Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Nedelja 19.08.2012.
18:44
Press A
"Hrvatska je odlučila da napiše novu istoriju čovečanstva", ogorčeno zaključuje ugledni tršćanski dnevnik "Pikolo", poslednji u nizu medija s Apenina koji je digao glas protiv "kroatizacije" svetske kulturne baštine. Novi biser hrvatskih "istraživača" je da su Homer i Odisej svoje avanture doživeli baš u "lijepoj njihovoj".
Nedelja 19.08.2012.18:58
Ocekujem da proglase uskoro sve Svetske puteve koji su bili izgradjeni "KOCKOM" kao svoje "vjekovno" obelezavanje "povjesnih granica" - samo su eto ,izbledele crveno obojene kocke .... ali dokazi su tu ....... hahahahaha
Ponedeljak 20.08.2012.15:10
Где је сад ферал да нам он то стручно објасни. Tреба и Шеки да се чува од ових лопова.
Nedelja 19.08.2012.19:29
Ma nije to nista,,ja sam prije par godina na Akropoli vidio hrvatski pleter,,,,pizda im materina grchka,,,i to su ukrali od hrvata:)..kradu sami od sebe a da nece od drugoga,,lopovska nacija ,,,misle da su josh pod austrougarima kad je bilo normalno krasti..
Nedelja 19.08.2012.22:32
Pa sta, i DIOKLECIAN je bio Hrvat ! ! ! On je rodjen u SOLINU kraj splita, gde je tu problem ? ? ?
Nedelja 19.08.2012.23:21
Otkud ovoliki Hrvati na portalu?Pa da,danas jeNedelja i verovatno imaju dopust iz ludnice.Ali samo do 24.00.
Nedelja 19.08.2012.23:23
I Teslu bi da proglase za Hrvata iako je on Srbin a otac mu bio pravoslavni sveštenik!
Nedelja 19.08.2012.23:48
Dakle da rezimiramo, Navedem vam stihove: ...Brzo glas im zaorio, Svuda prati Trenka slava; Ali tko je pri tom bio, Ne boli već nikog glava. Nijemci mole još i danas: Osvrni se, Bože, na nas, Izbavi nas kuge, rata, Zle godine i Hrvata!!! " i pitam vas ko je to napisao a ono muk.Jebote znao sam da ste prosti i neobrazovani (osima ako pijancenje po bircuzima i hvalisanje o ubijanju zlih Srba u "Domovinskom" ratu ne podrazumevate kao obrazovanje, mada iskreno ne bi me zacudilo) ali da niste culi za Augusta Senou to me je stvarno iznenadilo, mada za Stedimliju i Budaka ne da ste culi nego znate i da ih citirate (verovatno kao i sve Tompsonove pesme).
Nedelja 19.08.2012.23:54
Da znate da pricate viceve o Srbima to vidim znate (verovato su aktuelni po gostionama) mada ste mogli smisliti i nesto novo.Ja bih sada mogao reci i da o Hrvatima ne postoje vicevi.Sve sto se prica o vama je istina. Eto kao neko ko se nije edukovao po smrdljivim bircuzima i kao pripadnik velikog naroda kome ubijanje zena i dece u izbeglickoj koloni nije i ne moze biti nacionalni praznik ja vama umesto prostota kojima vi nas zasipate (a sve se busajuci u junacka prsa) i kojima dokazujete svoju ljuobav prema narodu i domovini ja vama poklanjam stihove:
Nedelja 19.08.2012.23:55
SINU TISUCLJETNE KULTURE Ti ne znade mreti kraj slomljenog maca, Na poljima rodnim, braneci ih casno Kitio si cvecem svakog osvajaca, Pevajuc’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si vecno, zakržljala raso, Cek’o da donesu tudi bajoneti, Po gorama svojim tuÐa stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Sto balcakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karadorde tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tudinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mucki udar s leda dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene.
Nedelja 19.08.2012.23:56
Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u nedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejaci naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko ce nove kame, Oštrije i ljuce opet da ti skuje, Ciju li ceš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje.
