Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 17.04.2012.
11:17
Pressonline, Vestionline A
Pljačke, razbojništva i navijačke tuče postale su svakodnevica za meštane novosadskog naselja Blok koje se nalazi u blizini Železničke stanice. Kako tvrde žitelji tog kraja, policija rasvetljava većinu zločina, ali sud prestupnike vraća na ulicu.
Utorak 17.04.2012.11:46
Незапосленост, беда, разорено школство, разорене државне службе, корупција, очај и криминал иду руку под руку.Узроци су у владајућој касти, а ово су само последице.
Utorak 17.04.2012.12:37
Нажалост, грешиш. Све то што си поменуо су последице, а узрок је неморал у породици и напуштање вере у Бога. Без морала у породици, нема морала ни у друштву. Нису неморални политичари створили неморалан народ, него је неморалан народ створио неморалне политичаре. Неморал у народу је директна последица накарадног васпитања у породици и одвајање од Бога. После накарадног комунизма смо прихватили демократију уместо Бога! Сада уживамо сва блага демократије и неморала, који је само јаче изражен у неразвијеним и бедним земљама, него у другим, а заправо га има и у једним и у другим. Док то не схватимо, нема нам напретка. Можемо да мењамо власт безброј пута, увек ће лопови бити у њој!
Utorak 17.04.2012.17:45
Нема у томе моје заслуге, све то нам је дато од Бога, а ја само покушавам да пренесем народу. Уколико успевам, и то је Божија заслуга. Поздрав!
Utorak 17.04.2012.15:47
Covece, komentar ti je za srednji vek. Nije moral nesto sto nastaje samo po sebi, odvojeno od nacina zivota, vec je on direktan proizvod nacina zivota tj odredjenih drustvenih (ekonomskih) odnosa, kao sto je Marks i rekao "Ne odredjuje svest zivot, vec zivot odredjuje svest". Nemoral je proizvod kapitalistickih drustvenih odnosa u kojem su ideje vodilje takmicenje, unistenje konkurencije, pljacka, bestidno iskoristavanje i eksploatacija drugih, a kad su to jedina pravila po kojima drustvo funkcionise, zar je za cudjenje to sto nema morala u drustvu, to sto su svi prisiljeni da u drugom coveku vide svog neprijatelja, svoju konkurenciju i onog protiv koga se treba boriti????
Utorak 17.04.2012.16:20
Не сумњам да искрено мислиш то што пишеш, јер цитираш Маркса и вероватно следиш његов пут. Имаш на то потпуно право, али си нажалост у великој заблуди. Морал се односи на спољашње понашање људи и њихов однос с околином. Ја нисам говорио само о моралу већ и о духовности, која се односи на унутрашње стање душе човека, а директно утиче и на његово понашање, односно на морал. Сваки поступак човека прво настаје у мислима које су последица његовог унутрашњег стања душе. Пошто верујеш у Марксово учење, вероватно си атеиста и комуниста по схватању, па не признајеш ни постојање душе, већ верујеш да је човек настао од мајмуна. Зато је беспредметно да ти ишта доказујем, јер у то не верујеш.
Utorak 17.04.2012.16:32
Pa upravo taj moralni odnos sa okolinom je uslovljen pravilima koja su trenutno na snazi u tom drustvu. Ja sam duhovno bice, i duhovnost nema veze sa time da li je neko teista ili ateista i da li veruje da postoji visa sila ili ne. Ljudi postaju duhovna bica kroz bavljenje stvarima koja im omogucavaju da razvijaju humane ljudske odnose sa drugim ljudima, covek postaje duhovno bice kroz kulturno obrazovanje, kroz bavljenje kulturom, ima potrebu za drugim ljudima, a samo covek koji se kulturno razvija, a time i duhovno, moze da bude moralan. Kapitalizam nema veze sa moralom, kapitalizam je genocidan poredak. Huligani su proizvod kapitalizma, deca obespravljenih i osiromasenih radnika.
Utorak 17.04.2012.16:53
Ниси схватио мој коментар, јер вероватно ниси упућен у хришћанско учење. Покушаћу овако: Ја говорим о постојању тела човека, душе и духа. Тело је јасно шта је, душа су разум и осећаји, а дух је оно што је бесмртно и што дефинише однос човека прем Богу. Вратимо се сада на морал. Полазиш од теорије да је човеково понашање условљено спољашњим преовлађујућим стањем у друштву и да тако мора бити због капитализма и конкуренције, која тера човека на неморал. Ко може да натера човека да буде неморалан, ако он то неће? Где је његова воља? Ништа мањи неморал није био у време комунизма! Шта је тада терало човека на неморал? Неморала је било увек, али сада га има више него пре због напуштања вере у Бога
Utorak 17.04.2012.17:00
Хришћанство учи човека да се бори са својим страстима, да влада страстима и не дозволи да оне владају њиме. Развијање врлина и ослобађање од порока и страсти. Све је усмерено на човекову душу и та борба се води у самом човеку, још у његовим мислима. Када избациш из себе сво зло, мржњу, лагање, лењост, осуђивање других, завист, злопамћење, славољубље, сластољубље и среброљубље, тада је сасвим нормално да и живиш морално и тако васпитаваш и децу. Само то може довести до моралног препорода друштва, а не револуција, насиље и измена система или закона. Закони само донекле могу да помогну људима у едукацији и духовном уздизању, али све остало је на породици и људима. Тамо се води та борба за морал

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)