju, dok za nasu to rade razne Serbedzije, Trifunovici, Todorovici, Dragojevici i skoro svi ostali. I mi Srbi pravoslavci imamo svoje filmske majstore a i magnate koji mogu da finansiraju njihove filmove ali su oni nekako zauzeti drugim zadacima.
Četvrtak 13.06.2013.16:49
Milose,polako,polako,zaboravio si jednog,kako ga neki nazivaju veliki Srbski stvaralaci umetnik,koji je dobio dosta velikih nagrada,samo zato sto je u njegovim filmovima uvek o Srbima i Romima prikazivao da se gore nemoze prikazati.Njega si zaboravio.
Četvrtak 13.06.2013.21:58
Samim tim sto sam napisao da imamo 'svoje filmske majstore na drugim zadacima', nisam ga zaboravio. Sto posto se slazem sa tim sto si napisao i imao bih jos dvesta posto da dodam na isto.
Četvrtak 13.06.2013.14:32
Ja sam odrastao u austriji i mi smo ucili da su srbi krivi za prvi svetski rat. Istorija je onakva kakvu je neko napise a ne onakva kakva je stvarno bila. ko kontrolise te pisce istorije???

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)