Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 24.02.2012.
04:10
Beta A
U nastavku suđenja Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom, penzionisani general Vojske Republike Srpske (VRS) Ljubomir Obradović potvrdio je da su neke od jedinica koje su u julu 1995. učestvovale u zločinima u Srebrenici bile podređene članovima Glavnog štaba VRS.
Petak 24.02.2012.07:59
1. Ево, изгледа, још једног Србина пред тзв. хашким трибуналом који, као и неки други (нпр. Б. Плавшић) ради безначајног смањења сопствене казне неурачунљиво оптерећује друге оптужене Србе и чини неизмерну штету своме народу и отаџбини. Пазите, он је начелник оперативног одељења ГШ ВРС, али не зна ништа о битним чињеницама о којима сведочи и, наравно, наводно није ни одговоран ни за шта. Из страха и кукавичлука пребацује измишљену кривицу хашког тужилаштва на све друге Србе. Са своје формацијске позиције он би тачно морао знати све о 10. диверзантском одреду, без обзира што им наводно није био директни наредбодавац.
Nedelja 26.02.2012.14:14
A jesi li ti bio prisutan kad se desavao taj zlocin? Ili zasto mislis da znas bolje od covjeka koji je bio prisutan i ucestvovao u njemu?
Petak 24.02.2012.08:06
2. У србском је интересу, па и његовом личном, да се коначно права истина изнесе о овом одреду. Поред тога, он наводно скоро ништа не зна ни о заробљеницима из Сребренице, као ни о документацији о размени заробљеника?! Више је него очито да је ово сведок сличан Д. Ердемовићу који из страха, кукавичлука и пред притиском пристао да сведочи против србске стране. Много поштенији сведок од њега био би бугарски новинар немачког Дојче веле у Хагу, који је у својој књизи "Сребреница - крунски сведок" раскринкао свдеочење Д. Ердемовића. Ево неколико најважнијих чињеница из те књиге: - апсолутно је нејасна улога тзв. 10. диверзантског одреда у ВРС...
Petak 24.02.2012.08:15
3... а нарочито њихова акција (како каже Ердемовић) у Брањеву; - сви чланови одреда били су тзв. пси рата, а Ердемовић, Кос и други били су чланови француске легије и чланови војски све три зараћене стране; - постоје основане сумње да су били под утицајем и командом француске обавештајне службе и енглеског МИ6; - у време тзв. акције били су сви званично на одмору; - Ердемовић је у Хагу тврдио да је у Брањеву убијено око 1.200 муслимана, а да је он сам убио преко 120 људи, и то у временском периоду у којем је било апсолутно немогуће побити толики број људи; - на том месту форензичари су касније утврдили само остатке за 127 лешева...
Petak 24.02.2012.08:21
4. - приликом сведочења Ердемовић је био веома конфузан, често је мењао исказе и био је под апсолутном заштитом тужиоца; - Милошевићу није било дозвољено унакрсно испитивање Ердемовића; - суд није позвао ни једног другог учесника "акције" на сведочење, а требало је у ствари да и они буду оптужени (а било је познато њихово пребивалиште); - Ердемовић је на крају осуђен, колико се сећам, за кршење правила ратовања, а не за злочин против човечности (на пример) - признао је да сам стрељао око 120 људи?! Ердемовић је био намештени, инструисани и лажни сведок ради конструисања измишљене геноцидне кривице Срба и Милошевића.
Petak 24.02.2012.08:30
5. Д. Ердемовић се и данас са апсолутно истим циљем користи и у процесу против Караџића (а касније вероватно и против ђенерала Младића). Наравно, уз помоћ са стране уплашених и изманипулисаних Срба као што је Обрадовић. Постоје многобројни искази, чланци и књиге неутралних, истинољубивих и часних високих интелектуалаца из света који су изнели праву истину о Сребреници (међу њима су и неки припадници снага УН). По њима, наводни геноцидни масакр у Сребреници је измишљен да би прави агресор на СФРЈ и Србе отклонио сопствену кривицу за уништавање СФРЈ, изазивање крвавог верског и међунационалног рата и нуклеарно бомбардовање Срба с обе стране Дрине...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)