Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 15.02.2012.
12:01
Đ. Barović - Vesti A
Američki advokat srpskog porekla i predsednik nevladine organizacije Istorijski projekat Srebrenica iz Holandije, Stefan Karganović, ocenjuje u intervjuu za "Vesti" da je odluka Tribunala da dozvole Karadžiću unakrsno ispitivanje Dražena Erdemovića - jedinog pripadnika Vojske RS koji je priznao ubistva u Srebrenici, za ovaj sud veoma "riskantna", ali i "posledica pritisaka stručne javnosti."
Sreda 15.02.2012.12:56
1. Изузетно ценим госп. Каргановића и одајем му признање за све оно што чини за Србство. Не пада ми на памет да му се у било чему супротстављам. Само, ипак, мислим, да колико год да је ризично унакрсно испитивање Д. Ердемовића, ипак је добро да се бар покуша раскринкавање овог лажног сведока, злочинца и плаћеника. Суштину овог лажног хашког сведока изнео је часни човек Жерминал Чивиков у својој књизи "Сребреница - крунски сведок". Хашки тзв. суд договорио се са злочинцем Ердемовићем (којег му је поклонила Милошевићева власт?!) да за лажно сведочење против Милошевића и Срба добије статус заштићеног сведока и, наравно, симболичну казну.
Sreda 15.02.2012.13:00
2. Његово сведочење је потпуно противречно и неситинито, али суд није дизволио Милошевићу тада унакрсно испитивање. Ердемовић је признао да је сам убио око 100 муслимана у Брањеву, али да је, наводно, тада убијено око 1.200 муслимана. Ердемовић је био плаћени убица и пас рата и ратовао је за све три зараћене стране. У време убијања у Брањеву његова јединица је званично била на одмору. Чивиков је доказао да Главни штаб Војске РС није био налогодавац ове акције (како је Ердемовић зове). Зна се да су он и његова дружина добили неколико килограма залата за ову акцију и да његови "другови" из акције никада нису позвани у Хаг да барем сведоче, ако не да одговарају. А знало им се пребивалиште...
Sreda 15.02.2012.13:06
3. Тек недавно је суд у Срајеву позвао ту дружину на одговорнпст, али треба озбиљно сумњати у добре намере тог суда. Чивиков је изнео да је основано претпоставити да су ту акцију организовале стране обавештајне службе (првенствено енглески МИ6) ради подметања геноцидног злочина Милошевићу и Србима. Ердемовићу је у Хагу, замислите, суђено не за злочин против човечности, него - ако се добро сећам - за кршење обичаја рата и зато је добио минималну казну и друге бенефиције заштићеног сведока. Пошто је углавном на основу његовог лажног сведочења исконструисана пресуда о геноцидном чињењу Срба у Сребреници, било би сјајно ако се госп. Караџићу дозволи да раскринка овог пса рата и злочинца...
Sreda 15.02.2012.15:34
Samo napomena da je Drazen Erdemovic hrvatske nacionalnosti..kao i da je bio placenik zapadnih tajnih sluzbi.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)