Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 22.02.2012.
15:56
Blic, Mondo A
Sabor SPC počinje zasedanje 15. maja, a na njemu bi mogle biti donete odluke o penzionisanju pojedinih vladika. "Bosanki lobi" znatno oslabio.
Sreda 22.02.2012.16:20
Naklapanja i nagadjanja ovog austrijskog medija u Srbiji ....Znam da je ovo zadnje za Crnu Goru nemoguce i da to niko od Vladika NIKADA NE BI PREDLOZIO..
Sreda 22.02.2012.17:31
Мислим да грешиш,...нажалост! Стварно постоје две струје у Цркви и главна подела је око начина служења Литургије. Једна струја су тзв. "Новотарци","модернисти" или "екуменисти" где су углавном све млађе владике и код којих је циљ да се тобожњим избацивањима непотребних делова из Литургије приближимо Хришћанима првих векова, јер ћемо се на тај начин опет тобож заинтересовати пасивно тело народа у Србији! Међутим са тим изменама (скидање иконостаса, Литургијске измене и сл.) ћемо се опасно приближити по спољним карактеристикама Римокатоличкој вери. Мислим да је циљ коначно уједињење са латинима (намерно некажем Хришћанима!)
Sreda 22.02.2012.17:34
Потребно је да се што више људи врати Црквеном животу и ово спречи...јер нема никога него сами ми Срби да кренемо мало више у Цркву, у Литургијски живот и спречимо те екуменисте да мењају Свето Предање како се њима находи! На тај начин ће и мањи број благочестивих владика које погрдно називају "босански лоби" имати бољу подршку од верног народа и неће моћи урадити оно исто што урадише и са вл.Артемијем...неправедно наравно јер нису испоштовани Канони односно Закон и Правила Цркве Моја порука је сви у Цркве на Богослужења да научимо што више о нашој вери да нас не могу превеслати!
Sreda 22.02.2012.18:26
Па у томе што ово нису баш скроз њихова наклапања и нагађања. До скоро се Митрополија Црногорско приморска звала "Српска Митрополија Црногорско приморска",да би уредбом митрополита Амфилохија званично преименована у "Православна Митрополија Црногорско приморска" (види и сајт) Касније је митрополит од неколицине српских интелектуалаца због овога критикован, али због медијског мрака у Србији све је то остало незапажено. Постоји тежња и већ је дата усмена сагласност од еп.Иринеја Бачког да се све Епархије Српске Православне Цркве ван матице Србије припишу Константинпољској Патријаршији у Цариграду (Истанбул)...проблем је једино што Цариградски патријарх ради отворено са папом и латинима!
Sreda 22.02.2012.18:32
Свети Сава је радио на томе да добијемо аутокефалност од стране Цариграда и успео је...а данашњи "екуменистички" настројене владике раде управо супротно од тога како је у том смислу радио Свети Сава. То је веома забрињавајуће! То је све део тих тежњи за лажним јединством са латинима и оном причом о једној светској влади, једној светској цркви итд. Било би добро док још нису надјачали да што више народа крене да упознаје своју веру, јер једино се тим знањем можемо одбранити од оних који хоће да нам покваре веру. Народ без вере је раслабљен и лако њиме владаш и лако му сервираш све што носи нови светски поредак са собом!
Sreda 22.02.2012.19:39
Слажем се, зато је и потребно да као народ почнемо мало да изучавамо и нашу веру...коју руку на срце суштински слабо познајемо!
Sreda 22.02.2012.16:35
Kako li ce jadan u penziju , bice daleko od dece? Mada, moze on svojim dzipom od 26 000 evra da obilazi bivse parohije i eto njemu srece opet.
Sreda 22.02.2012.21:06
kao i uvek novim nacijama je posto potrebna i crkva da bi dokazali sebi i drugima , al vise sebi da su posebna nacija od pitaj boga ... ne treba nabrajati ko sve vec napada spc...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)