Ponedeljak 20.08.2012.00:38
Ko nema svoje otima tudje; prisvojili su Nikolu Teslu, Rudjera Boskovica, Ivu Andrica, pa sto ne bi Odiseja, kralja Artura i Marka Pola
Ponedeljak 20.08.2012.01:10
E sad,kakvi smo da smo mi Srbi,ne boravimo po citav dan na hrvatskim portalima i forumima (tesko da tamo ima icega zanimljivoga a sigurno se ne moze nista pametno nauciti).Kakvi smo da smo mi nikada ni jednu tudjinsku vojsku nismo docekivali cvecem.Kakvi smo da smo nismo se uvlacili u dupe stranim gospodarima i nismo izmisljali da smo Goti,Persijanci i sta sve ne a sve za potrebe dodvoravanja gospodaru.Kakvi smo da smo mi ne menjamo svoju istoriju kao Cigo konja.Ako Kinezi postanu dominantna svetska sila siguran sam da ce "vodeci hrvatski povjesnicari" vec naci zajednicke pretke sa Kinezima i vec ce "portal" strucnjaci na wikipediji postaviti nova dokumenta u prilog tome.
Ponedeljak 20.08.2012.01:12
U vasim zvanicnim udzbenicima toga nema ali ako imate dobru volju lako cete naci dokumente koji nedvosmisleno potvrdjuju tekst koji sledi: U Rijeci je srpskim vojnicima iz 2. bataljona 5. pešadijskog puka Drinske divizije priređen veličanstveni doček, kao i u Splitu, 20. novembra, kada je u grad ušao 2. bataljon 13. pešadijskog puka Timočke divizije. Na pristaništu je oko 20.000 meštana dočekivalo vojnike s povicima: „Živjela Srpska vojska! Živjela Jugoslavija!” Vođa hrvatske Pučke stranke dr Josip Smodlaka ovim rečima ih je pozdravio:
Ponedeljak 20.08.2012.01:13
„Braćo srcu našem najmilija, neumrli vitezovi srpski! Dobro nam došli nepobjedivi sokolovi naši! Dobro nam došli osloboditelji naši, ponosni naš cvijete, najljepši i najmiliji. Blagosloven bio čas kada vas vidjesmo. Blagoslovena vam svaka stopa bila! Blagoslovene majke koje vas rodiše! Blagoslovena kolijevka koja vas je odnjihala! Blagosloveni opustjeli domovi vaši, koji se u crno zaviše da nama uzmogne sinuti ovo zlatno sunce slobode, što nas sada obasjava. Koliko smo čeznuli za ovim časom...! Zajedno sa vama kličemo onome koji vas je pripremio za pobjede, vrhovnome vođi vašemu, unuku Velikog Vožda Karađorđa, Kralju vašemu i našemu. Da živi Kralj Petar! Da živi Srpska vojska”!
Ponedeljak 20.08.2012.01:14
I u Zagrebu je vladalo oduševljenje prema Srpskoj vojsci, a u broju 3.„Pučkih novina” je pisalo: „Braća Srbi dokazala su ovim činom da im je više stalo do slobode i spasa Hrvatskog i Slovenačkog Naroda nego do njihovih vlastitih života. Oni zato ostaju među nama kao naša obrana i zaštita. Svojim životima hoće da nas očuvaju od talijanskog osvajanja. Blago si ga onome ko ima u nevolji druga - veli naša poslovica. Taj drug u nevolji našoj jeste brat Srbin, koji je još i nakon pet godina junačkog ratovanja spreman da gine za opću, Jugoslovensku stvar. Neka se na njega ugledaju oni naši vojnici, koji sramotno pobjegoše svojim kućama, a usput pljačkaju...
Ponedeljak 20.08.2012.01:16
Dvadeset godina posle toga ste izvrsili genocid nad Srbima.Toliko o vasoj tisucljetnoj kulturi.
Ponedeljak 20.08.2012.01:28
Kako Rusija vojno jaca ... sve vise je komentara u HR - kako su Hrvati ipak Ruska braca i kao "podrijetlom Slaveni" trebali bi imati vecu "suradnju" sa Rusijom i manje blatiti Ruski Narod i Putina...!!? Jer ipak sa resursima i novcem koji Rusija danas ima moze puno pomoc' Hrvatskoj u krizi....! Sa napomenom da nisu svi Hrvati isli na Staljingrad pa ih Rusi trebaju "postivat" i razlikovati pojedince ....!!! Sta reci .......!? Bice uskoro nova "povjest" - kako su isli braniti Staljingrad od Nemaca...!
