Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 21.05.2013.
13:56
M. Đorđević - Vesti A
Kralju Aleksandru Obrenoviću su posle ženidbe sa svih strana stizala upozorenja i dostave o pometnji u vojsci, ali on nije posumnjao u njenu odanost. Čvrsto je verovao u zakletvu na vernost koju su mu položili i smatrao je da tu zakletvu srpski oficiri nikada neće pogaziti. Kralj se zapravo bojao Karađorđevića.
Utorak 21.05.2013.14:08
Obrenovici su bili zestoki protivnici masonske tvorevine Jugoslavije, svi do poslednjeg za Srpku uniju. Vodja ubica iz majskog prevrata je bio Dragutin Dimitrijevic Apis. 'Apis' je njegovo masonsko ime. Masonerija se koristi prevashodno egipatskom i hebrejskom simbolikom a Apis je upravo staro-egipatsko bozanstvo - sveti bik. Kada je u toku rata shvatio da su Karadjordjevici dovedeni na vlast da bi gurnuli Srbiju u I Sv.rat zarad kolonijalnih interesa Engleske i Francuske a potom priznali tzv Hrvatsku naciju i izbrisali Srbiju sa svetske mape, Apis je hteo da smakne Karadjordjevice ali bilo je kasno. Streljan je prakticno bez sudjenja. Kasnije je rehabilitovan sa streljanima iz Solunskog.pr.
Utorak 21.05.2013.14:09
Interesnatno je da su mnogi Srbi muslimanske vere (koje ce kao i katolike Karadjordjevici ubaciti u proces pretvaranja u neke druge 'narode' po nalogu Pariza i Londona) bili protiv Jugoslovenstva pa tako zavrsili u Solunskom procesu, poput Muhameda Mehmedbasica, sprskog nacionaliste (ubile ga ustase 1943. umro u najvecim mukama). Sve njih kao i srpske nacionaliste katolicke vere izbrisace sa svih demografskih i geografskih karata Karadjordjevici. Bio je skoro tekst u vestima o Srbima islamske vere koji su za vreme Balkanskih ratova pobegli u Juznu Albaniju gde i dalje zive i izjasnjavaju se kao Srbi. Karadjordjevici su najvece zlo koje se desilo Srpskom narodu u njegovoj dugoj istoriji.
Utorak 21.05.2013.14:24
'Danas izgleda neverovatno koji su politicari pristali na zaveru' Kaze ko? Istorijske knjige kazu da su liberali posle socijalista bili najveci neprijatelji Srpske monarhije. Lojalni Srpskoj monarhiji su bili konzervativci pa bi neko rekao da ste malo (ne)namerno pobrkali loncice. 'Aleksandar je nasledio strah od Karadjordjevica od kralja Milana'. Jos jedna neistina. Taj strah je postojao odvajkada jer Englezi i Francuzi nikada nisu mirovali a pogotovu ne masoni. Strah je narociot ojacan onda kada su Karadjordjevici ubili Kneza Mihaila, vladara koga je Srbija verovatno najvise volela. Za to je Turski Kralj Aleksandar Karadjordjevic bio osudjen i robijao.
Utorak 21.05.2013.14:25
'Ustase protiv zla'. Zanimljiva recenica. Kog zla? Coveka koji je ozenio 'pogresnu' zenu sto je unizavalo pojedine oficire i zbog kog su im kasnile plate? Pa po tom su sve evropske zemlje trebale da pobiju svoje vladare a one su i dusevno obolele kao i ogrezle u krvi cuvale, ne radi sebe nego radi drzave. Kakvo zlo su onda Karadjordjevici zbog kojih cemo biti desetkovani, izgubiti narod, drzavu i slobodu zauvek? O tome niko ne pise. Pisu se zato anti-obrenovicevski tekstovi i oni pro-jugoslovenski koji nedvosmisleno glorifikuju Karadjordjevice i Broza. Kad su ostale srpske dinastije u pitanju, vlada potpuna apscinencija. Hvala vam VestiOnline na vasoj doslednosti.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)