Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
31
Ponedeljak 30.04.2012.
04:16
D. Lj. Joksić - Vesti A
Dok smo u nedelju, 8. aprila, na praznik Cveti, služili liturgiju, na ikoni Isusa Hrista iznad trona vladike pojavila se crvena boja. Iste promene su se pojavile i na ikonama u oltaru. Ikone su izgledale kao mokre, ali kada smo ih pipnuli, bile su potpuno suve, priča protojerej Zoran Stamenković iz crkve Svetog Dimitrija u Skoplju.
Ponedeljak 30.04.2012.06:54
Ako bi ikona krvarila, da li bi to moglo da označava srećne događaje? Ako je to ikako moguće, pre će biti upozorenje na nadolazeće teške dane za Makedoniju.
Ponedeljak 30.04.2012.07:13
Нажалост, и ја мислим да је то предзнак тешких дана за Македонију, али и позив на повратак вери, као једином путу к спасењу и бољитку.
Ponedeljak 30.04.2012.08:28
Нажалост овакви предзнаци само припремају људе на прадстојеће крвопролиће. Шиптари су опет спремни да попут бесних вукова кољу, силују и пале у име демонократије и крваву славу демона кога обожавају.
Ponedeljak 30.04.2012.09:23
Баш тако позив на повратак вери али и позив на покајање . Само покајањем грешна душа улази у нови, благодатни живот. Покајањем душа налази благодатну веру: трудом очишћења срца оживљавају унутрашња осећања. Њима душа усваја унутрашњи духовни живот и Јеванђеље, што и јесте благодатна вера .
Ponedeljak 30.04.2012.10:30
Да, покајање је саставни део сваке молитве хришћана. Молити се треба са искреним покајањем, јер једино оно води к смирењу и Божијој благодати. Прво што сваки хришћанин треба да схвати је да је и он сам тешко болестан! Духовно и морално болестан! Тек када тога буде свестан, може кренути к исправљењу и осетити Божију помоћ и благодат. Нема покајања без исправљања самог себе! Покајање подразумева борбу са својим пороцима и страстима. Само смирење води у праву љубав. Острашћени губе способност да воле...
Ponedeljak 30.04.2012.10:54
Да управо то, дуг је пут брате . Много смо заглибили,нема смирења и послушања . http://www.youtube.com/watch?v=sbqDyk8JmX0
Ponedeljak 30.04.2012.08:03
A mozda vam bog salje poruku da se setite Isusovih reci koje je uputio zeni pored izvora, da ce doci dan kada ce ljudi moci da se mole bogu pod vedrim nebom a ne u crkvi? Direktno a ne preko iskvarenih svestenika, koji zude za zlatom...
Ponedeljak 30.04.2012.08:53
А нарочито им неће требати хоџе који отворено позивају на џихад, убијање оних који не желе у ислам или под шеријат, ка ни фратри који благосиљају клање оних који не би да се поклоне папи, нити пак секташи који празнећи људске душе пуне своје џепове, све ово си Борисе заборавио зар не?
Ponedeljak 30.04.2012.17:15
Само ми реци чију си Библију ти читао, адвентистичку, бабтистичку, методистичку, оно трабуњање о Богу Јеховиних Сведока, можда књигу Мормон, или пак неку хиндо-будистичку интерпретацију Библије? Мада је највероватније код тебе нека холивидско-секуларистичка верзија погодна за спровођење у дело максиме Амера у се, на се и пода се. Осом тога колико си читао Библију види се по томе како пишеш ту именицу, тако да си сигурно читао неку књигу или књиге али Библију сигурно ниси. Ко зна можда је за тебе и Давинчијев код меродаван и библија, као ти написа малим словом. Уосталом сам твој став Sola Scriptura говори да си далеко од Цркве, а тиме и од Богочовека Христа и Библије.
Ponedeljak 30.04.2012.22:08
Ајд мало олади доживљај, сада ће читаоница да ти се затвори, па у собу на спавкање јер сутра опет треба да идеш на за тебе фрустрирајућа предавања. Осим тога не постоји Библија Вука Караџића.
Utorak 01.05.2012.09:24
Hahahahahahahaha, izjava godine. Sad si se zajebao. http://blog.b92.net/text/18616/Izuzetnost%20(IV)%20-%20Vukov%20prevod%20Novog%20zaveta/
Utorak 01.05.2012.09:39
Постоји превод Новог Завјета који је урадио Вук Стефановић Караџић, тај превод најчешће штампа заједно са преводом Старог Завета од Ђуре Даничића, Библијско Друштво. Осим тога Нови Завет је само део Библије, а записивачи Светог Еванађеља су Св. Апостоли и еванђелисти Матеј, Марко, Лука и Јован. Дела Апостолска је написао Св. Ап. и еван. Лука, 14 посланица је написао Св. Ап. Павле, Саборне посланице 7 на броју су написали Св. Ап. Петар дев, Јаков једну, Јован 3 и Јуда Јаковљев једну. Свето Откровење је такође написао Св. Ап. Јован. Као што видиш међу ауторима нема Вука. Осим овог превода постоји и превод комисије Св.Арх.Синода СПЦ. Више читај требаће ти.
