Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 05.08.2012.
00:07
Politika A
U političkom dijalogu koji će Beograd i Priština da započnu od jeseni glavno pitanje će da bude regulisanje pitanja statusa severa Kosova. Prema pisanju albanske štampe vlasi u Prištini se nadaju da će sa nekim ustupcima uz pomoć međunarodne zajednice ovoga puta uspeti da instaliraju svoje institucije u severnoj Mitrovici. Da li bi sprovođenje ove ideje dovelo do masovnog iseljavanja Srba? Na pitanje šta bi se dešavalo u slučaju integracije severa Kosova, bivši ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da su ljudi rešili da tamo opstanu, ali da i vlast mora sve da učini da do toga ipak ne dođe, pišu beogradski mediji.
Nedelja 05.08.2012.00:56
Verujem u ono što je rekao da će na silu odgovoriti silom”, kaže Pantić. Jel neko cuo da je Tomislav Nikolic ovako nesto izjavio?
Nedelja 05.08.2012.01:12
Ima jednu izjavu u Briselu, ali je nesto aludirao iz daleka, onako okruglo pa na cose. Tek toliko da naivni i dalje gaje iluzije o njegovom srpstvu. Do prve prilike, kada ce biti da nista nije ni rekao, kao i sve ostalo sto je obecavao kada postane predsednik...
Nedelja 05.08.2012.08:22
Odmah pozvati zapadne sile, koje podržavaju Prištinu, i zahtevati da sever Kosova ostaje u državi Srbiji, da se odmah uspostave administrativne granice južno od Ibra. Tada možemo dalje da pregovaramo o budućnosti Kosova. Ako treba, za severni deo Kosova treba i ratovati i tražiti pomoć od Rusa, ako to Amerikanci pokušaju da nam ospore. Ako iko na zapadu ima malo diplomatskog unanja, mora shvatiti da bi ovo bio prvi i pravi ustupak da se na miran način reši to pitanje. Oni imaju moć da ubete Prištinu, da severni deo Kosova sa apsolutnom većinom Srba, treba da ostane u okviru Srbije. Svako dalje zavlačenje vodi katastrofi i možda širem ratu, jer kad se strasti zapale, nema više diplomatije.
Nedelja 05.08.2012.08:35
U delovima Srbije i pisebno gradovima, koji su bili pod direktnom okupacijom Nemaca je bilo mirno, ali 'Otpisani' su noću napadali na nemačke kasarne, magazine, ubijali vojnike itd. Tako su činili veliko zlo srpskom narodu, radi Nemačke osvete. Bolji je bio program četničkog pokreta, primiriti se na terenu i čekati šta će velike sile odlučiti. Kao što danas jednodušno imaju moć da otimaju Kosova, tako su pripremali moć da odbrane Endlesku i kasnije oslobode Evropu. Mi Srbi smo ginuli i bila je to prevelika cena da budemo uz saveznike. Sada nam iz leđa viri nož.
Nedelja 05.08.2012.18:29
"U delovima Srbije i pisebno gradovima, koji su bili pod direktnom okupacijom Nemaca je bilo mirno..." Eto kako razmislja pravi srpski patriota! Pod okupacijom je - mirno. Dakle, takav mir treba cuvati i nakriviti kapu. Tako je i Nedic razmisljao. Sto da se borimo, kada ce ionako neko drugi doci da nas oslobadja, pa dabome! A sto se tog "boljeg programa cetnickog pokreta" tice, da se "primiris na terenu i cekas sta ce velike sile odluciti", pa - odlucile su! Napustile su tog mudricu i okrenule se Titu i partizanima! To je ucinio cak i jedan Cercil, dokazani i provereni monarhista i antikomunista. Ovo su, jednostavno, cinjenice.
Nedelja 05.08.2012.08:46
Što se tiče Kosova, skoro da bi bolje bilo da u ovoj situaciji razgovaramo s Nemcima. Oni su barem bolje diplomate od Amerikanaca i mogu neke stvari da shvate, pogotovu što su bili podeljeni i što su zbog toga dovoljno platili. U svim našim udžbenicima mora biti za uvek zapisano da je Kosovo Sbija i srpska zemlja, ali realnost je nešto drugo. Treba se boriti i da je u pitanju malo selo sa Srbima, a ne celi severni deo. I na kraju, nikad ne smemo, kao narod, da priznamo gubitak Kosova.
