Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 31.05.2012.
12:01
J. Arsenović - Vesti A
Privatni izvršitelji sudskih presuda od danas bi i zvanično trebali da počnu sa radom u Srbiji. U najgorem mogućem scenariju to bi značilo da dužnici većih iznosa za komunalne usluge ubuduće neće moći mirno na počinak, jer nikada neće biti sigurni da li će baš ove noći na njihova vrata zakucati uterivač dugova, kako je narod već preimenovao profesionalne izvršitelje.
Četvrtak 31.05.2012.12:24
Mislim da je ovo jako opasan posao...mozda sudski izvrsitelji misle da ce sve ici malo teze a ja mislim da ce ici jako tesko...Kad se samo setim koliko problema je bilo oko uvodjenja reda za parkiranje u gradu a u stvari jos nije taj posao zavrsen, mislim da ce zbog prekog karaktera mnogih biti svega...Postoji naravno i ona grupa nesrecnika koja nije nikako mogla da plati dugovanja pa ce biti i zdravstvenih problema a mozda cak i samoubistava...nisam nikakav optimista da ovo donosi nesto dobro...
Četvrtak 31.05.2012.12:40
Divota. Neko završi Pravni fakultet, položi pravosudni ispit, radi radi dve godine, i ode u privatne izvršitelje. Perspektiva na vidiku. Mogao je da ode i u državne dželate, ako tako nešto postoji.
Četvrtak 31.05.2012.13:08
A da se mi lepo organizujemo da od države naplatimo njene dugove prema građanima? Zna li se koliko samo duguju ljudima koji su godimama uplaćivali u penzioni fond...koji nisu dočekali...Gde su te pare? Zašto se to ne da njihovoj deci..pa bi možda imali da prežive..
Četvrtak 31.05.2012.13:19
cifra koju duguju narodu je tolika da ni najbolji matematicari ne mogu da je izracunaju...koliko samo trgovci uplacuju i sad jos prete da PDV povecaju...odale misle vise da izvlace...nesto se pitam...ko su ljudi koji su pristali da budu sudski izvrsitelji?...Jel to u ocaju da budu zaposleni ili je to profil onih koji veruju da narod ima a ne da?...Ako tako misle tesko onom gde zakucaju...
Četvrtak 31.05.2012.13:20
Nece to lako ici ni sa pravne strane, jer od plenidbe su izuzete ne samo osnovne stvari za zivot (koje su navedene u tekstu a koje poseduje 99% tuzenog stanovnistva) vec i stvari koje ne pripadaju vlasniku stana, a to se dokazuje racunom koji glasi na npr. sina ili cerku vlasnika stana.Sem toga, plenidba i nije momentalna plenidba vec se vrsi popis stvari, a zatim se ostavlja odredjeni rok za placanje, i na kraju, sva resenja koja nisu potpisana od strane tuzenog su nevazeca jer se tretiraju kao nevazeca, i to svaki advokat moze da dokaze na sudu.Nazalost, ovo je nepravna i banditska drzava i na ovaj nacin lopovi na vlasti ponovo pokusavaju da zastrase sirotinju.
Četvrtak 31.05.2012.13:22
Sem toga, ovaj sistem je u startu propao u Hrvatskoj jer se tamosnje javno mnjenje pobunilo. Sta mi cekamo??!! U svakom slucaju, ima nas koji imamo volje da zastitimo sirotinju. Ako je neophodna sila, neka bude tako!
Četvrtak 31.05.2012.13:44
stara dobra "tetka" može još uvek da se nađe za nekih 100-150 eur... pa, ako je država rešila silom na dom i porodicu, onda da se lepo izljubimo i pozdravimo.... neko će da strada...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)