Utorak 01.05.2012.10:02
Ne citam sektasku literaturu. Novi zavet je biblija hriscana, ako izaberes da zivis po ljubavi a ne po zakonu.
Utorak 01.05.2012.10:19
Чини ми се Борисе да ти не читаш ништа друго осим онога што сам напишеш баш као у анегдеоти о Господину Димитрију Најдановићу који је, кажу, рекао да када хоће нешто да прочита онда седне и напише то. Можеш сада овде да пишеш шта хоћеш али једно не заборави безразложни бунт или критика нечега што не познајемо или не желимо да упознамо дубље створиће ти хаос у разуму, а то није добро без обзира да ли и у шта верујеш. Можеш бежати где хоћеш али од себе нико од нас не може да побегне.
Utorak 01.05.2012.19:15
Ovim bas nista nisi rekao. Kombinovao si par mudrosti sa kojima ce se razuman covek sloziti a zapravo nisi rekao neko svoje misljenje. Moj bunt itekako ima razlog. Ne zbog nekog trzenja pravde za sebe vec iskljucivo sto glas takvih kao sto sam ja treba da se cuje. Ako neko bude citao ove komentare mora znati da nije sve belo ili crno. Ako se mi ne pitamo, ako cutimo, u Srbiji ce zavladati fundamentalizam.
Utorak 01.05.2012.19:43
Зачудио би се Борисе колико фундаментализам има лица. Могућа је тиранија демократије као и фундаметализам пацифизма. Глас Народа увек мора да се чује и разуме од стране оних који на овај или онај начин управљају њиме, само тај глас треба да буде артикулисан а не стихијски. Стихија против стихије ствара само још веће проблеме. Ако већ нешто критикујеш уради то потпуно и аргументовано, јер у противном нећеш ништа постигнеш осим да се нервираш. Сво време износим мишљење али ти у свом бунту у старту ниси приметио да сам у свом првом реаговању на твоју примедбу само исту допунио. Ја не могу и нећу да клонирам твоје нити било чије мисли, а немо ни ти, већ ма колико брзо читао не трчи док мислиш.
Sreda 02.05.2012.08:34
Драго ми је да сам се уверио да са људима добре моље увек да се разговара.
Sreda 02.05.2012.08:35
Драго ми је да сам се уверио да са људима добре воље увек може да се разговара
Ponedeljak 30.04.2012.13:45
Нажалост, написао си потпуну неистину. Или си погрешно разумео или си неки секташ (као нпр. "Јеховини сведоци") који чита неко измењено Јеванђеље прилагођено себи. Јеванђеље по Јовану, Глава 4 Стих 21: - Рече јој Исус: Жено! Веруј ми да иде време кад се нећете молити Оцу ни на овој гори ни у Јерусалиму. Глава 4 стих 23: - Али иде време, и већ је настало, кад ће се прави богомољци молити Оцу духом и истином, јер Отац хоће такве богомољце. Као што видиш пише сасвим друго! Молити се Оцу духом и истином, значи молити се својом душом и умом Богу, јер је Бог дух и молићемо му се ван простора, унутрашњим својим бићем. Молитва неће бити ритуал везан за место и форму, већ духовна ствар!
Ponedeljak 30.04.2012.19:38
А што се стидиш што си Јеховин Сведок? Признај лепо кога следиш и ко ти је учитељ, кад те није срамота да нудиш своје идеје по кућама, зашто се стидиш да то јавно напишеш? Наравно да си горе написао глупост, да се православац моли преко свештеника Богу! Јасно је да ниси православни хришћанин, јер немаш појма шта је Црква и како се молимо Богу. Али веруј у шта хоћеш, то ти је право од Бога дато. Свако носи свој крст!
Ponedeljak 30.04.2012.18:16
Македонци, браћо по вери, покајте се, јер сте заблудели! Христосове сузе крваве опомена су вам да је последњи тренутак да схватите да је угрожена права Христосова апостолска црква и хришћанство као религија о Божанској науци Сина Божјег. Немате пречег пријатеља и бољег брата од Србина. Угрожени смо и ви и ми од заједничког непријатеља! Не исцрпљујте се у узалудној мржњи према брату своме.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)