Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Sreda 07.11.2012.
03:42
Večernje novosti A
Zamena ambasadora Rusije u Beogradu, kao i našeg diplomate u Moskvi, neće uticati na promenu pravca kretanja koji su odredili predsednici država u toku poslednja dva susreta. Putin je više puta govorio, a letos je i ponovio, da će Rusija podržavati Srbe u njihovoj borbi da sačuvaju svoju teritoriju. Tog "putokaza" pridržavali su se i dosadašnji predstavnici te države u Srbiji, a slediće ga i novi ruski ambasador Aleksandar Vasiljevič Čepurin, koji je u utorak imao prvi radni dan na dužnosti u Beogradu.
Sreda 07.11.2012.04:10
Братски народ! Повезују нас и заједнички интереси.Проблем је што нам запад не дозвољава пријатељство са Русијом,заправо што су нам везе са Русијом чвршће,запад нам је више непријатељски оријентисан. Ево какву нам је будућност смислио:
Sreda 07.11.2012.04:11
Алан Далс, директор ЦИА од 1953. до 1961. године, директива америчким службама безбедности под насловом Доктрина америчке борбе против Истока: “Рат је завршен, полако ћемо све изградити, и ми ћемо дати све што имамо, сво злато, сву материјлану моћ на магарчење и залуђивање људи. Човечији мозак, свест људи склони су променама. Посејемо ли тамо хаос, ми ћемо неприметно да им подметнемо лажне вредности и примораћемо их да те вредности и прихвате. Како? Ми ћемо наћи истомишљенике, своје савезнике и помоћнике у њиховој домовини. Мало по мало, ми ћемо одиграти грандиозну по свом обиму трагедију погибије свих православних Словена, и коначно, неповратно ћемо угасити њихову националну свест.
Sreda 07.11.2012.04:12
Литература, биоскоп и позориште ће прослављати најнижа људска осећања. Ми ћемо на сваки начин подржавати оне који буду усађивали у човеков разум култ секса, насиља, садизма и издаје – једном речју сваке неморалности. У управљању државом, ми ћемо изазивати хаос и неред. Неприметно, но активно и постојано, помагаћемо деспотизам чиновника, корупцију и непринципијелност. Честитост и праведност биће исмевани, никоме неће бити нужни и биће сматрани остатком прошлости.Грубости и наглост, лаж и обмана, пијанство,
Sreda 07.11.2012.04:13
наркоманија, издајништво, шовинизам и непријатељство према народима – све ћемо то култивисати у свест људи. И мали број, веома мали број људи ће схватити о чему се ради. Али, такве ћемо људе ставити у беспомоћан положај, исмевати се са њима, оклеветати их и прогласити их отпадницима друштва. Ми ћемо рушити духовне вредности, вулгаризовати и уништавати основе народне моралности. На такав начин ћемо расклимати покољење за покољењем, ловићемо људе у детињству и младалачком добу, увек ћемо главну ставку да бацамо на омладину, деморалисати, разврашћивати и обешчаћивати је. Ето, тако ћемо ми то да урадимо”.
Sreda 07.11.2012.04:14
Директива Службе безбедности Сједињених држава број 20/1 од 18. августа 1948. године: “Ми морамо имати аутоматске гаранције које обезбеђују да чак и некомунистички, те номинално пријатељски режим Русије не располаже убудуће никаквом војном моћи, у економским односима да силно зависи од спољњег света, да нема озбиљну власт над главним националним мањинама, те да не успостави никад више ништа налик на ‘гвоздену завесу’.
Sreda 07.11.2012.04:16
У случају да такав режим успоставља непријатељство према комунистима, а пријатељство према нама, морамо се побринути да ови услови и поред тога буду наметнути. Али, ми морамо ако не милом, онда силом да их придобијемо ради заштите наших интереса.“ Магацин коментар: Са ове временске дистанце, да ли паклени план некадашњег директора ЦИА делује као да је у реализацији? Перверзни ТВ програм, натурање хомосексуализма, ниподиштавање породице, фаворизовање каријера на уштруб стварања породица, исмејавање цркве и вере… Погледај око себе.
Sreda 07.11.2012.04:23
Зар после наведеног имамо разлог да стремимо западним вредностима.Није смисао живота само материјално благостање.На западу људи живе у том благостању па ипак желе још,још и још.Нема границе.Зашто им сметају православна Русија и Србија,првенствено?
Sreda 07.11.2012.04:54
Koja braca??? u tu pricu "bratstva" samo srbi veruju. dodi malu u rusiju pa da vidis realnost! Ruska vlada prati SVOJ interes u srbiji a ne srpski ili zajednicki. a sto se tice kosova........vidim sve su se preznojili podrzavajuci nas.
Sreda 07.11.2012.05:00
A ako ti neko da kredit neznaci da je to usluga bratstva kao sto mnogi misle. kredit je biznis a ne poklon. iza paravana rusija saraduje SA amerikom a ispred paravana glume neku konkurenciju. DOBRO DOSLI U REALNOSTI !
Sreda 07.11.2012.05:47
Pa i nama su draze americke od ruskih para . I sto bi rusi bili veci srbi od nas samih ? Mada najcesce jesu veci srbi od nas :( Inace nick ti je sasvim odgovarajuci .
Sreda 07.11.2012.05:03
Многи се труде да русе представе у негативном светлу,али до сада ни једна држава историјски гледано није дала људске жртве како би помогла Србији(први српски устанак,када су ратовали против турака како би одвукли главнину из Србије).У првом св.рату су извршили снажан притисак на запад како би издејствовали помоћ српској војсци која је чекала помоћ у храни и лековима.Наравно да је Русији најпречи сопствени интерес,али кад могу они су нам и помогли.Наведи ми иједну земљу запада на коју се можемо ослонити као истинског партнера.
Sreda 07.11.2012.06:27
Dzaba mu se obracas sa argumentima . Takvi ljudi su profesionalci i "samo rade svoj posao" bez razmisljanja .
Sreda 07.11.2012.06:33
Pa oni nam bar ne parcaju drzavu,ne priznaju Kosovo,ne bombarduju,ne odvode ljude u Hag,ne ucenjuju.............A sto se tice para, pa ni rodjeni ti ih brat danas ne daje bespovratno.
Sreda 07.11.2012.06:45
TACNO ! Ako me ne bombardujes znaci da si mi brat????? ako me ne saljes u hag znaci da si mi brat????? ako mi ne cepas drzavo znaci da si mi brat????? jasno mi je da nam rusi nisu neprijatelji ali ne slazem se stim da su nama "braca"
Sreda 07.11.2012.09:52
Браћа по вери, по писму, по интересу. Шта више рећи. Помоз бог Алекса!
Sreda 07.11.2012.08:51
@Propaganda: Srbin Rusu: Da, brat si mi jer me nisi ni bombardovao, ni osuđivao, ni cepao mi državu - naprotiv, vazda si stajao uz mene kad je trebalo, od istih smo roditelja nastali, mnoge vekove unazad i nismo se zaboravili, iako su nas razdvojili fizički i teritorijalno, ostali smo ista krv. A krv nije voda, niti je koka kola voda, niti može biti. U političkom smislu, ti si mi brat, Ruse, i srećom si jak i zbog tvoje snage ni ja ne mogu propasti. Evo, pokušavam i ja da ojačam, da zajedno vodimo budući svet, koji dolazi po nas.
Sreda 07.11.2012.09:47
Срби од Руса већих пријатеља немају, што смо већи пријатељи и што се више братимимо с Русијом више ће наш и у свету ценити. Ми и Западне земље можемо само да се поштујемо, а једино с Русима можемо да се братимо.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)