Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 01.04.2013.
16:47
Beta A
Ključno pitanje runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu je da li će se postići nagodba između zahteva Srbije da Srbi na Kosovu dobiju institucionalnu zaštitu svojih interesa, i ponude od koje ne odstupa Priština, a to je Ahtisarijev plan koji je za Srbe na Kosovu i Beograd potpuno neprihvatljiv.
Ponedeljak 01.04.2013.16:56
ZAHTEVI NEMAČKE SRBIJI 2013. * Reformisati pravosuđe, u toj oblasti uložiti dodatne napore * Otkriti i goniti počinioce paljenja Ambasade Nemačke, nije otkriveno ko stoji iza napada, nije podignuta optužnica * Pomirenje u regionu. Beogradski zvaničnici da ubuduće koriste pojam “genocid u Srebrenici” * Potpuno sprovođenje dosadašnjih rezultata u dijalogu Beograda i Prištine o “integrisanom upravljanju granicama na severu”. * Paralelne institucije. Traži se ukidanje. * Beograd da utiče na Srbe na severu da “promene svest” kako bi ovi prihvatili da su im Euleks i Kfor prijatelji.
Ponedeljak 01.04.2013.16:59
* Beograd da utiče na Srbe na severu da “promene svest” kako bi ovi prihvatili da su im Euleks i Kfor prijatelji. * Jasno vidljiva volja za normalizaciju odnosa s Kosovom s perspektivom da Srbija i Kosovo budu punopravne članice EU. Ta perspektiva mora da bude u obliku Sporazuma o dobrosusedskim odnosima. A evo ZAHTEVI AUSTRIJE 1914. * Da spreči izdavanje publikacija koje podstiču mržnju i neprijateljstvo prema Austrougarskoj * Da raspusti organizaciju Narodna odbrana i druge koje učestvuju u propagandi protiv Austrougarske. * Da iz javnog obrazovanja ukloni sve što bi moglo da služi ili služi za podsticanje propagande protiv Austrougarske.
Ponedeljak 01.04.2013.17:01
* Da iz vojske i administracije ukloni oficire koji su krivi za propagandu protiv Austrougarske, a imena oficira dostavila bi vlast Austrougarske * Da prihvati učešće austrougarskih organa vlasti u suzbijanju subverzivnih delatnosti protiv Austrougarske na teritoriji Srbije * Da preduzme sudski postupak protiv saučesnika Sarajevskog atentata, uz pomoć i uputstva austrougarskih organa * Da uhapsi dve imenovane osobe koje su upletene u atentat po istrazi koju je sprovela Austrougarska * Da spreči nelegalni prenos oružja preko granice * Da uputi Austrougarskoj objašnjenja povodom izjava visokih srpskih zvaničnika, koji su izrazili neprijateljstvo prema Austrougarskoj
Ponedeljak 01.04.2013.17:05
* Da bez odlaganja obavesti Austrougarsku o ispunjavanju ovih obaveza Ultimatum od sedam tačaka koji su u Srbiju doneli nemački parlamentarci predstavlja kontinuitet nemačke politike prema Srbiji, koja je kroz ceo dvadeseti vek zasnovana na ucenama. Naime, u jednoj od sedam tačaka nemačkog ultimatuma navodi se da bi Beograd “trebalo da utiče na promenu svesti Srba na severu pokrajine, kako bi shvatili da su im Euleks i Kfor prijatelji”. - To je demokratski fašizam. Ovakav zahtev nezabeležen je u istoriji sveta. Nečuveno je da se traži da se promeni svest jednog naroda o istorijskoj tradiciji. Prvi put se suočavam sa ovakvom sintagmom .
Ponedeljak 01.04.2013.17:07
On ovaj zahtev ocenjuje kao najteži od svih, pošto zadire u nacionalno biće srpskog naroda. Traži se da Srbi više ne budu Srbi. Nijedna samostalna i nezavisna država ne bi prihvatila te uslove. Nemci nam govore kako ćemo regulisati odnose sa BiH i kako ćemo se odrediti prema Srebrenici. To ne može niko da određuje jednoj suverenoj državi. To zavisi od nas, a ne od sveta. Pogledajte Kipar, Grčku, Bugarsku… Ova Evropa je “Četvrti rajh”, ako se izuzmu Francuska i Velika Britanija koja je na pragu da izađe iz Evropske unije.
Ponedeljak 01.04.2013.17:34
има један мали проблемчић , НЕ МОЖЕ МЕНИ НИ МОЈА ДРЖАВА ДА НАТЕРА ДА ПРОМЕНИМ МИШЉЕЊЕ И ЕУРОПСКИМ ПСИМА !
Ponedeljak 01.04.2013.21:35
...zlocinac josip Broz zvani TiTo skoro nas je i ispisao iz srbstvo, hvala ovog rata, i koji su se ispisali da su jugosloveni, "opet" se(kao gorku pilulu)polako vracaju biti srbin.
Ponedeljak 01.04.2013.21:22
...sve sto si napisali/la u vasem textu, (ukoliko pristina i dalje tvrdi da je KiM koncno njihovo)predlazem srbiju da vse te ustupke koje su dijalogom utvrdili da ih ponisti, kao i da ispita, koliko puta je pristina koristila/zloupotrebial Ahtisarijev plan prije no sto su ilegalno proglasili nezavisnost.
Ponedeljak 01.04.2013.17:18
Vama je najteža odluka, ko će objaviti zvanično da je Kosovo prodato za jedan fantomski datum !!!
Ponedeljak 01.04.2013.17:38
да треба неко њихов да преузме кривицу и да преузме политичо самоубиство , да би остали наставили , није ни чудо што се онда наш амбасадор у бриселу "убио" скакањем, ко зна шта је знао ко зна шта је сазнао и ко зна дал би проговорио, јадан човек морао је да МРЕ !
Ponedeljak 01.04.2013.21:06
...da bi srbija priznala/prihvatija Ahtisarijep plan, pristina mora da ponistri nezavisnost koju su ilegalno proglasili, ukoliko i to ne prihvate onda(po mom misljenju)nemaju pravo da stim planom masu barjakma a ne privataju ga:srbska vlada should use/look into it.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)