Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 30.06.2012.
01:17
Večernje novosti A
Srpskoj javnosti Leonid Ivašov, ruski general i geostrateg, poznat je po svedočenju na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haškom tribunalu. Tada je govorio o događajima za vreme rata na Kosovu, o kojima je, inače, bio zadužen da izveštava ruskog predsednika Borisa Jeljcina. Tokom unakrsnog ispitivanja tvrdio je da je napad NATO-a na SRJ bio dugo planiran i neizbežan, kao i da bilo kakva politika Beograda nije mogla da spreči bombardovanje.
Subota 30.06.2012.01:23
"Rusija i njen predsednik Vladimir Putin sve glasnije govore o stvaranju velikog evroazijskog saveza. Čim Rusija ponovo stane na noge odnosi u svetu i odnosi među slovenskim narodima će se menjati. Ojačaće veliko duhovno prostranstvo slovenskih naroda i neminovno će jačati i njihov ekonomski razvoj." Bravo... tome se i nadamo svi slobodoljubivi Narodi
Subota 30.06.2012.01:44
A taj CENTAR smeta USA i zato krece od Sirije . Evo 1 analize : Леонид Петрович РЕШЕТЊИКОВ, директор РИСИ: Потпуно је реално да ће бити предузета војна акција против Ирана. Тренутно су Американци, САД, у размишљању, колебању. То не значи да су скинули са дневног реда своју основну идеју, а то је – смена режима у Ирану који није по вољи САД пошто је то режим самосталне државе, суверене државе. Наглашено суверене државе Разлог зашто су САД напале евро, била је жеља Вашингтона и ФЕД-а да не дозволе Кини и осталим земљама да одустану од долара као резервне валуте у корист евра Уколико САД униште Иран, не само да ће ставити под контролу енергетске ресурсе Техерана, .....
Subota 30.06.2012.01:44
..... већ ће моћи и да ослабе Кину и тиме нанесу озбиљан ударац њеној енергетици Самим тим, уколико Иран не буде уништен, Кина преко Пакистана, Ирана, Ирака и Сирије може изаћи на Медитеран и преузети контролу над већим делом енергената у Персијском заливу. Међутим, није могуће напасти на Иран, а у позадини оставити Сирију. Зато су морали да почну управо од Сирије Да би решила овај проблем, Кина великом брзином шири свој утицај у Индијском океану. Гради базе и луке у Пакистану, Ирану, на Цејлону, у Бангладешу, Мјанмару и на Малдивском архипелагу. Ланац ових база у Пекингу називају „бисерном ниском” ....
Subota 30.06.2012.01:46
На острвима Коко који припадају Мјанмару, Кинези су поставили радар који им омогућује да прате пловни пут кроз Малајски мореуз. Већ су модернизовали мјанмарске аеродроме у у Мандали и Пегуу и изградили војне базе у Ситуеу, Кокпјуу, Хангију, Мергуију и Задеџи Луке у Мјанмару омогућују Кини да заобиђе бројна индијска острва у Бенгалском заливу. Осим тога, Кинези граде луку Читагонг у Бангладешу, војно-поморску базу Марао на Малдивским острвима и луку Хамбантот на Шри Ланки. Међутим, прави „бисер” је лука Гвадар на западној обали Пакистана” При оваквим околностима, потпуно је очигледно да је могућа војна акција против Ирана, а очито – и против Сирије, само епизода у великој ......
Subota 30.06.2012.01:47
... која започиње између Кине и САД. За САД је најважније да зауставе нову супердржаву, да зауставе јуан и спасу долар, да не допусте Кини да дође у Персијски залив За Вашингтон од јачања Кине није ништа мање страшно окупљање земаља Руске Империје, земаља СССР, што је као циљ поставио председник Русије Путин и објавио га као Евроазијски пројекат. Зато је ризик напада на Техеран веома висок. А зауставити Русију и Кину – то и јесте прави циљ Запада "
Subota 30.06.2012.10:54
Ovaj stari ruski prdonja zivi jos uvijek u hladnoratovskim vremenima.Za mnoge istocne zemlje ( Rusija,Srbija i sl.) demokracija je pun promasaj, za takve zemlje je komunisticka diktatura pun pogodak jer onda ima smisla za strah od zapada, za strah od unutrasnjih i vanjskih neprijatelja, od domacih izdajnika, od Vatikan, od masona,od UFO.............................................................................Zivio drug Staljin??
Subota 30.06.2012.14:08
Rusija propada! Alkohol ih ubija, imaju izuzetno negativan prirodni priraštaj. Smatra se da će se za 4 decenije populacija Rusije smanjiti sa 142 miliona na 110 miliona. Vojska im je nemodernizovana i njihova ekonomija mnogo zavisi od njihovih prirodnih resursa. Kada cene nafte i gasa padnu, ruska ekonomija će znatno oslabiti. Kina je već druga priča.
Nedelja 01.07.2012.12:52
Ма у праву си ти. Кад се руде и дијаманти Сибира претворе у дим и када трагом нестане нафта из предела око Каспијског мора тада ће теби нарасти уши и продубиће ти се глас. А можда се то већ догодило?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)