Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 09.01.2012.
12:13
D. Dekić - Vesti A
Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković ocenio je da je rekordni priliv deviznih doznaka iz dijaspore od skoro 5,5 milijardi dolara u protekloj godini ohrabrujući, jer pokazuje da u vremenima ekonomskih poremećaja i krize u svetu, srpska dijaspora doznačuje više novca nego u periodima ekonomske stabilnosti i prosperiteta. "To je važna finansijska injekcija koja je Srbiji omogućila da lakše prebrodi tranzicioni period", kazao je Srećković u intervjuu za "Vesti".
Ponedeljak 09.01.2012.13:01
"Naravno da imamo svest o preprekama i problemima sa kojima se susreću investitori, a koje moramo prevazići da bismo stvorili poslovni ambijent na koji su oni navikli u zemljama u kojima žive." Gospodine Srećkoviću, ako već imate svest o preprekama, prvo te prepreke uredite i promenite,rešite, pa nam tek onda prezentujte Vaše idejne projekte.Jedno bez drugoga ne može. Sve dok ne urazumite i dovedete u red Vašu administraciju i sumanute propise i zakonodavstvo, novac i dalje šaljemo samo našima da dole koliko toliko prežive.Ništa manje i ništa više.
Ponedeljak 09.01.2012.13:15
Smešna je i žalosna konstatacija da "rekordni priliv deviznih doznaka iz dijaspore-OHRABRUJUĆI!". Povećanje deviznog priliva znači samo jedno: sve veća je glad u Srbiji i sve više se šalje u domovinu našima da prežive! Šta je tu ohrabrujuće za Vas ? To samo znači da dobar deo naroda u Srbiji preživljava zahvaljujući gastarbajterima.Ne vidim za koju je to pohvalu za Srbiju? Osim ako se ne hvalite time da ste dobar deo populacije zemlje poslali u inostranstvo da pune kućne budzete svojih porodica, umesto da rade,žive i privređuju u svojoj zemlji i žive od svoga rada a ne od pomoći sinova,kćeri i rođaka po inostranstvu i pune Vam kase deviza? Za svaku pohvalu je i treba da se ponosite time!?
Ponedeljak 09.01.2012.13:33
Vi nam se lepo oduzujete: trdite se da se osecaomo kao stranci kada dodjemo u Srbiji a sto se tice Satelitske TV svaka durga emisija je vesti o prenosima nasih Tenisera nista, sta god da je od sporta skoro nista u 2011 prenosili ste na SATu samo po jednu internacionalnu utakmicu C.Zvezde i Partizana, bas se trudite da mladji koji su po inostranstvu navijaju za one zemlje u kojima se nalaze a ne za Srbiju. Hocete strani kapital a nas ima preko 3 miliona po inostranstvu.Zakone ne menjate da bi neko mogao da se vrati u zemlji ulozi svoj kapital i da se necim posteno bavi. Tako cete raditi dok ne puknete totalno da ne moze gore biti a to je blizu, mozda i ove godine.
Ponedeljak 09.01.2012.14:03
Baš tako Bane, bravo za komentar. Iluzorno je bilo šta više reći.Da nam nije ovog bržeg interneta i nekih sajtova koji linkuju naše kanale sa sportskim događajima, nikada ništa sa njihove strane ne bi odgledali iz Srbije. Sramno i žalosno, verovatno bi trebali i to ekstra platiti Tiajniću? Čudi me da nisu pustili već neki oglas:Dijasporo plati extra pa gledaj! Malo li i onako plaćamo gledanje SAT-a, ali nema šta da se na njemu više vidi posebno. O sportu da i ne govorimo, sve je rečeno!
Ponedeljak 09.01.2012.14:06
Zato se odavno zna!da mi iz dijaspore;saljemo valutu i srbiji dobro doslo jaca dinar.Nego nije dobro kako nas docekuju na granici,ucenjuju da im platimo prolaz,kazu slaba plata treba da se zivi dajte nesto za kafu,mi ok 50 ili 100 eura i prolazi bez problema.Plus posle granice sacekuju nas policija ista prica,dokle ce tako dokle srpski narode,ja podrazumevam sve koji imaju svoje u Srbiju.Imam dokz kod sebe dasu mi policija bez ikakakvog preksaja uzeli 50 eura i sta sad da mslim ja i moja porodica dali da dolazimo cesto u Srbiju placamo tako,pa mi sto radimo vani mi to zaradjujemo tesko radom kulakom receno a nas tako docekuju samo dan nas opljese na svakom cosku...
