Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 28.11.2012.
10:21
Srna A
Proglašavanje ćirilice hrvatskom baštinom deo je nastojanja da se potpuno izbriše kulturni identitet prekodrinskih Srba sve tri vere – pravoslavnih Srba, Srba katolika i Srba islamske vjere, rekao je Srni istoričar Nikola Žutić iz Instituta za savremenu istoriju u Beogradu.
Sreda 28.11.2012.10:59
Cini vam se,to su samo provokacije, ne zele oni to i onako ce se osloboditi svega slovenskog kad udju u EU.
Sreda 28.11.2012.11:07
ма неће само то , освојиће они и овај простор источно од дрине то је главни циљ преображење свих срба у крвате православце, бар за почетак...
Sreda 28.11.2012.11:32
Настављају са спровођењем усташке политике.И сада када су протерали србе ђаво им неда мира.
Sreda 28.11.2012.15:23
Srbi katolici tzv Hrvati su se nasli u nekoliko filoloških i etnografskih klinčeva koje kao i ostali falsifikatori - Crnogorci, Makedonci i Bosnjaci, nikako ne mogu da reše. Na našu veliku žalost, mi sami pravoslavni Srbi zatiremo sopstvenu istoriju ništa manje nego ovi novonastali srpski 'narodi'. Pogledajmo Grke na primer: oni se dobro sećaju velike helenske nacije Makedonaca Filipa a onda i Aleksandra Velikog i ma koliko srpske Čokalije podržao ceo svet u njihovoj umobolnoj teoriji, Grci neće nikada. Tako se brani nacija. A mi ove srpske jajare od juče izmišljene narode tapkamo po ramenu i tako nastavljamo da rasparčavamo granitnu stenu koja se zove Srpska nacija.
Sreda 28.11.2012.15:31
Jer prekjuće Hrvati, juče Makedonci, danas Bosnjaci i Crnogorci, sutra Vojvodjani i Kosovari. To obično tako ide. A kada nam zvanična istorija nije ugradjena u nacionalan i državan stav kao ni u školski sistem, nije ni čudo što ovako prolazimo i ko zna šta nam se tek piše. Kao mali primer srpskog srljanja stoji priča o poslednjem uporištu katoličkih Srba - Dubrovčana. Papa Leo XIII im je u vreme formiranja hrvatske nacije od Srba katolika širom zapadnog Balkana poslao bulu u kojoj traži da se svi katolički Dubrovčani izjasne kao hrvati. Dubrovčani su uzvratili da nema šanse to da se desi ni po cenu rata. Samo 20 godina kasnije, regent Aleksandar Karadjordjevic zabranjuje Dubrovčanima
Sreda 28.11.2012.15:40
da se izjasnavaju kao Srbi, gasi cuvenu Srpsku stampariju u Dubrovniku (u to vreme pisana rec je bila isto sto i svi mediji danas i mnogo vise od toga) i pretvara je u jugoslovensku stampariju. Nesto pre toga Matica Srpska u Dubrovniku ce takodje biti ugasena. Ove potonje postupke regent Aleksandar Karadjordjevic objasnjava kao poteze nuzne za dobrobit 'Jugoslovenstva'. Danasnja situacija dakle je metastaza ovog unistavanja srži srpskog nacionalnog bića.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)