Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 23.05.2013.
07:51
M. Đorđević - Vesti A
Zavera za ubistvo kraljevskog para Obrenović koji je doveo Karađorđeviće na vlast nije mogla da prođe makar bez pažnje tadašnjih velesila, ali njihova umešanost do današnjeg dana nije do kraja razjašnjena. Austrougarska je posle smrti kralja Milana pustila njegovog sina i naslednika Aleksandra niz vodu.
Četvrtak 23.05.2013.09:51
"Danas se kao najpouzdanije uzima mišljenje istoričara Slobodana Jovanovića koji tvrdi da se u pozadini zavere teško mogu otkriti borba za jasne političke ideale: vojni zaverenici nisu imali jasna uverenja, iako su pod uticajem štampe naginjali ustavnom režimu, a i građanski zaverenici, iako po članstvu liberali, zapravo su bili bliži konzervatizmu. " ??? - toliko o svesti o bilo čemu.... na nesreću, posle celog veka, situacija se ni malo nije promenila... Zabagovali Srbi u 20. veku i NE MRDAJU..... doduše - ponekad se vrate u 14. ?
Četvrtak 23.05.2013.14:16
Za vreme Obrenovica Srbija je bila 1.Najjaca zemlja na Balkanu, ekonomski i vojno 2.Imala jednu od najjacih svetskih valuta, kovanu u zlatu i srebru 3.Uvecavala se postepeno i sigurno, teritorijalno i demografski 4.Budila nacionalnu svest u Srba svih vera, sto je narocito smetalo velikim silama 5.Za razliku od Karadjordjevica bila za Srpsku Uniju i protiv masonske Jugoslavije 6. Oslobodila Srbiju i dala joj drzavu posle 500 godina 7. Bila nasledno priznata dinastija za razliku od francusko-engleskih zlocinaca Karadjordjevica 8. Stvorila nacionalno, obrazovno i duhovno najjacu elitu Srpskog naroda koju ce Karadjordjevici istrebiti zauvek. A ovaj clanak kao da je pisao predsednik lože Pobratim
Četvrtak 23.05.2013.14:17
Istorijske neistine: Neistina broj 1. Posle afere sa laznom trudnocom Srbija je udaljena od Rusije. Srbija je udaljena od Rusije jos pre Drugog Tursko-srpskog rata kada je Rusija htela da stvori veliku Bugarsku i po svaku cenu spreci sprsku aneksiju Bosne. Tada je Rusija cak svadjala Srbiju sa Crnom Gorom kako bi onemogucila stvaranje Velike Srbije. Posle rata, Rusija je isterala Srbe sa osvojenih teritorija i htela da nam uzme celu Juznu Srbiju sa Nisom. Kralj Milan je tada rekao - Krenite na Nis, mi cemo da ga branimo iako znamo da cemo da izgubimo ali ce ceo svet da vidi kako Rusija pusta niz vodu velikog saveznika - malu Srbiju zbog svojih politickih ciljeva.
Četvrtak 23.05.2013.14:18
Rusi su tada odustali od otimacine Nisa i Leskovca ali uzeli Pirot, Trnovo, Vranje ... neke teritorije su zauvek ostale u Bugarskoj. Tada je Kralju Milanu ostao samo jos jedan saveznik protiv koga Srbija nikada nije ratovala a zajedno sa njim jeste od XV veka protiv Turaka - Austrija. Zahvaljujuci intervenciji Austrije Srbija je na Berlinskom kongresu dobila veci deo danasnjih teritorija u Juznoj Srbiji cemu se Rusija najzesce protivila. Austrija je u Srbiji izgradila najveci deo infrastrukture, drumske i recne a narocito pruge i za razliku od Anglosaksonaca koje ce nam dovesti zlocinci Karadjordjevici, Austrijanci ce placati sve devizama i zlatom.
Četvrtak 23.05.2013.14:20
Masoni su uradili gotovo nemoguce - putem Karadjordjevica nas okrenuli protiv retkog saveznika, Austrije. To je tada bilo neverovatnije nego da nas danas neko okrene protiv Rusa. Neistina broj 2. Greška kralja Aleksandra je bila to što mu se spoljna politika svodila na šetanje od Beča do Petrograda. Pa onda sve najvece sile u istoriji grese. Sva diplomatija i politika im se vazda svodila na setnju od Rima do Carigrada, od Vasingtona do Moskve. Kada nema tih 'setnji' na snazi su sankcije i ratovi. Neistina broj 3. Danas se kao najpouzdanije uzima mišljenje istoričara Slobodana Jovanovića - Uzima ga KO?
Četvrtak 23.05.2013.14:24
I jedna istina: Velike sile su znale za planirano ubistvo. Kada sve pa i suprostavljene velike sile znaju za nesto a cute? Onda kada im je to u zajednickom interesu. Zasto im je bilo u interesu istrebljenje Obrenovica i sta ih objedinjuje? Smetali su im jer su hteli nezavisnu 'Uniju Srpskih Drzava' kako su je zvali dok su velike sile htele malu zemlju koju mogu da kontrolisu, svaka za sebe. Rusija se prva suprostavila ideji ovakve 'Velike Srbije' a o zapadu da i ne govorim. Zapad je hteo rasturenu ili bar razvodnjenu Srbiju - Jugoslaviju, narocito nalogodavci Karadjordjevica. Hteli su, svi sem Germana u tom momentu, da Srbija nestane. A sve njih je objedinjavala masonska povezanost.
Četvrtak 23.05.2013.15:11
Sve u svemu, ko se god pokušao izdići iznad oborkneza i poslušnika i pomisliti na nešto više od pomoravlja i Beograda, našla se i sila koja će isplanirati i finansirati prevrat. Za izvršioce je uvijek lako. Mi se promjeniti nećemo. I ona zadnja tri što preostanu, jedan će se kleti u Ruse, drugi u Švabe, a treći će govoriti "grešnici smo, sve je to od Boga, ništa dok ne kleknemo..." Natpis koji decenijama stoji na ulazu u Vlasenicu zaslužuje da zamjeni ocila na srpskom grbu: "Teško Bogu s nama kakvi smo"

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)