Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 20.07.2012.
12:12
R. Lončar, B. Miličić - Vesti A
Iz godine u godinu sve više mladih iz Srbije u potrazi za boljim životom i školovanjem odlazi u inostranstvo, a iz dijaspore stižu podaci da je poslednju deceniju broj Srba u svetu smanjen čak za 500.000.
Petak 20.07.2012.14:05
tako je. cilj zapada je da ovaj prostor etnicki ociste od srba i tom prilikom koriste sva moguca sredstva , najgori i najpodmukliji je ovaj.zato u srbiji ne radi nista, zato je pozeljno da se srbin zaduzi, u srbiji stvori sto gore uslove za zivot, da bi otisli iz zemlje jer srbi se asimiliraju vec za jednu generaciju, zalosno ali istinito
Petak 20.07.2012.15:06
Ne bih se sasvim složio sa vama. Naime, sve zavisi od roditelja i vaspitavanja djece. Ukoliko ih odmalena učimo njihovim korijenima i porijeklu, ono ne može biti u zabludi i ponosiće se tradicijom i kulturom svog naroda. Naravno, ukoliko uzme njihovo državljanstvo i treba da im bude lojalan ali ne i da se odrekne srpkog NIKADA, a sledjeća generacija bi trebalo da obavezno dođe ovdje i potražuje naše državljanstvo. Samo tako i nikako drukčije! Moji će svi unuci, ako se išta budem pitao i ako Bog da, imati naše državljanstvo!!!!Svaka čast svakome ali moj narod mi je ispred svih na svijetu!!!
Petak 20.07.2012.15:12
Ne može niko etnički da nas očisti ako i mi sami tome ne doprinosimo.Ovo je samo jedna tužna etapa u kompletnom rastakanju i osipanju srpskog životnog prostora i srpske biološko-demografske supstance.Ima i drugih naroda koji imaju ogromne dijaspore poput Grka, Turaka, Jevreja, pa čak i Hrvata i Šiptara pa zašto se oni tako lako ne asimiluju.Na žalost problematika je znatno složenija i problem je naime u samim Srbima a ne isključivo kako se to obično misli u Zapadu koji želi da nas potpuno uništi.Ratko Dmitrović je napisao odličan tekst koji se moze pročitati ovde : http://www.vesti-online.com/Vesti/Kolumne/238506/Sta-ce-Srbima-drzava Ja i dalje ostajem pri svojoj zamisli da su Srbi...
Petak 20.07.2012.15:14
jedan beskarakteran narod i zato prolaze tako kako prolaze.Da vidimo da li će me budućnost demantovati ja mislim da neće ali ko zna daj Bože...
Petak 20.07.2012.14:36
Ja sam Srbin, tj Bosnjak, poreklom iz Turske koji zivi u Srbiji tj Vojvodini... wtf I am
Nedelja 22.07.2012.16:16
Uzrok toj prebrzoj asimilaciji je neuvažavenje neophodnosti da Srbi u inostranstvu treba da imaju svoje organizovane opštine tj communities kakve imaju sve stare i uspešne dijaspore kao što su jevrejska,grčka,jermenska koje se ne asimiluju i posle sto generacija već su najbogatiji tamo gde žive. Drugi razlog je što ni država Srbija ni vrh SPC nisu uvažavali iskustva drugig država da je neophodno da podže Srpski svetski kongres tj zaštitnu-krovnu organizaciju srpske dijaspore ,kakvu imaju sve ostale dijaspore .
Nedelja 22.07.2012.16:23
Bivši predsednik Srbije i njegovi ministri za dijasporu su smatrali da su oni jedini predstavnici , šefovi i zaštitnici dijaspore, što je i zabranjeno a i nemoguće u svetskoj diplomatiji i javnosti. I SPC je smatrala da ima i svetovni i duhovni monopol u dijaspori te je ignorisala formiranje svetske organizacije dijaspore, tako da je do 2008 srpska dijaspora bila skoro jedina bez svog svetskog kongresa dijaspore. To je bila velika tragedija jer u UN i drugim telima za ljudska prava prava na zaštitu dijaspore imaju samo svetski kongresi dijaspora kao nevladine medjunarodne organizacije a ne matične države. Hrvatski svjetki kongres još od 1991 ima stolicu u UN i brani hrvate u dijaspori.
Nedelja 22.07.2012.16:31
Medjutim mudri Tudjman i Vatikn su podržali osnivanje Hrvatsko svjetskog kongresa. Tudjman je bio prisutan na osnivanju a prvi predsednik Hrvatsko svjetskog kongresa bio fratar iz Amerike. Hrvatska je omogućila da Hrvatski svjetki kongres besplatno koristi prostorije i osoblje Hrvatske Matice iseljenika koja je na Hrvatskom ( velikom )budžetu. A Ministarsto dijaspore je skinulo Maticu iseljenika sa budžeta ukinolo struju i telefone a izbacilo Srpski svetski kongres i zgrade u Vasinoj 12 koji je SSK uredno iznajmio od Beobanke u stečaju, a sve da bi ministar Srećković jedini svaki dan predstavljao dijasporu u medijima hvaleći se sa 5 milijardi dolara kao da ih on lično šalje a ne dijaspora

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)