Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 09.02.2012.
11:36 >> 13:01h
Beta A
Ruski premijer Vladimir Putin doneo je odluku o uvođenju predmeta "Osnove religijske kulture i svetske etike" u svim školama u zemlji.
Četvrtak 09.02.2012.12:08
Веронаука је заправо учење о моралу (етици) дато од Бога! Етика је демократски поглед на морал, што се по Божијем Закону тешко може назвати моралом. У сваком случају ово што је увео Путин је правилно, сваком је дато да сам бира свој пут, што је у потпуности у складу са хришћанством. 30% оних које интересује православна култура и религија је заправо врло велики проценат, узевши да је у данашњој Русији словена мање од 50%, а комунизам је оставио страшан траг у истребљењу православља.
Četvrtak 09.02.2012.12:21
O de si slavčo, milo mi da te čitam! Ovde kod nas deca imaju mogućnost izbora - između veronauke i građanskog vaspitanja, što ne znači da naredne šk. g. moraju da idu na isti predmet, pa tako menjaju ako hoće svake godine. Meni je i to OK.
Četvrtak 09.02.2012.13:27
Неуморна си у мењању идентитета, али нема везе. ОК је и ово код нас, остало је све на нама. Многи мисле да је залагање за веронауку у школама пут у неку хришћанску диктатуру или православну џамахирлију, што само говори о томе колико ми мало знамо о хришћанству. Они, из свог незнања, не могу да схвате да је било какво насиље, мржња или диктатура неспојиво с хришћанством. Код православаца нема прогона, кажњавања неистомишљеника нити било каквог насиља над слободом избора. Православље се само залаже за очување моралних вредности и породице.У православној хришћанској држави не би било јавног испољавања неморала, све што штети здрављу не би било забрањено (цигарете, алкохол...),али би било скупо!
Četvrtak 09.02.2012.13:32
Не би се рекламирало ништа што штети људском телу и души. Да би постали православна хришћанска земља, потребно је само једно, да већина почне да живи хришћански и то је све. Ни један непријатељ нам не би могао ништа. Сами смо себи највећи непријатељи и то из једног јединог разлога - што тога ни нисмо свесни, јер је систем моралних вредности тотално поремећен, а о хришћанству знамо толико, да је боље да ћутимо и ништа не причамо. Зато и подржавам увођење веронауке у школе. Од тога ће деца имати само користи, а штете никакве! Наша деца ће, надам се, бити боља од нас и живети боље од нас. Поздрав!
Četvrtak 09.02.2012.16:19
Taj ko tako lupeta, treba prvo da odsedi na nekom času dečje veronauke, pa onda da se javi. Moje dete se dobro već 2. godinu oseća tamo, a po njenim sveskama vidim da je sasvim lepo protkano duhovno u svakodnevnom životu, ni katihizis im nije loš i rade po časopisu Svetosavsko zvonce, koji je besplatan na našoj opštini. Slavčo, da te ne opterećuje moje menjanje avatara i nika - ja sam šaljivdžija, malo prof. izdeformisana što se tiče presvlačenja u razne kostime, pa tako i ovde praktikujem. Umem da budem neozbiljno ozbiljna, nekom to može i da prouzroči problem, al ti si me shvatio i prihvatio, blagodarim, brate u Hristu.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)