Ponedeljak 09.01.2012.14:15
Jos nesto stvarno sam mislo i svaki dan mislim na moju Srbiju moje radno mesto moju majku,ali kad dodemo tamo dobro dosli sa pun djep,svi traze damo kome mozemo ok.Nego druga stvar nije se nista bas nista promenilo posle onih komunjara zakona diktature,policija je ista osvetnicka ceka te u zaklonu cim te stopirao ne nadaj se da prodjes dobro da ne platis mu nesto,to nema nigde samo kod nas,Isao sam u svoje rodno mesto po izvod za pasaport tako sam doziveo stop i kazna ,sve ok bio ispravan nova kolica ali eto udario me kamecic u sofer sajbnu i samo zato bez kometara kazna 50 eura ,reko prosao 2000 i opet cu pa cu svom osiguranju da prijavim zamenice mi bezplatno ne plati druze uzeli mi pasapo
Ponedeljak 09.01.2012.14:23
platio vratli mi pasapoprt vratio se u tudjini da zivim i o tome ramisljam ,kome sam u JNA IZGUBIO 18 MESECI SKORO TRI GODINE ZIVoTA SAD ZA PENZIJU MI FALI RADNI STAZ ?OK SVE DALI JOS NEKO TAKO DOZIVEO KAO JA ILI SAMO JA ? i sta sad da mislim dali da uopste dolaim u srbiju vidim svoju majku svoju kuci svoje nablznje ,osecam se bednikom na zapadu...koja jos politika vlada od komunjara unuci sinovi su jos na vlasti deru neduzni narod daleko vam je demokratija,obozavam presednika Tadica ali tesko da ocisti taj sljam komunisticki..ps taj policajac sto me kaznio je makedonac imam dokaz potpis njegov..srba nema u pliciju nema kao i kad tito bio crnogorci su nam delili lekciju..
Ponedeljak 09.01.2012.14:40
Svake godine slusamo istu pricu od ministra za dijasporu.U zadnjih 10 godina se nista nije promenilo,niti ce se promenit.Kako da ocekujemo da neko vodi brigu za srbe van Srbije kad ne vode ni brigu o srbima u Srbiji.Zasto se niste setili da svu snagu koju posedujete i koju ste trosili na uzaludno uvlacenje i moljakanje Evropskoj Uniji,zasto tu snagu niste ulozili u pridobijanje dijaspore i garantujem vam da ste to zapoceli pre 10 godina videli bi na sta bi danas licila Srbija.Dali ste uopste svesni da ima skoro 4 MILIONA SRBA van Srbije,dali mozete izracunati koja je to EKONOMSKA moc.
Ponedeljak 09.01.2012.16:59
SUPER JE TACNO JE TO DA DIJASPORA MATICU ODRZAVA DEVIZAMA ?A STA UOPSTE MATICA SRBIJA UCINILA URADILA NESTO ZA NAS VANI?UVEK PROMENE KURS SKUPLJI KAD DODEMO NA ODMOR KAO I PRE DOK KOMMUJNARE DIKTATORI BILI NA VLAST MA SVE ISTO NIKAVE PROMENE DALKO VAM BILA DEMOKRATIJA DALI NEKO ZNA UOPSTE STAJE DEMOKRATIJA U SRBIJI TREBACE VEKOVI DA PRODJU NE SAMO GODINE.PLUS OVAJ MINISTAR SMEJU MU SE BRKE DOBRO PLACEN NISTA NE RADI MLATI PZAZNU SLAMU.PITAO PISAO MU ZASTO STE ZATVORILI KONZULAT U LYONU? KAD BIO TITO I KAD BIO SLOBODAN NIKO NIJE ZATVORIO A VI SAD ZATVORILI BEZ ODGOVORA NEMAO NASU DOPUNSKU SKOLU NA SRPSKOM ZA NASU DECU BUDUCE PATRIOTE STA CE ONI DA MISLE KAD PORASTU ZA SRBIJU GDE SE TO NAL

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)