Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 04.01.2012.
15:21
Srna A
Mitropolija australijsko-novozelandska Srpske pravoslavne crkve upozorila je da se na internetu pojavilo saopštenje za javnost novoosnovane organizacije pod nazivom "Eparhija za Australiju i Novi Zeland Slobodne Srpske Pravoslavne Crkve" u kojem se na račun SPC iznosi niz "flagrantnih neistina i laži".
Sreda 04.01.2012.15:40
Тварно би требало Неко да испита шта је све лажно у Српској Правослваној Цркви! Досадили су више и Богу и народу са својим аферама и сл. па се прост човек запита верују ли многи међу Епископима у Бога или не? Много тога је очигледно труло не само у држави но и у Цркви данској (данашњој да не буде забуне). Превише прашине бацају Народу и они у очи тако да многе ствари пролазе испод жита. Према потреби сипају се оптужбе свих против сваког, а валидних пресуда нема па нема. Пре свега мислим на оптужбе око финансијских малверзација пред државним, бар по имену, судовима. Стиче се утисак да ЕУфорија кроји капу и међу Епископима па ко се у то не уклапа оде главчке из СПЦ без обзира на чин и године!
Sreda 04.01.2012.15:53
Ekumenisti u SPC se mnogo trude za uniju sa papigom...nesto su ustavili halabuku oko papinog dolaska u Nis 2013.g. verovatno cekaju da se "bura" malo stisa. Svi SRBi koji nisu za uniju sa papigom u Rimu, oznacavaju se kojekakvim sektasima.... Samo jeprava i "istinska" SPS ona u Au gde se Mirko Dobrijevic pojaqvljuje na freskama kao "svetitelj" jer je donio novi crkveni ustav,kojim su sve pravoslavne crkve u Au u njegovom vlasnistvu...Sinod SPC mogao bi nas vernike da postedi ovakvih dezinformacija bar uoci VELIKI PRAZNIKA. Zasto je problem, ako neko smatra Vladiku Artemija casnim i postenim??? Gospod nas Isus Hrist nam je dao slobodu i sami sebi da odaberemo put kojim cemo ici..
Četvrtak 05.01.2012.02:19
Nisu ti iz Slobodne nikakva sekta,jer oni sagradise mnoge Crkve po Australiji,i dan danas ih odrzavaju nego na ovaj nacin koliko sam shvatio pokusavaju da sacuvaju imovinu od prodaje jer po Ustavu, (faraonskom) za jednokratnu upotrebu Vladika moze bez pitanja graditelja da proda bilo koje imanje,jer osim Crkvi tu su i drugi sadrzaji,sale,dvorane ,kuce itd. Poznajem dosta porodica koji su clanovi Slobodne SPC preko 30 godina,koji su ih gradili i ulagali ogroman trud i novac, sramota je te casne ljude nazivati sektom i nesrbima jer svi od reda su pravi Srbi i vernici,ali i protivnici papizma i ekumenizma.Glavni krivac za odvajanje je americki spijun,potureni Vladika Dobrijevic.
Četvrtak 05.01.2012.07:56
brate mnogo hvala na iscrpnom objasnjenju,,,ja sve sto znam o problemima SPC u Au je preko elektronskih novina...mozda nisam upoznata kao Vi koji tamo zivite...zato zahvaljujem bratski na informaciji iz prve ruke...-brate Zare Tebi i tvojima, takodje i clanovima SLOBODNE SPC u Au zelim srecne BOZICNE praznike u MIR BOZIJI I XPNCTOC SE RODI.
Sreda 04.01.2012.17:07
Za ove navedene likove ne bih mogao da se izjasnim niti o njihovom liku, niti delu, ali zato sto se pak tice Vladike Artemija to je vec diskutabilno. Jedino je sigurno, a to je da smeta podobnom patrijarhu i njemu slicnim ekumenistima koji bi rado da ljube ruku papi i pozivaju ga u posetu u Srbiju. Iste te koji su Stepinca hrvatskog krvnika problasili za "blazenog"?! I koji vekovima zagovaraju ili pokatolicenje ili istrebljenje Srba. Takva vlada, takav patrijarh a svi ostali su "nemodobni" koako su ih oznacavale njihove americke gazde koji su odlucivali o izboru.
Sreda 04.01.2012.21:38
oni koji u crkvu odlaze folklora radi,vole da raspredaju o političkim igrama i prašini koja im se baca u oči.ta prašina im i uleti jer ne gledaju u molitvenik nego im bala curi za popovim audijem...sve bi dali da su na njegovom mestu,ali nisu pa ih to malo duše boli...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)