Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 24.11.2011.
21:09
Vestionline A
Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da Evropska unija (EU) ima alternativu, ali da je EU najbolja alternativa za Srbiju i njenu budućnost.
Četvrtak 24.11.2011.21:15
Драги Деда Мразе, Ја ти пишем ово писмо по други пут. Прошле године си ме слагао, јер сам тражио бициклу и нисам добио, а тата ми каже да си ти крив. Ја сам питао тату зашто си ти крив, а он је само опсовао нешто ружно и пљунуо. Љут сам на тату, јер је Деда Мраз најбољи на свету и никад не лаже.Зато ти поново пишем још овај пут и питам, да ли можеш да ми пошаљеш бициклу за поклон, јер мама и тата не могу да ми купе. Добар сам ђак и никад не псујем, увек кажем добар дан комшиници из куће поред наше иако нам баца кесе са ђубрем преко ограде. Бака то чисти и она псује али не тебе, него комшиницу. Пуно те воли и нада се поклону Јоца из трећег три.
Četvrtak 24.11.2011.21:35
Опсссс!? еU има алтернативу? Сада када је већ савим извесно да нас неће увући у еUрпску унију овај нам избацује нову паролу? Још ће нам објаснити да нећемо бити увучени јер тако наша драга Владанка жели. Још само да нас убеде да су уништене србске фирме уствари веома успешне фирме. ИМБЕЦИЛИ!
Petak 25.11.2011.06:26
1 Deo: Važno je obratiti pažnju na članove komisije koja je odobrila tenderske rezultate. U njoj su bili: predsednik Dragoslav Šumarac, članovi: Despot Stojanović, Milorad Jovanović, Sreten Obradović i aktuelni premijer Srbije Mirko Cvetković. Kasnije se Cvetković u medijima hvalio kako je privatizacija cementare Novi Popovac lična karta Srbije. A evo kako izgleda ta lična karta.
Petak 25.11.2011.06:26
2 Deo: Pored cene od 52,5 miliona dolara kupac je trebalo da plati i socijalni program za otpuštanje oko 1.500 radnika, modernizaciju fabrike i 40 miliona dolara nasleđenih dugova. Cena je u redu, čak i više nego skromna, socijalni program i modernizacija su neophodni, ali je problem nastao oko dugova. Normalno bi bilo da prodavac, u ovom slučaju Srbija, od prodajne cene isplati dugove nastale u vreme dok je bila vlasnik kompanije, makar zbog toga i podigla cenu. U ovom slučaju to nije učinjeno, jer se ispostavilo da je mnogo lakše pokrasti pare kombinacijom sa švajcarsko-nemačkim konglomeratom.
Petak 25.11.2011.06:28
3 Deo: Komisija za privatizaciju, u kojoj je glavnu reč vodio Mirko Cvetković, još u to vreme na stalnoj vezi sa premijerom Zoranom Đinđićem, lako je ubedila švajcarskog kupca da preuzme cementaru, jer realno neće morati da plati 40 miliona dolara postojećih dugova.
Petak 25.11.2011.06:28
4 Deo: Plan Mirka Cvetkovića i njegovih saradnika, da se potezom olovke desetine miliona dolara poklone Švajcarcima, a da se istovremeno uzmu milioni na ime provizije za dobro obavljen posao, na trenutak je izgledao nemogućim. Onda su se u krađu uključila novi izvođači radova.
Petak 25.11.2011.06:29
5 Deo: Nemanja Kolesar, u to vreme predstavnik republičke vlade za odnose sa javnošću, u vreme privatizacije Novog Popovca bio je predsednik upravnog odbora cementare i po rečima direktora Križana osoba koja je faktički donosila sve odluke. Moguće da Kolesar nije sam odlučivao, jer je poznato da se i sam premijer Đinđić nekoliko puta interesovao za napredak prodaje Novog Popovca i čak urgirao da se cementara proda Švajcarcima, ali je svakako bio čovek koji se u cementari za sve pitao.
Petak 25.11.2011.06:30
6 Deo: Kolesar je u zgradi vlade u Nemanjinoj ulici u Beogradu imao kabinet od neverovatnih 300 kvadratnih metara, koji je delio sa Zoranom Janjuševićem, tadašnjim savetnikom premijera za bezbednost i osobom preko koje će u konačnoj fazi i da se odvije velika pljačka srpskog budžeta. Prema zapisnicima, Janjušević je, iako nije bio član, učestvovao na dva sastanka upravnog odbora cementare. Po sopstvenom priznanju u kasnijoj istrazi, on je bio i specijalni poverenik Demokratske stranke za Pomoravlje, te tako i za Novi Popovac.
Petak 25.11.2011.06:32
7 Deo: Konačno, zamenik javnog tužioca Nataša Krivokapić Čitaković i istražni sudija Raša Janković obustavljaju istragu. Ono što je započeo Mirko Cvetković kao član Agencije za privatizaciju završio je, međutim, njegov stranački kolega Dušan Petrović, ovoga puta na funkciji ministra pravde Srbije, koji je u dogovoru sa predsednikom Borisom Tadićem naredio da se povuče optužnica protiv Janjuševića, Kolesara, Križana i Jakovljevića. Vrhu Demokratske stranke nije odgovaralo da javnost kroz sprovođenje postupka koji bi morao da obuhvati i predstavnike BAB-a i Holcima sazna kako je srpski budžet pokraden za preko 20.000.000 dolara, i to za proviziju od svega četiri miliona dolara.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)