Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 05.03.2013.
01:42
B. Božin, D. Dekić - Vesti A
Kriza i sve veća nezaposlenost u Srbiji tera ljude da trbuhom za kruhom idu i van granica zemlje, pa je veliku pažnju privukla vest da će žitelji zemalja izvan EU od jula ove godine imati još veće šanse da se dosele u Nemačku.
Utorak 05.03.2013.06:32
Normalno da im fali radna snaga jer pola omladine su narkomani,a druga polovina se rastura po svetu.Oni najkvalitetniji Nemci su odavno napustili maticnu zemlju i veliki broj ih je dosao u Svajcarsku,jer u Nemackoj sve sto zaradis ostavis drzavi,toliko su lepo pukli da im sada trebaju ljudi kojima ce dati koricu hleba za najteze poslove...
Utorak 05.03.2013.08:11
Sve je ovo interesanto ali ako ovaj put bude posteno sto s etice nase sluzbe za zaposljavanje...ako opet neko tu ne vidi nacin da zaradi...92. godine sam i ja dobila priliku da kao medicinski radnik odem u Nemacku...polozila neki test secam se isla na kurs bas se spremila sto kazu...preko svojih izvora stupila u kontakt sa bolnicom u Bonu i dobila od njih sve...ugovor smestaj i voznu kartu...ali nikad nisam krenula...dugo nisam znala zasto gde nastao problem...dok sam jurila od ambasade do biroa uveli su sankcije srbima i nas kako sam cula 40 ostalo je u Bgd...ispricavsi negde pricu dobijam uz cinican osmeh odgovor...pa trebala si gospodji sto je glavna u Birou malo para da tutnes..
Utorak 05.03.2013.08:17
sta si mislila da ce tako da te puste da odes i zaradjujes napravis papire i ostanes?....naivna i jos neupucena u stepen korumpiranosti drustva odbijala sam da verujem u to...neku godinu kasnije pri susretu sa nekim nasim ljudima sto su otisli otprilike tada dobijam i potvrdu svega...kazu da da nosilo se i te kako...da si na vreme to uradila tvoj predmet bi prosledila pre sankcija...ovako 4 meseca vrtela si se u krug...kako ne znas tradiciju da u Srbiji i dvesta grama kafe zavrsava neki poslic a nesto kesa ili zlatno ceo zivot moze da promeni...
Utorak 05.03.2013.08:25
oko 2300 bruto za vise od 12 sati dnevnog rada,od toga 2 trecine drzavi,a od preostale trecine ni za stan a za hranu zijevaj dok ne budes sit.davno su ta vremena prosla.sve je ovo iskoristavanje radne snage.
Sreda 19.06.2013.11:42
Ovako vam to ide,te iste Sporazume su potpisali BIH Republika Srpska,Hrvacanska drzava jos pre nas. Ministarstvo za rad dobija oko 3000 po coveku a daje se oko polovine.Misli se na bruto a neto okpo 900evrica. A sto se tice gos`na dejanch,kamo srece da je nemacka pukla,ali na zalost su tako jaki kao crna zemlja. Sa tim parama kojih imaju u izobilju haraju takozvanom EUROPSKOM UNIJOM. Njima nije problem narkomanija,vise bi se reklo da je to nama problem. E kada bi mi imali takvu Vlast kao oni,sta bih dao
Sreda 19.06.2013.11:45
Nije problem u njima nego u nama. Ali mi smo naicija koja zatvara oci i umesto sebe da unapredjujemo, videcemo nekakve krivce sa druge strane. Zasto nam ne kazu da su poceli da ulazu u Firme i da se nas narod zaposljava u Srbiji a ne da nam odlazi ovo malo naroda.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)