Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 27.03.2012.
13:35
Kurir A
Pesma "Spustila se gusta magla" u udžbeniku iz muzičke kulture za četvrti razred osnovne škole, po knjizi "Pevam, sviram, slušam" izdavača "Nova škola", ima isti naziv i melodiju kao numera sledbenika Ante Pavelića, dok su u srpskoj verziji reči drugačije.
Utorak 27.03.2012.13:53
Mene iz dana u dan sve manje i manje iznenađuju ovakve ortodoksne gluposti koje izlaze iz žute kuhinje. Šta ovde da se čudim? Osnovce u HR uče da su im srbi najveći neprijatelji, a našoj deci podvaljuju kolektivni osećaj krivice. Još ćemo ispasti najveći zločinci u ljudskoj istoriji ratovanja. Jeli imalo čudno da dete u 5.razredu OŠ nezna ko je bio Hitler? Da li bi bilo čudno i kako bi se provelo dete u HR u 1.razredu OŠ da nezna ko je bio "okupator" za vreme njihovog domovinskog rata.
Utorak 27.03.2012.15:18
мала исправка- Ortodox значи ПРАВОСЛАВНО!!! А то што су наши прихватили западњачко тумачење ортодоксног као нешто погрдно, то је друга прича. Друго значење ортодоксног је и тврдокорно (загрижено у сленгу).. Зато нас и РИМОкатолици и називају ОРТОДОКСНИ ХРИШЋАНИ, јер се држимо вере каква је била, а не какаву су они измислили и како је мењају према дувању ветра! Ми треба да будемо поносни што смо ОРТОДОКСНИ, а не да се тога стидимо или да користи му реч као погрдну! Што би и Његош рекао: "TВРД је орах, воћка чудновата, не сломи га, ал зубе поломи" а покрали и прерадили су Крвати наших песама ихаааа.. Само потражите и наћићете..
Utorak 27.03.2012.14:07
Naše reči su mnogo lepše! Ustaše nisu pitale kompozitora za dozvolu. A i Goran Bregović je turao tuđe reči u neke druge tuđe pesme.
Utorak 27.03.2012.14:11
1. Браћо Срби, будимо реални и разумни: усташе и комуњаре су одувек били на истом задатку и у сарадњи! Тииито је доказано преговарао и сарађивао са усташама и направио је у социјалистичкој крватској ново усташко гнездо. Срби комуњаре после рата су били тииитини пиони и усташки сарадници. Мирин Цоби је продао Србе преко Дрине Туђману. Србија се морала бранити у Книну! Ове данашње неокомуњаре такође су лојални усташки подрепаши. Да ли смо покренули било које питање права РСК и Срба избеглица? Да ли смо тужили крватску за пузећи геноцид у прошлом веку? Да ли смо поставили бар једно питање крватској које би могло да је спречи у уласку у јевропу?
Utorak 27.03.2012.14:23
2. Ако крватска уђе у ЕУ (а хоће свакако) и ако досманлије остану на власти и наставе са аветињском паролом да ЕУ нема алтернативу - крватска ће нам поставити довољно услова који ће уништити Србију као државу и Србе као народ! На срећу и задовољство еврофанатика, еврохистерика, мондијалиста и другосрбијанаца и, наравно, невладиних (к`о бива) организација. Па наравно и да је наш систем образовања под ударом евроунијатских трансформација. Има ли ћирилице у јавности и у школама? Какви су нам уџбеници историје? Ко су нам министри образовања? Ко су власници средстава масовног информисања у Србији? Какво се јавно мнење креира у Србији још од 2000. г.? Какво је стање духа међу Србима?...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)