Nedelja 05.08.2012.18:39
Jao, covece, pa ovo je neverovatno koliki je stepen tvoje nesvesti! Nemci "...mogu neke stvari da shvate, pogotovu što su bili podeljeni i što su zbog toga dovoljno platili." Pa, jeste, kad nas pogledaju, sazalice se jer Srbi pate, pa ce krenuti da rade za nase interese?! E, svasta sve covek u svojoj zbunjenosti i ocaju moze da iskonstruise kako bi mu bilo lakse. Jednom zauvek, iskustvo iz proslosti: pokusas li da se udvaras siledziji, neces dobiti milost i razumevanje ("shvatanje")! Naprotiv, u prirodi svakog siledzije jeste da te maltretira i eksploatise sve dok moze, trazice uvek jos i jos... tome nema kraja dok mu se ne suprotstavis, kako god znao i umeo!
Nedelja 05.08.2012.08:54
Iseljavanje sa severa Kosova je najgore rešenje. Treba se boriti za taj delić srpske zemlje i oružjem, pa da vidimo hoće li se zapadu i Prištini to isplatiti. Svako normalam s njihove strane bi morao da shvati to upozorenje. Naša vlada, oslobađanje severnog dela Kosova i postavljanje administrativne granice južno od Ibra, mora postaviti kao uslov za dalje pregovore i možda neko uslovno priznanje Kosova, ako ga ne možemo nikakvim sredstvima vratiti.
Nedelja 05.08.2012.09:03
Milošević je mogao pregovorima vrlo povoljno da podeli Kosovo i pre bombardovanja, ali mi smo takav narod, proglasili bi ga izdajnikom. Kao što i sad neki ne shvataju da je borba za sever Kosova, takođe borba za Srbiju, bez obzira koiko je to mali delić našeg Kosova. Kad se govori o iseljavanju, onda je bolje preseliti iz južnog dela u severni preostale Srbe, a neke naseliti i na podruje Gračanice, Bujanovca i Medveđe. Tako zameniti teritorije oko Gračanice za Preševo. Možda zavlada mir za sledećih 100 godina.
Nedelja 05.08.2012.18:45
"Milosevic je mogao pregovorima VRLO POVOLJNO da podeli Kosovo..." ?!?! Jos jednom od tebe - neverovatna glupost i plitkoca! Ne secam se da sam od svih povrsnih i plitkih komentara ovde procitao plitkiji.
Nedelja 05.08.2012.09:06
Nikog ja necu da vredjem. NIti me placa NATO,niti sam fasista niti t o vi pricate. Samo hocu da skrenem paznju ljudima koji citaju,da je cinjenica kada Srbin kako seljak ode u Ameriku, dodje ovde sa kolima,poklonima,prepun pozitivnih i lepih iskustava...a kad dodje u Srbendu,iste te ljude s kojim je provodio vreme u Americi, pljulje,ismejava,klevece i vredja ! A kad ode u Ameriku, psuje Boga i majku kad se rodio u Srbiji... pa stani malo covece :D
Nedelja 05.08.2012.14:36
Dobio sam dosta minusa i sada mi baš i nije bistro šta narod želi.. Ako želimo celo Kosovo, objasnite mi kako da to postignemo. Iskreno, meni Kosovo sa 2 miliona šiptara ne treba. Ko zna kako to da reši neka napiše. Ako mislite da se ratom neće ništa postići onda se trebamo boriti za sever kosova i oružjem. Ako mislite da sve to treba napustiti i da nastavimo da živimo bez ponosa, onda i za to se izjasnite, pismeni ste. U mojim komentarima ima puno pitanja i minus mi ništa ne govori kako vi razmišljate. I predsedniku i novoj vladi je to važno.
Nedelja 05.08.2012.16:00
?????!!!!! Jos samo da se u ovaj "plan" medjunarodne fasisticke zajednice ukljuci i javna podjela bombona Srbima na sjeveru, uz prisustvo svih demonkratskih medija....Boze uzasa!!!...za sta ta "medjunarodna" zajednica i svi koji je podrzavaju drzi Srbe i srpski narod....
Utorak 07.08.2012.09:59
ДА СЕ ЗНА ! Немогуће да нико од новинара није чуо ! 03.08.2012. г. на путу Ђураковац - Рудник, припадници специјалних србомрзаца "Росу" зауставили су возило ПТТ Србије. Приликом контроле нису пронашли никакве неисправности, али су изричито захтевали да се скину ознаке ПТТ Србија, ако желе да наставе пут. Радници, иначе житељи места Бање, СО Србица ( село у коме још увек живе Срби) одбили су да то учине, након чега је припадник специјалних србомрзаца "Росу" уз претњу примене физичке силе поцепао ознаке Србије са њихове униформе и од истих захтевао да вичу "Косово Република !" После дужег малтретирања један од радника је изговорио то што је тражено након чега им је дозвољено да наставе пут.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)