Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 03.10.2012.
09:49
danas.rs A
U pojedinim bankama u Srbiji poslodavci "nalažu" službenicima da u toalet idu pre posla, a u radno vreme koriste pampers pelene kako ne bi gubili ni trenutka na normalne fiziološke potrebe, tvrdi se na nekim internet forumima. Korišćenje pampersa na poslu "nalažu" i poslodavci megamarketa Lidl u Hrvatskoj, procurilo je iz više izvora.
Sreda 03.10.2012.11:42
Да ли сте знали да нови закон о раду код нас ће писати и послодавци!!!! Можете само да замислите колико ће им бити до радничких права! А да не спомињем да у том закону вероватно неће бити неке ситније пљуце него ће вероватно бити крупне зверке попут тајкуна и странаца, којима је до права запослених ко до лањског снега!!! алал нам вера!!! Робовласнички систем ће добити и законски оквир!
Sreda 03.10.2012.11:51
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=30&nav_category=12&nav_id=647381 Prepuni biroi za zapošljavanjesramotno niske plate,izrabljivanje radnika samo su neki od razloga zbog kojih bi većina u Srbiji poželela da se konačno izmeni Zakon o radu.I investitori i poslodavaci imaju istu želju,ali je njihov motiv sasvim drugačiji.Propisi se,smatraju oni,moraju prilagoditi evropskoj praksi i samim tim dodatno "liberalizovati“,jer u suprotnom nema ni govora o novim radnim mestima.Sindikalci,pak,ove prepravke vide kao još jednu omču oko vrata već dovoljno obespravljenog radnika.I poslodavci i sindikalci smatraju da je neophodno uvesti fleksibilnije radno vreme i razne oblike nepotp.
Sreda 03.10.2012.09:55
И сам сам био жртва малтретирања, али био сам психички јак,чак сам успио и директора ``истјерати`` с тог мјеста. Чуј пелене...болесни капитализам...
Sreda 03.10.2012.10:39
Da ste uzeli izjave radnika i poslodavaca (i uporedili ih), onda bi ovaj tekst imao neki kvalitet. Ovako samo bezveze dižete tenzije. Radnici ne mogu bez poslodavaca, ni poslodavci bez radnika. Ujedno, poslodavci su i radnici, a svaki radnik može takodje da postane poslodavac i da dozvoli da kod njega vršlja ko kako hoće. Ozbiljni novinari ne daju ovakve paušalne izjave.
Sreda 03.10.2012.12:49
Ipak ja ovde mogu da odem i zalim se ukoliko sam ugrozena i stiti me sindikat radnika a u Srbiji sam dozivela sve i svasta dok sam i trazila posao i radila...prema tome nemojte da uporedjujete ove ovde i Srbiju sto se tice mobinga jer se to razlikuje ko dupe i oko...kad moram da budem prosta...Kad u jednoj drzavi vlada zakon koji mora da se postuje onda iako se jave nepravilnosti i nepostovanja radnika postoji neko ko te stiti i mozes da isteras i naplatis sve a sta u Srbiji? Knjigu bi mogla da napisem sta sam prezivela i zbog toga otisla pa kad ovde dozivim neku nepravdu i nije mi krivo kad se setim sta su meni moji radili...za njih nije bilo nikavih kamera ni mogucnosti dokaza...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)