Ponedeljak 20.08.2012.03:52
Muka mi je da slusam lupetanja ZORE BILE koje je izvujkla iz nekih dnevno politickih novina.Prvo neoborivi dokaz da su Hrvati od Srba nastali je Dalemilova hronika iz praga koja doslovno kaze da su Hrvati i cesi od Srba nastali.Hroniku je pisao ceski Biskup katolik tako da svako prebacivanje srspke pristrasnosti ne dolazi u obzir:Evo delova koji to jasno pokazzuju i to na ceskom Dalimilova kronika 02 O počátcě jazyka českého V srbském jazyku jest země, jiež Charváti jest jmě. V tej zemi bieše lech, jemuž jmě bieše Čech. (5) Ten mužobojstva sě dočini, pro ňež svú zem’u provini. Ten Čech jmieše bratruov šest, pro něž jmieše moc i čest, a ot nic
Ponedeljak 20.08.2012.03:54
a Evo i prevod na srspki PREVOD: ,,U srpskom jeziku postoji zemlja koja se zove Hrvatci. U toj zemlji bio je Vlah koji se zvao Čeh.“ Dalje govori kako se jedne noći sa svojih šetoro bratučedi otputio iz zemlje Hrvatca, i doněo Česima srpski jezik.
Ponedeljak 20.08.2012.03:59
Interresantno je ako se napravi paralela sa Dubrovnikom gde se u arhivama do pocetka 20 veka ne spominje NIGDE hrvatski jezik vec latinski ili vlaski ili srpski.E ovo vlaski je bitno je isto dalimilova hronika spominje vlahe a verovanje je da rec vlah su srbima dali Turci a uatvari po ovome je dokaz da to nije tacno jel Ce4ska je bila na severu i nije imala kontakte sa Turskom .Sto znaci da je to bio jedan od naziva za Srbe .Stari dubrovcani su to znali.Interesantno je da ovu hroniku hrvati kriju ko zmija noge to je jedno drugo .Ako s euzme ptolomejeve karta Ptolomej je jos vis erazvio umetnost i knjizevnost u Egiptu i jos vise prosirio Aleksandrijsku biblioteku.
Ponedeljak 20.08.2012.04:03
E kod Ptolomeja Hrvati dobiju momentalnmu amneziju jel je on napravio kartu gde je grad Zagreb nazvan SERBINUM.E tu hrvatski"znanstvenici" dobiju monentalnu amneziju.Ducic je rekao za Hrvate"Hrvati su najhrabriji narod al ne zato sto se nikog ne boje vec sto se nicega ne stide!?" Ovo najbolje odgovara kad je Rudjer Boskovic u pitanju.A evo zasto veliki sskanlad je izbio kada je Ambasador IItalije zajdeno sa Vladom u egzilu republika Srpska Krajna uspeo da prisili Hrvatsku da sa 10 Kuna skinu lik Rudjera Boskovica za koga Hrvati tvrde da je Hrvat samo zato sto je bio katolik?! Smesno.Njegov otac je bio iz bratstva srpskog Boskovica a majka Italijanka.a to sto je katolik ne znaci da je Hrvat.
Ponedeljak 20.08.2012.04:18
EVO STA KAZU SAME PAPE O HRVATIMA!!!! Rimsli Papa JOvanVIII je rekao 875 godine o Hrvatima:"HRvati su pravi pomorski banditi" Papa JOvanX 925 godine je rekao"Oni(Hrvati) su divlji i lenji jeretici" Papa Grigorije VII je rekao:"Hrvati su odurni kukavicki jeretici" Papa Lucije III 1185 je rekao:"Hrvatski narod je svete rimske crkve opadac,mucitelj crkvenog reda,otimac zemlje i prihoda crkvenih" Honorije III je rekao 1221 godine:"Hrvati su jeretici buntovnici rusitelji kao vestice sa golim dojkama perfidni rusitelji" Splitski arhidjakon Tema XIII vek rekao je:"Zvali su se zaista KUreti kao sto su bili skitnice i nepostojani;jel su vodili divlji zivot vrsljajuci po sumama i brdima"
Ponedeljak 20.08.2012.04:29
IMAM TOGA JOS!!!! NEMCI su 1632 na jednom od ulaza od svojih Katedrala istakli natpis: "Sacuvaj nas Boze gladi kuge i Hrvata" Nemacki pesnik Evald Kristijan fon Klajst 1757 pise: "Samo posteni kao i do sad ,u toku velikih dela seljaka koji nije tvoj neprijatlej.Pomozi ga u njegovoj nevolji kad god si to u stanju a pljackanje to prepiusti kukavicama i Hrvatima!?" KARL MARKS o Hrvatima: "Od svih naroda na zemaljskom saru Hrvati su najgrozniji" Americki predsednik Teodor Ruzvelt: "Hrvate treba staviti pod starateljstvo"(posle ZLOCINA u Jasenovcu)

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)