Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 24.04.2012.
13:01
Đ. Barović - Vesti A
Izvođenjem uvodne reči Tužilaštva u Haškom tribunalu 14. maja zvanično počinje proces protiv nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića. Tužilaštvo ima šest sati za ovaj posao, a prve svedoke u postupku će, prema planu, izvesti 29. maja.
Utorak 24.04.2012.13:12
Pravna definicija genocida (uključujući diskusiju i značenja) (English Version) međunarodna pravna definicija zločina genocida data u članu II i III Konvencije o spriječavanju i kažnjavanju genocida, iz 1948. godine član II opisuje dva elementa zločina genocida: 1) mentalni element , znači "namjera da potpuno ili djelimično uništi nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa kao takva, i 2) fizički element koji uključuje pet djela opisanih u sekcijama, a, b , c , d i e. Zločin mora uključivati oba elementa da bi se zvao "genocid". član III opisan sa pet kažnjivih oblika zločina genocida: genocid, konspiracija, podsticaj, pokušaj i saučesništvo.
Utorak 24.04.2012.13:16
već je prvu tačku lako oboriti jer je vojska RS SPASILA..TJ..SAČUVALA ŽIVOTE PREKO 30 HILJADA CIVILA ..ŽENA I DECE IZ SREBRNICE I POSLALA IH PREMA TUZLI,KLADNJU ITD NA MUSL.TERITORIJU.. Osim toga raspolagali su naoružanjem da mnogo pre unište sve muslimane pa nisu..uništili su samo borce Nasera O.koji su PREDHODNO POČINILI BAŠ PRAVI GENOCID IZ TAČKE 1.UBIJAJUĆI BAŠ SVE U PODRINJU.
Utorak 24.04.2012.15:22
ili uprosceno u srebrenici nije stradalo nijedno dete i nije ubijeno nijedna zena muslimanske vereispovesti od srbske ruke, ako zelis da satres neku naciju ubijas i zene i decu. proporcionalno muslimani su najvishe imali gubitaka u muskoj populaciji, dok kod srba suprotno proporcionalno su imali visok procenat ubijenih osoba koji koji nisu vojno sposobni. ovde se zaboravlja jos jedna cinjenica a to je da su se sukobile 3 (TRI) strane niko nista ne prica o tome da se vodio krvav rat izmedju muslimana i hrvata TRI godine i NIKO nista ne prica o tome da je I regularna HRAVATSKA vojska ucestvovala u bitkama (kako je vec njo bilo u interesu) i protiv muslimana i protiv SRBA.
Utorak 24.04.2012.15:28
Holandija treba da odgovara za podstrekavajne genocida jer u demilitarizovanoj zoni srebrenice zona pod njenoj odgvornosti nije razoruzala jedinice nasera orica koji su cinili GENOCID NAD SRBIMA , te jedinice su tri godine orgijali po srbski selima oko srebrenice ,dok nije prekipelo...svako za zlocine treba da odgovara. mnogo godina je proslo a ja ne videh nijednog zlocinca iz suprotnih tabora niti da su kazjneni niti da se kaju za bilo sta , logika mi kaze da ce onda prvom prilikom posao da nastave tamo gde su stali >>>
Utorak 24.04.2012.15:58
Bravo Sasha...upravo tako.....A ovaj moj Semberac - Advokat Miodrag ce odbraniti Ratka, pomrsice konce onim hijenama u Hagu...ZIVJELA REPUBLIKA SRPSKA ; RATKO MLADIC NAS HEROJ

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)