Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 17.04.2012.
13:04
J. L. Petković - Vesti A
Od rata je Makedonija prilično daleko, ali je politička zategnutost velika. Srbi u takvoj situaciji uvek imaju razloga da strahuju jer žive na rubnim područjima, a deo u enklavama. Siguran sam da će počinioci monstruoznih ubistava biti uhapšeni, a da li je reč o etnički motivisanim zločinima ne mogu da potvrdim, osim da za tako nešto izvučem zaključke iz ponašanja medija, političara i velikog angažovanja stranih ambasada, kaže u razgovoru za "Vesti" Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji.
Utorak 17.04.2012.13:15
ministarka policije makedonije je izjavila da postoji mogućnost da je ubistvo NARUČENO a da su žrtve NASUMIČNO "izabrani" makedonci - s tim što je 5. žrtva (čovek koji se tu slučajno zatekao) samo NESREĆNO stradao... ako je ovo tačno - onda da se spremimo za nove sukobe? bivša braćo - IZDALI ste - sad "uživajte"...
Utorak 17.04.2012.13:32
U zadnjih par dana primećujem naročito pojačano filtriranje i obradu vesti sa juga Srbije i iz Makedonije. Uvek je toga bilo ali sad je puno izraženije.
Utorak 17.04.2012.13:29
Za onog ko imalo razmišlja svojom glavom, čovek je sve rekao sledećim rečima: "Ne znam da li je reč o etničkim ubistvima, ali o tome postoje indicije i u izveštavanju medija, ponašanju političara i velikom angažovanju stranih ambasada. Sve to navodi na razmišljanja da je ipak reč o etničkoj pozadini." Sve je rečeno: i ko je uradio i ko je umešan i na kraju kome je sve to u interesu. Živi bili pa ponovo čitali neki drugi Vikiliks.
Utorak 17.04.2012.14:23
Rat, kao kategorija resavanja sukoba izmedju naroda ili drzava vojnim putem, moze da izbije u delicu sekunde.Kako ti, mislioce, znas da ste vi tamo udaljeni godinama od te sekunde?Daleko bilo rata i ko ga voli nek mu je u kuci ali niste svesni trenutka vi tamo dole.
Sreda 18.04.2012.04:30
Nisu Makedonci nama nikakva braća!Otiđite malo na bilo koji hrvatski forum ili portal i videćete koliki su to licemeri.Ovih dana se javilo dosta Makedonaca na već pomenutim i skoro svi su u fazonu ''Srbe na vrbe'',govoreći kako su Srbi,pored Grka i Bugara,grozni susedi,njihovi najveći mučitelji,kako smo im dosta zla naneli,kako im i dan-danas nešto osporavamo,maltretiramo itd...U svakom slučaju,solidarišu se sa svojom fašističkom braćom Hrvatima (Ustaše i VMRO).Svima pronalaze greške,a svoje ne vide.Priznali su Kosovo i sad će oni da vide svog Boga!Ako rat izbije,samo zatvoriti granice,pa nek se braća kolju!Sve u svemu,jako prevrtljiva,nebitna a nikako prijateljska nacija nama Srbima.
Sreda 18.04.2012.08:52
Pa jadan si ti ako jednog naroda procenujes preko komentare.Vidi se da nisi nikad bio u Makedoniju.A ako si bio,onda nisi Srbijn cim tako pises (i jedan si od onih koji se laznu prestavljaju po forumiva).I ja ponekad procitam da neko pljuje na Makedonce,ali briga me.Posto ja znam kakvi su sa nama Srbi u zivo,i bio sam vise puta u Srbiji.Prosetaj malo vise brate,ipak internet nije realan svet.
Sreda 18.04.2012.08:56
Kad u Makedoniji neko cuje da neko prica Srpski,prvo ga pita sta pije,tek onda odakle je.Za razliku od neka druga mesta bivse YU dobijes i batine ako cuju da pricas Srpski.Pa sad ti vidi...
Sreda 18.04.2012.13:20
Пусти ти форуме, иди до Македоније да видиш како стоје ствари. Нећеш чути ни једну увреду, ни једну ружну реч, веруј ми. А будала које се глупирају по интернету имаш свуда, па и код нас и код Македонаца. То није одраз реалног стања , него одраз оног слоја друштва који постоји у сваком народу и никако не може бити генерални став целог народа. То је само лупање по тастатури, ништа друго. Ево и ти си свашта рекао против Македонаца овде, а да налетиш на Македонца у нпр Аустрији радовао би се као свом рођеном, свакако много више него што би се радовао нпр Италијану. Не може се порећи та нека повезаност, то је чињеница.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)