Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 13.11.2012.
01:04
Z. Gligorijević - Vesti A
Iako je još prošlog novembra profesor dr Vladan Petrović u Badnjevcu kod Kragujevca postavio solarno postrojenje bez panela, koje sakuplja i skladišti sunčevu energiju koja cele zime može da se koristi, niko u Srbiji nije zainteresovan za njegov izum. S druge strane, predstavnici 19 zemalja, poput Indije, Švedske, Nemačke, Norveške, Škotske, Engleske, Italije, Turske, dolazili su da se uvere u snagu postrojenja. Profesor svakog dana pregovara sa njima i, ukoliko niko iz naše zemlje ne bude zainteresovan, on će postrojenje prodati najboljem ponuđaču iz inostranstva.
Utorak 13.11.2012.06:52
Molim redakciju Vesti da objavi kontakt Profesora Petrovica. U Australiji mi mozemo da koristimo ovu tehnologiju na vise nacina ali najpogodniji je za desalinizaciju vode. Unapred hvala!
Utorak 13.11.2012.06:59
Gosp. Vladan Petrović nisu u pitanju predrasude vec novac ! Da ste im ukljucili i procenat koji mogu dobiti po uvodjenju ove vase inovacije odmah bi pristali, to je problem ove Srbije. Mnogi kao Vi su to hteli svoje delo da podele sa ostalima svojim Srbima medjutim onaj koji treba biti veci patriota od svih patriota je najmanji zbog svog privatnog Dzepa !!!
Utorak 13.11.2012.08:44
Народ ''политичаре'' и не бира; заокружује странке а то штампа и др. медији називају изборима а онда захваљујучи таквом систему успоставља се власт од стално готово истих људи! Да народ бира не верујем да би и половина ових била овде, а зашто пристаје на ову ујудурму Бог ће живи знати! а ја мислим да јет највише скланост ка удвориштву! као у причи са телефеном!
Utorak 13.11.2012.09:15
Дођи ти Петровићу у Бања Луку код Милорада Додика, и презентуј му то све. Он ће имати разумијевања и добићеш све што ти је потребно, наравно ако је то све оправдано, у шта ја лично не сумњам.
Utorak 13.11.2012.10:23
imam zelju da imam postrojenje koje bi mi obezbedilo struju reda velicine do 2 Kw/h maksimalno (znaci )i da sam sebi odsescem struju da se vishe ne patim sa lopuzama iz eps , verujem da bi moj korak sledili jos mnogo ljudi u srbiji (pa bar 10000 kuca). bilo bi dobro da objavi /isplativu/cenu takvih elektrana/i za njega i za krajjneg korisnika/,, tako da zelim gospodinu petrovicu uspeh,da se usresredi na minijaturizaciju sistema (bar za nas ovde u srbiji)...
Utorak 13.11.2012.10:46
Pa profesore moj. Ko bi onda placao struju, niko. Jer se zna da svaki covek u svetu najvise voli sta je dzabe. Medjutim u tom slucaju ode u k...c elektro distribucija srbije i juzni tok i jos mnogo kako vaznih projekata. Eeeee pa to nemoze, da narod ima dzabe el. energiju, koju bi naravno koristio i za grijanje itd. A da nepricam o tome kako bi to bilo strasno da mi prvi u svetu uradimo tako nesto, pa boze moj i ovako nas nevole. A onda bi nas tek proglasili antihristima.
Sreda 14.11.2012.12:02
Ne bi niko plaćao struju? MIsliš onda ne bi bilo prihoda od EL: ENERGIJE. Pa neka uvedu porez. A šta to znači. To znači da bi firme imale besplatnu el. energiju, a to znači brdo novih investicaija u Srbiju. Te firme bi plaćale poreze po mnogim osnovama, zaposlili ljude, plaćali doprinose i sve tako. Znači višestruka korist
Utorak 13.11.2012.13:37
pa bilo bi dobro da ga malo obiđu dačić,vučić i dinkić da ne bude kasno kad ga drugi ugrabe !!! gospodo ako ste normalni požurite.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)